مفهوم Rails در پاور کامپیوتر چیست؟

مفهوم Rails در پاور کامپیوتر چیست؟

مهدی سلیمانی مهدی سلیمانی
10 ماه و 28 روز پیش

در هر کامپیوتر، قطعات سخت افزار از ولتاژ مختلفی استفاده می‌‌کنند و منبع تغذیه باید برق شهری را از دیوار گرفته و به بخش‌های 12 ولتی، 5 ولتی و 3.3 ولتی تقسیم کند. هر ریل (Rail) یک کابل ساده داخل منبع تغذیه است که اکتریسیته‌ای با ولتاژ مشخص را منتقل می‌کند. برای مثال، ریل‌های 12 ولتی توان مورد نیاز کارت گرافیک و پردازنده مرکزی را که پرمصرف‌ترین قطعات کامپیوتر هستند، تامین می‌کنند. لازم به ذکر است که یک ریل 12 ولتی می‌تواند به چند ریل 12 ولتی تبدیل شود.

 

«ریل» اصطلاحی است که برای توصیف انواع ولتاژ در منبع تغذیه استفاده می‌شود. برای مثال، در منبع تغذیه ATX12V، ریل‌های 3.3V، 5V، 5Vsb (پنج ولتی استندبای)، -12V و +12V قرار دارند. البته بعضی از تولیدکنندگان برای افزایش ایمنی ذکر شده در استاندارد ATX12V 2.2، ریل +12V را به ریل‌های بیشتر تقسیم می‌کنند. با این حال، بسیاری از تولیدکنندگان منبع تغذیه متوجه شده‌اند که تقسیم یک ریل به ریل‌های کوچکتر با محدودیت جریان هزینه زیادی روی دست آن‌ها می‌گذارد و البته بسیاری از قطعات جدید (مخصوصا کارت‌های گرافیک) به جریان بسیار بیشتری از توان ریل‌های کوچک نیاز دارند. به همین دلیل، در استاندارد ATX12V 2.3 دیگر لزومی برای تقسیم ریل +12V به ریل‌های کوچکتر وجود ندارد. حالا بیشتر منابع تغذیه از یک ریل 12V که توان مصرفی مورد نیاز قطعات را فراهم می‌کند، استفاده می‌کنند.
 

البته شرایط برای سیستم‌هایی که از چند کارت گرافیک SLI یا CrossFireX استفاده می‌کنند، متفاوت است. در این صورت، باید به فکر سرمایه‌گذاری روی یک منبع تغذیه با چند ریل واقعی +12V باشید که علاوه بر افزایش ایمنی دستگاه، با تقسیم برابر بار قدرت به افزایش طول عمر منبع تغذیه هم کمک می‌کنند. به‌خاطر دمای زیادی که درنتیجه استفاده از چند کارت گرافیک تولید می‌شود، داشتن چند ریل +12V می‌تواند تاثیر مثبتی روی عملکرد سیستم‌های قدرتمند بگذارد؛ زیرا ریل‌های +12V توان مورد نیاز قطعاتی مانند کارت گرافیک‌های مدرن و اتصال 4/8 پردازنده مرکزی را فراهم می‌کنند.
 

برچسب ها: PC, مشاوره خرید
1 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
مطالب مشابه
مشاهده موارد بیشتر
محصولات مرتبط
نظر کاربران
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.