10 بازی برتر بر اساس انیمه در دهه گذشته

10 بازی برتر بر اساس انیمه در دهه گذشته

مصطفی محدث مصطفی محدث
3 سال و 2 ماه و 7 روز پیش

 دهه گذشته، زمان فوق‌العاده‌ای برای طرفداران بازی‌های انیمه‌ای بوده است. بدون شک در این دوران، شاهد عرضه بهترین بازی‌های این سبک از سال 2010 تا به امروز بوده‌ایم. عناوین جذاب دیگری هم در راه هستند.

البته در این بازه زمانی، عناوین نه چندان باکیفیتی هم عرضه شدند: بازی Jump Force، بازی My Hero’s One Justice 2 و بازی Dragon Ball Z:Kakarot هیچ‌کدام نتوانستند انتظارات علاقه‌مندان خود را برآورده کنند. محبوبیت شدید و رو به افزایش انیمه‌ها نیز باعث شده است که ناشران بازی‌های ساخته‌شده بر اساس آن‌ها، فقط به فکر عرضه بازی‌ها باشند تا بتوانند از این موج محبوبیت ایجادشده، استفاده کنند. به همین خاطر، تمرکز و دقت کافی روی مسائل فنی و گیم‌پلی این عناوین، وجود ندارد.

هر طرفدار انیمه‌ که به بازی‌های ویدیویی هم علاقه‌مند است، قطعا این حس را تجربه کرده: شما با شور و شوق زیاد، منتظر بازی ساخته‌شده بر اساس انیمه محبوب خود می‌مانید تا بتوانید کنترل شخصیت موردعلاقه‌تان را بر عهده بگیرید. اما در نهایت، از پولی که بابت خرید این بازی پرداخت کرده‌اید، پشیمان می‌شوید چون با یک محصول غیراستاندارد و بی‌کیفیت مواجه شده‌اید. البته که بازی‌های انیمه‌ای به‌یادماندنی و فوق‌العاده زیادی هم وجود دارند.

به نظر می‌رسد که بازی‌های ساخته‌شده بر اساس انیمه، کم‌کم به توجه و علاقه‌ای که لایقش هستند، رسیده‌اند و افزایش محبوبیت انیمه، به افزایش محبوبیت بازی‌های مشابه نیز کمک کرده است. یادتان می‌آید که زمانی، انیمه دیدن کاری مسخره و لوس تلقی می‌شد؟! الان همه یا در حال دیدن انیمه My Hero Academia هستند یا مجموعه‌های محبوب دیگری را دنبال می‌کنند. ای کاش که این انیمه هم بازی‌ خوبی داشت…

این شما و این 10 بازی برتر ساخته‌شده بر اساس انیمه‌ها در دهه گذشته:

10. بازی Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4

10 بازی برتر بر اساس انیمه در دهه گذشته

بازی‌های مجموعه Ninja Storm نسبتا قدیمی هستند و بازی Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4، ششمین نسخه این فرنچایز محسوب می‌شود. گیم‌پلی کلی مجموعه تغییرات چندانی در این شش نسخه نداشته و صرفا، شاهد بهبود گرافیک بازی و اضافه شدن ویژگی‌های کوچکی در گیم‌پلی آن بوده‌ایم.

تعداد شخصیت‌های قابل‌انتخاب در آخرین نسخه این مجموعه، به شکل دیوانه‌واری بالا است: اگر بسته‌های الحاقی بازی را خریداری کنید، 124 گزینه برای انتخاب نینجای مبارز خود خواهید داشت! این تعداد به قدری است که شخصیت‌های مجموعه بازی Budokai Tenkaichi را هم به خجالت وا می‌دارد!

خط داستانی بازی هم برای هر طرفدار Naruto، جذاب و هیجا‌ن‌انگیز است. حجم عظیمی از محتوا و ماموریت‌های مختلف باعث شده که ارزش تجربه دوباره بازی نیز بسیار بالا برود. اگرچه بسیاری از نینجاها شبیه به یکدیگر مبارزه می‌کنند، اما حملات نهایی آن‌ها به قدری خاص و هیجان‌انگیز کار شده که بازیکن دوست دارد Ultimate Attack تمام نینجاها را تجربه کند. گرافیک بازی نیز کاملا شبیه به استایل مجموعه انیمه ساخته شده و بسیار جذاب است.

متاسفانه طبق آن چه که Bandai Namco گفته، بازی Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 آخرین نسخه در این مجموعه بازی خواهد بود. شاید اگر انیمه Boruto تمام شود، شاهد معرفی نسخه هفتم مجموعه هم باشیم.

9. بازی Tatsunoko Vs. Capcom: Ultimate All-Stars

10 بازی برتر بر اساس انیمه در دهه گذشته

قرار دادن این بازی در چنین لیستی، شاید کمی شبیه به تقلب باشد چون نسخه Ultimate All-Stars این بازی که در ژانویه 2010 عرضه شد، در واقع نوعی عرضه دوباره بازی Tatsunoko Vs. Capcom: Generation of Heroes بود اما ما در هر صورت آن را در لیست قرار دادیم. چون پیدا کردن بازی‌های انیمه‌ای دیگری به خوبی این بازی، کار واقعا سختی است.

در این بازی، شاهد حضور شخصیت‌هایی از دنیای انیمه هستیم که در خارج از ژاپن، چندان شناخته‌شده و محبوب نیستند. البته اگر شما حتی اسم مجموعه‌هایی مثل انیمه Neo-Human Casshern یا انیمه Science Ninja Squad Gatchaman را شنیده‌اید، تبریک می‌گوییم؛ شما یک نِرد رده بالای دنیای انیمه هستید!

در هر صورت، بازی Ultimate All-Stars در بسیاری از لیست‌های این چنینی قرار دارد و پشت این انتخاب هم یک دلیل مهم مشاهده می‌شود: این بازی مبارزه‌ای دو به دو نه به خاطر شخصیت‌هایی که دارد، بلکه به خاطر گیم‌پلی بسیار مفرح و هیجان‌انگیزی که ارائه می‌دهد، به یکی از عناوین بسیار محبوب در بین علاقه‌مندان غربی دنیای انیمه تبدیل شده است.

جای تعجبی هم ندارد که بسیاری از بازیکن‌های علاقه‌مند به دنیای انیمه، این بازی را یکی از بهترین عناوین این سبک می‌دانند. بازی Tatsunoko Vs. Capcom: Ultimate All-Stars چندین امتیاز 9 از 10 دارد، امتیاز کلی آن در متاکریتیک 85 درصد است و حتی توانست در رویداد E3 2009، جایزه مهم «بهترین بازی مبارزه‌ای» را از آن خود کند.

8. بازی Attack on Titan 2

10 بازی برتر بر اساس انیمه در دهه گذشته

انیمه Attack on Titan یکی از محبوب‌ترین مجموعه‌های انیمه و مانگا در دهه گذشته است که توانسته دل علاقه‌مندان غربی و غیرژاپنی را هم به دست آورد و از این لحاظ، در کنار مجموعه‌هایی مثل انیمه My Hero Academia و انیمه شیطان کش قرار دارد.

سری بازی‌ Attack on Titan برای هر طرفدار مجموعه، فوق‌العاده و بی‌نقص بوده است. دومین نسخه این مجموعه توانست برخی از مشکلات بازی اول را برطرف کند و محصول بهتری را در اختیار علاقه‌مندان قرار دهد. البته که گیم‌پلی و مراحل بازی به شدت تکراری هستند و کل بازی (واقعا کل آن!) را در حال جابجا شدن بین ساختمان‌های بزرگ و قطع کردن بدن تایتان‌های بزرگ هستید.

اما وقتی که مبارزات بازی به شدت لذت‌بخش و هیجان‌انگیز هستند، تکراری شدن چه اهمیتی دارد؟! حتی بعد از وقتی که هزارمین تایتان خود را می‌کشید، بازی همچنان می‌تواند تجربه لذت‌بخشی ارائه دهد. دلیل این موضوع هم این است که نحوه بازی با هر شخصیت، متفاوت است و حس خاصی را ارائه می‌دهد.

«آرمین» (Armin) همانند شخصیت خود در انیمه، بیشتر یک استراتژیست است که به دیگران دستور می‌دهد. «لیوای» (Levi) و «میکاسا» (Mikasa) به شدت پرقدرت هستند و می‌توانند موج عظیمی از تایتان‌ها را به راحتی از بین ببرند. «ارن» (Eren) نیز می‌تواند به یک تایتان تبدیل شود و کله بقیه تایتان‌ها را از جا بکند! چیزی از این بیشتر می‌خواهید؟!

7. بازی .hack//G.U. Last Recode

10 بازی برتر بر اساس انیمه در دهه گذشته

بازی .hack//G.U. Last Recode در واقع مجموعه‌ای از چهار بازی عرضه‌شده در جهان انیمه .hack//G.U. است که برای مخاطبان امروزی، ریمستر شده‌اند. مجموعه .hack در دوران اوج خود، محبوبیت زیادی در دنیای غرب داشت اما الان در سایه مجموعه انیمه Sword Art Online قرار گرفته است؛ مجموعه‌ای که به عقیده بسیاری از علاقه‌مندان دنیای انیمه، داستان و فضای کلی خود را از انیمه .hack دزدیده یا حداقل در بهترین حالت، کپی خوش‌ساختی بوده است.

 

حضور این مجموعه در لیست هم شاید دوباره تقلب محسوب شود، اما نسخه Last Recode به قدری محتوای جذاب و گیم‌پلی مفرحی دارد که نبود آن، یک ظلم دیگر به طرفداران این مجموعه محسوب می‌شد. علاوه بر کات‌سین‌های کاملا جدید و گرافیک بهبودیافته، این مجموعه همچنین از مراحل و محتواهای بیشتری نیز بهره می‌برد که در نسخه‌های اصلی بازی حضور نداشتند.

مهم‌ترین و عجیب‌ترین عنصر بازی، تمرکز روی ساخت یک تجربه تک‌نفره و در عین حال، حفظ کردن حس و حال یک بازی MMORPG است. از چک کردن پیام‌ها گرفته تا تعامل با بازیکنان دیگری که تظاهر می‌کنند در نقش خود فرو رفته‌اند، همه و همه نشان از عشق و تعهدی است که سازندگان بازی برای ایجاد فضای یک عنوان MMO از خود نشان داده‌اند.

استقبال و بازخوردی که منتقدان از بازی داشتند هم نشان‌دهنده همین توجه و دقت به جزئیات است. میانگین نمرات بازی در متاکریتیک، 76 درصد و نمره آن در استیم نیز 9 از 10 است.

6. بازی Gundam Breaker 3

10 بازی برتر بر اساس انیمه در دهه گذشته

از بین همه عناوین موجود دراین لیست، بازی Gundam Breaker 3 احتمالا ناشناخته‌ترین بازی در دنیای غرب است. مجموعه Gundam البته طرفداران سرسخت و قدیمی خود را در خارج از ژاپن دارد، اما بازی‌های این مجموعه هیچ‌وقت نتوانستند به محبوبیت بازی‌های مجموعه Dragon Ball یا Naruto برسند.

و این موضوع واقعا باعث خجالت است چون تقریبا همه بازی‌های این مجموعه که اولین نسخه آن در سال 2013 عرضه شد، بسیار باکیفیت هستند و از حجم عظیمی از محتوا و گزینه‌های شخصی‌سازی موردعلاقه هواداران بهره می‌برند. در واقع، اگر از علاقه‌مندان این مجموعه هم نیستید یا حتی آن را اصلا نمی‌شناسید، تجربه بازی‌ها همچنان به شما پیشنهاد می‌شود.

البته اگر می‌خواهید به سراغ بازی‌های این مجموعه بروید، بهتر است بی‌خیال آخرین نسخه آن یعنی بازی New Gundam Breaker شوید. از این بازی به عنوان نسخه‌ای ضعیف‌تر از عنوان پیشین خود یعنی بازی Gundam Breaker 3 یاد می‌شود.

بازی چه ویژگی‌های جذابی دارد؟ روبات‌های غول‌پیکری که یکدیگر را ویران می‌کنند، حجم عظیم و وسیع تجهیزات و سلاح‌های مختلفی که قابلیت شخصی‌سازی دارند و گیم‌پلی جذاب و مبارزات اعتیادآوری که هر کسی می‌تواند از آن‌ها لذت ببرد. اگر هنوز این بازی را تجربه نکرده‌اید و از علاقه‌مندان انیمه آن هستید یا حتی اگر به طور کلی از بازی‌های ساخته‌شده بر اساس انیمه لذت می‌برید، در حق خودتان لطف کنید و به سراغ این بازی جذاب و دوست‌داشتنی بروید.

5. بازی Dragon Ball Xenoverse 2

10 بازی برتر بر اساس انیمه در دهه گذشته

بازی Dragon Ball Xenoverse 2 را می‌توان اظهار عشق و علاقه سازندگان به طرفداران سرسخت و پروپاقرص انیمه Dragon Ball دانست. البته این موضوع به معنای این نیست که فقط طرفداران مجموعه می‌توانند از بازی لذت ببرند. اتفاقا کاملا بر عکس، هر کسی می‌تواند در دنیای جذاب و فوق‌العاده بازی غرق شود.

سیستم مبارزات بازی بسیار کامل و عمیق است و گیم‌پلی آن، بازیکن را به اوج هیجان می‌رساند. البته جذابیت اصلی بازی، ساختن شخصیت Dragon Ball مخصوص خودتان و قدرتمند کردن آن است. شما می‌توانید از بین تقریبا تمام نژادهای موجود در دنیای مجموعه، یکی را انتخاب کنید، هر لباسی که دوست دارید به تن او بپوشانید، با هر شخصیتی از انیمه که می‌خواهید مبارزه کنید و از قدرت‌های مخصوص آن‌ها نیز استفاده کنید.

بازی همچنین از لحاظ فنی و محتوای ارائه‌شده، یک قدم روبه‌جلوی بزرگ و پیشرفتی محسوس نسبت به نسخه اول بازی Xenoverse محسوب می‌شود. هوش مصنوعی بازی نیز در این نسخه بهبود یافته و نتیجه آن، مبارزاتی است که بسیار جذاب‌تر و حساس‌تر شده‌اند.

خوب یا بد، بازی هنوز و پس از 4 سال از زمان عرضه اولیه خود، DLC دریافت می‌کند. آخرین DLC آن نیز اخیرا عرضه شده است. در حال حاضر، خرید تمام DLCهای بازی، هزینه‌ای بیشتر از قیمت نسخه اولیه بازی خواهد داشت، اما به نظر نمی‌رسد که این موضوع، مسئله نگران‌کننده‌ای برای علاقه‌مندان این بازی جذاب باشد.

4. بازی Ni No Kuni: Wrath Of The White Witch

10 بازی برتر بر اساس انیمه در دهه گذشته

خب، قرار دادن این بازی در این لیست دیگر قطعا تقلب است! البته این بازی یک عنوان الهام‌گرفته از جهان انیمه و آثار دوست‌داشتنی تیم بااستعداد Studio Ghibli است، اما بر خلاف دیگر بازی‌های موجود در این لیست، این بازی مستقیما بر اساس یک مجموعه انیمه ساخته نشده است.

بازی در واقع یک IP کاملا جدید محسوب می‌شود و ساخته ذهن «آکیهیرو هینو» (Akihiro Hino) است که علاقه زیادی به آثار انیمه دارد. البته این را هم باید گفت که بازی به قدری خوب و جذاب بود که در نهایت، یک انیمه هم بر اساس آن ساخته شد.

بازی Wrath Of The White Witch، اولین بازی جهان مجموعه محسوب می‌شود. اگرچه که گیم‌پلی و کیفیت نسخه دنباله آن هم بالا بود، اما چیزی که نسخه اول را منحصربه‌فرد می‌کند، اثرگذاری و حضور Studio Ghibli است.

این استودیو برای نسخه دوم یعنی بازی Ni No Kuni 2 برنگشت و نبود آن‌ها در انیمیشن‌های بخش دوم بازی کاملا مشهود است. البته باز هم باید گفت که آن بازی هم بسیار جذاب و دوست‌داشتنی است، اما صرفا نتوانست موفقیت و کیفیت نسخه اول را تکرار کند.

3. بازی Digimon Story: Cyber Sleuth – Hacker's Memory

10 بازی برتر بر اساس انیمه در دهه گذشته

به عنوان پنجمین عضو خانواده Digimon Story، بازی Cyber Sleuth – Hacker's Memory قطعا بهترین نسخه این خط داستانی نیز محسوب می‌شود. با توجه به شباهت‌های بسیاری که بین دو فرنچایز Digimon و Pokemon وجود دارد، شاید «کپی پوکمون» خطاب قرار دادن این بازی چندان هم دور از ذهن نباشد، اما این نسخه توانسته است که ویژگی‌ها و گیم‌پلی مخصوص خود را ارائه دهد.

نکته جالب این است که بازی Hacker's Memory بسیاری از ابعاد و ویژگی‌هایی را دارد که طرفداران سرسخت پوکمون سال‌ها است که از سازندگان بازی‌های مجموعه می‌خواهند. این بازی دو سال زودتر از بازی Pokemon Sword and Shield عرضه شد و توانست، بسیاری از علاقه‌مندان فرنچایز پوکمون را هم به خود جذب کند.

بعد از شباهت‌ها، به سراغ تفاوت‌های این بازی با جهان Pokemon برویم. بازی Hacker's Memory بر خلاف عناوین دنیای پوکمون، روی مبارزات سریع و تاثیرگذار تمرکز دارد. درگیری‌ها و جنگ‌های مختلف به سرعت تمام می‌شوند و بازی به شما اجازه می‌دهد که داستان طولانی و جهان عمیق آن را با سرعت قابل‌توجهی پشت سر بگذارید. شما همچنین امکان حمل 9 دیجیمون در آن واحد را دارید و می‌توانید پارتی خود را به شکل سریع‌تر و موثرتری بسازید.

با وجود تمام شباهت‌هایی که بازی به فرنچایز Pokemon دارد، نمی‌توان آن را نسخه‌ای کپی‌شده از این جهان دانست. سازندگان بازی Hacker's Memory تمام سعی خود را کرده‌اند که علاوه بر جذاب بودن برای علاقه‌مندان ژانر نقش‌آفرینی انیمه‌ای، نوآوری‌ها و خلاقیت‌های بسیاری هم ایجاد کنند و به نظر می‌رسد که در این مسیر، موفق بوده‌اند.

2. بازی One Piece: Pirate Warriors 4

10 بازی برتر بر اساس انیمه در دهه گذشته

به دنبال یک بازی هیجان‌انگیز نه چندان پیچیده و بی‌نهایت لذت‌بخش در دنیای عناوین انیمه‌ای هستید؟ بازی One Piece: Pirate Warriors 4 که چهارمین نسخه از فرنچایز Pirate Warriors است، توسط استودیو Omega Force سخته شده و یک عنوان ساده، بدون پیچیدگی و جذاب است. این استودیو همچنین ساخت آثاری مثل بازی Dynasty Warriors، بازی Samurai Warriors و بازی Hyrule Warriors را بر عهده داشته است.

حتی با نگاه به کارنامه سازنده بازی نیز می‌توان فهمید که با یک بازی شبیه به Dynasty Warriors مواجه هستید. ایده بازی نیز کاملا ساده و تکراری است: شما یک شخصیت انتخاب می‌کنید، یک دکمه را پشت سر هم می‌زنید و با یک حرکت، هزار دشمن را از بین می‌برید! استودیو Omega Force نشان داده که طرفدار مفهوم «اگر درست کار می‌کند، عوضش نکن.» است!

البته بازی با انتقادات نسبتا زیادی هم مواجه شد، اما یک ارتقای کامل نسبت به نسخه پیشین یعنی بازی Pirate Warriors 3 محسوب می‌شود. سیستم مبارزات بازی کمی بهبود یافته (مثل اضافه شدن کمبوهای هوایی) و همین جزئیات کوچک توانسته است که این فرمول تکراری را به شکل جذابی ارائه دهد.

طرفداران انیمه نیز خوشحال خواهند شد اگر بدانند که با این که مبارزه هر شخصیت تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد، اما شخصیت‌ها در عین حال به قدری خاص و دوست‌داشتنی هستند که بتوان بازی را با هر کدام از آن‌ها ادامه داد. سازندگان همچنین به نوعی توانسته‌اند که بیش از 900 قسمت داستانی انیمه را در یک حالت تک‌نفره 15 ساعته بگنجاند و محتوای عظیمی برای علاقه‌مندان انیمه One Piece ارائه دهند.

1. بازی Dragon Ball FighterZ

10 بازی برتر بر اساس انیمه در دهه گذشته

امتیاز و ارزش‌گذاری خاصی برای قرار دادن بازی‌های این لیست انتخاب نشده، اما دروغ است اگر بگوییم که بهترین بازی را برای رتبه یک نگه نداشته‌ایم. بازی Dragon Ball FighterZ نه تنها بهترین بازی ساخته‌شده بر اساس انیمه در دهه گذشته است، بلکه قطعا یکی از مهم‌ترین کاندیداهای دریافت لقب «بهترین بازی مبارزه‌ای دهه گذشته» نیز محسوب می‌شود.

اگر انیمه Dragon Ball را دوست دارید، پس لازم نیست شما را متقاعد کنیم تا بازی را تجربه کنید. موسیقی بازی، استایل هنری و گرافیکی آن، صداپیشگی شخصیت‌ها؛ تک تک عناصر بازی بی‌نقص هستند و به بهترین شکل ممکن، ارائه شده‌اند. هر حرکتی که هر شخصیت اجرا می‌کند، ارجاع یا اشاره‌ای به اتفاقات رخ داده در مجموعه انیمه است. حرکات مخصوص دراماتیک و سینماتیک نیز باعث چندین برابر شدن هیجان و لذت مبارزات شده است.

اگر هم از علاقه‌مندان انیمه Dragon Ball نیستید، ایرادی ندارد. تجربه این بازی همچنان به شما هم پیشنهاد می‌شود. چرا؟ چون یک بازی زیبا و جذاب مبارزه‌ای مبتنی بر انیمه را تجربه می‌کنید و می‌توانید کمبوهای به‌شدت لذت‌بخش و هیجان‌انگیزی را پیاده کنید و به تجربه عنوانی بپردازید که مکانیسم‌های زیادی دارد و اگرچه آشنا شدن با آن‌ها راحت است، اما مهارت پیدا کردن در آن‌ها نیازمند زمان و تمرین است.

البته که بازی کاملا هم بدون نقص نیست. داستان نه چندان به‌یادماندنی و نرخ فریم پایین در مبارزات آنلاین از مشکلات اصلی بازی محسب می‌شوند، اما چند بازی مبارزه‌ای دیگری را سراغ دارید که حتی تمرین و امتحان کردن شخصیت‌های مختلف آن در بخش Practice Mode به قدری هیجان‌انگیز و لذت‌بخش باشد که گذر زمان در آن را حس نکنید؟! پشتیبانی از بازی نیز هنوز ادامه دارد و قرار است که سه شخصیت دیگر نیز به مجموعه شخصیت‌های قابل‌انتخاب بازی اضافه شوند. این حجم از محتوا برای عنوانی که از عرضه آن دو سال گذشته است، اصلا بد نیست.

 
برچسب ها: anime
0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
نظر کاربران
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.