پاسخ به پرسش های متداول درباره ایکس باکس سری ایکس و اس

پاسخ به پرسش های متداول درباره ایکس باکس سری ایکس و اس

احمدرضا آوار احمدرضا آوار
3 سال و 2 ماه و 11 روز پیش

نسل جدید کنسول‌ ایکس باکس اندکی پیچیده‌تر از آن چیزی است که انتظارش را داریم. در حال حاضر با دو نسخه از این کنسول روبرو هستیم که هر کدام سخت‌افزار منحصر به خود را داشته و بازار هدف خاصی را مد نظر قرار داده است. کنسول ایکس باکس سری ایکس (Xbox Series X)، با مشخصات سخت‌افزاری زیر، به عنوان کنسول قوی‌تر شناخته می‌شود.

 

پردازنده مرکزی: هشت هسته پردازشی کاستوم با فرکانس ۳.۸ گیگاهرتز (متغیر با توجه به فشار کاری) بر پایه معماری AMD Zen 2

پردازنده گرافیکی : پردازنده گرافیکی کاستوم ساخت شرکت AMD بر مبنای معماری RDNA 2 با قدرت پردازشی ۱۲ ترافلاپس و۵۲ یونیت پردازشی(قویترین کنسول حال حاضر دنیا)

رم : ۱۶ گیگابایت رم GDDR 6 با ۳۲۰ مگابایت باس 

حافظه داخلی: ۱ ترابایت از نوع حافظه جامد NVMe

کنسول ایکس باکس سری اس(Xbox Series S با مشخصات سخت‌افزاری زیر، به عنوان کنسول ضعیف‌تر این نسل شناخته می‌شود: 

پردازنده مرکزی : هشت هسته پردازشی کاستوم با فرکانس ۳.۶ گیگاهرتز (متغیر با توجه به فشار کاری) بر پایه معماری AMD Zen 2

پردازنده گرافیکی : پردازنده گرافیکی کاستوم ساخت شرکت AMD بر مبنای معماری RDNA 2 با قدرت پردازشی ۴ ترافلاپس و۲۰یونیت پردازشی

رم : ۱۰ گیگابایت رم GDDR 6

حافظه داخلی: ۵۱۲ گیگابایت از نوع حافظه جامد NVMe

دلیل تفاوت فاحش بین عملکرد کلی دو کنسول نسل نهمی مایکروسافت، هدف قرار دادن افرادی است که نیاز به خرید یک کنسول قوی‌تر نداشته و صرفا به استفاده از کنسول جدید در مانیتور‌های Full HD و 2K  بسنده می‌کنند.

 

نسخه‌های مختلف ایکس باکس

ایکس باکس سری ایکس به عنوان پرچمدار این نسل مایکروسافت، در حال حاضر به عنوان قوی‌ترین کنسول دنیا شناخته می‌شود. این کنسول می‌تواند در زمینه عملکرد، به راحتی رقیب خود یعنی پلی استیشن 5 را پشت سر بگذارد و با قدرت ۱۲.۱۵ ترافلاپسی خود، به اجرای بهتر بازی‌ها مشغول شود.

 

در آنسوی ماجرا، شاهد عرضه  ایکس باکس سری اس هستیم که نسخه ضعیف‌تر کنسول نسل نهمی مایکروسافت به شمار می رود. این کنسول برای دستیابی به فریم‌ریت مناسب در رزولوشن 1440P طراحی شده است و برای کاربرانی ساخته شده که دسترسی به تلویزیون 4K با کیفیت ندارند. همچنین این نسخه فاقد درایو Blu-Ray بوده و نصب بازی‌ها روی آن، تنها به صورت دیجیتال ممکن است.

 

البته که ایکس باکس سری اس، نسبت به نسل گذشته کماکان انتخاب بهتری محسوب می‌شود. افزایش قدرت پردازنده مرکزی در کنار اضافه شدن حافظه جامد، این کنسول را به گزینه‌ای به مراتب بهتر از ایکس باکس وان ایکس تبدیل می‌کند. همچنین قیمت رقابتی آن باعث می‌شود که تجربه کنسول‌های نسل نهم، برای همه افراد امکان پذیر باشد. بر طبق گفته‌های مایکروسافت، بازیکنان هیچ مشکلی برای اجرای بازی‌ها روی این کنسول نخواهند داشت و به راحتی می‌توانند به تجربه بازی‌ها در رزولوشن 2K و نرخ بروزرسانی ۶۰ فریم بر ثانیه مشغول شوند. 

 

حافظه SSD

حافظه‌های جامد یا Solid State Drive که به اختصار، SSD نامیده می‌شوند، برگ برنده کنسول‌های نسل نهم نسبت به نسل قبل هستند. در حال حاضر، حافظه کنسول‌های جدید مایکروسافت می‌توانند به رقم انتقال اطلاعات ۴.۸ گیگابایت بر ثانیه دست پیدا کنند که نسبت به رقم ۱۲۰ مگابایت بر ثانیه نسل قبل، پیشرفت چندین برابری و قابل ملاحظه‌ای محسوب می‌شود.

 

با استفاده از حافظه SSD، میزان زمان مورد نیاز برای اجرای بازی‌ها به طرز محسوسی کاهش پیدا می‌کند. برای مثال، ایکس باکس وان ایکس بازی Sea Of Thieves را در مدت زمان ۱ دقیقه و ۲۱ ثانیه اجرا می‌کند. این در حالی است که در کنسول ایکس باکس سری ایکس، این مدت زمان به ۲۰ ثانیه کاهش پیدا کرده است. همچنین به دلیل این افزایش سرعت، دیگر خبری از صفحات لودینگ در حین بازی‌کردن نخواهد بود.

 

همچنین به لطف وجود حافظه‌های پرسرعت، قابلیت جدیدی به نام Quick Resume به کنسول‌های نسل نهم مایکروسافت اضافه شده است که به کاربران اجازه می دهد تا بین بازی‌های در حال اجرا، با تاخیری بسیار ناچیز جابجا شوند. در حال حاضر این قابلیت برای تمام بازی‌ها فعال نیست، اما بر طبق گفته‌های مایکروسافت، به زودی شاهد اضافه شدن آن به تمامی عناوین خواهیم بود.

 

لازم به ذکر است که حافظه جامد تولید شده توسط سونی، می‌تواند به ارقام و اعدادی بالاتر از کنسول ایکس باکس سری ایکس دست پیدا کند. 

حافظه در دسترس کاربر در کنسول ایکس باکس سری ایکس، ۸۰۲ گیگابایت بوده و در کنسول ایکس باکس سری اس، این رقم به ۳۶۴ گیگ کاهش پیدا می‌کند. مقادیر باقی‌مانده، در دسترس سیستم عامل و دیگر اجزای دستگاه قرار می‌گیرند و کاربر توانایی نصب بازی در آن فضا را نخواهد داشت.

 

رزولوشن،  نرخ بروزرسانی و Ray Tracing

رویکرد مایکروسافت در قبال دو کنسول نسل نهمی کاملا متفاوت است.

ایکس باکس سری ایکس می‌تواند بازی‌ها را در رزولوشن 4K و با نرخ بروزرسانی ۶۰ فریم بر ثانیه اجرا کند. همچنین از نظر تئوری، این کنسول به راحتی می‌تواند از صفحه‌نمایش هایی با رزولوشن 8K نیز پشتیبانی کند. از آن‌جایی که هیچ محتوایی برای این رزولوشن وجود ندارد، اشاره به آن صرفا یک کلک تبلیغاتی است.

 

اما کنسول ایکس باکس سری اس افرادی را هدف قرار داده که به تلویزیون 4K دسترسی ندارند و صرفا قصد دارند روی مانیتور یا تلویزیون 1080P و یا 2K خود به تجربه بازی‌ها بپردازند. طبق گفته‌های مایکروسافت و تجربه کاربران، این کنسول می‌تواند به راحتی به نرخ بروزرسانی ۶۰ فریم بر ثانیه در رزولوشن 1440P دست پیدا کند.

 

دقت داشته باشید که نرخ بروزرسانی‌های مختلف رابطه مستقیمی با بازی مربوطه دارند. یک بازی با جزئیات گرافیکی بالا، نتایج متفاوت‌تری نسبت به یک بازی ساده برجای می‌گذارد و این موضوع برای تمامی عناوین، دارای معیار ثابتی نیست.

 

هر دو نسخه از کنسول‌های جدید ایکس باکس از تکنولوژی Ray Tracing پشتیبانی می‌کنند. این تکنولوژی، هر کدام از پرتوهای نوری تولید شده توسط محیط بازی را به صورت متمایز از یک‌دیگر پردازش کرده تا بازتاب نور از سطوح و نحوه بازتاب آن، بسیار واقعی‌تر به نظر برسد.

 

تجهیزات ارتباطی

هر دو کنسول شرکت مایکروسافت از تجهیزات ارتباطی یکسانی بهره می‌برند. برای انتقال تصویر و صدا، کاربران باید از درگاه HDMI 2.1 استفاده کنند. همچنین ۳ پورت USB 3.1 روی بدنه کنسول‌ها تبعیه شده است که به کاربر اجازه اتصال درایو SSD اکسترنال، هارد اکسترنال و کنترلر‌های دستگاه را می‌دهد. 

 

بر خلاف پلی‌ استیشن 5 که از استاندارد Wi-fi 6 بهره می‌برد، کنسول‌های مایکروسافت تنها می‌توانند تحت استاندارد 802.11ac Wi-Fi که با نام Wi-Fi 5 شناخته می‌شود، به اینترنت متصل شوند. 

 

برای اتصال مستقیم به اینترنت از طریق کابل نیز، یک درگاه Ethernet در پشت کنسول تعبیه شده است.

 

همچنین کاربران برای افزایش حافظه داخلی دستگاه، می‌توانند از درگاه تعبیه شده درون بدنه کنسول استفاده کنند. دقت داشته باشید که تنها درایو‌های تایید شده توسط مایکروسافت قابل استفاده هستند.

 

ابعاد و اندازه 

پاسخ به پرسش های متداول درباره ایکس باکس سری ایکس و اس

ایکس باکس سری ایکس، با وزن ۴.۴۴ کیلویی و ابعادی معادل ۱۵۱ میلیمتر در ۱۵۱ میلیمتر در ۳۰۱ میلی متر به بازار عرضه شده است. 

ایکس باکس سری اس به دلیل عدم وجود درایو Blu-ray، ابعاد بسیار کمتری نسبت به برادر بزرگتر خود دارد. این کنسول با وزن ۲ کیلوگرم و ابعاد ۲۷۶ میلیمتر در ۱۵۱ میلیمتر در ۶۵ میلیمتر ساخته شده است. 

 

کنترلر 

پاسخ به پرسش های متداول درباره ایکس باکس سری ایکس و اس

شرکت مایکروسافت در نسل نهم تصمیم به تغییرات جزئی در کنترلر Xbox One گرفته است. نسخه جدید کنترلر ایکس باکس در دستان کو‌چک‌تر بهتر جای می‌گیرد.

همچنین D-Pad این کنترلر به صورت کلی تغییر کرده است و حالا حالتی بشقاب شکل را به خودش گرفته است. حال فشردن دکمه‌های D-Pad بسیار راحت‌تر شده و نیاز به هیچ فشار اضافه‌ای برای فشردن دکمه‌های آن نیست.

 

مهمترین تغییر این کنترلر به استفاده از سیستم اتصالات جدید باز می‌گردد. از این پس برای شارژ کنترلر از درگاه USB-C استفاده می‌شود. همچنین استفاده از بلوتوث نسخه ۵ باعث کاهش مصرف باتری، کاهش میزان تاخیر و افزایش برد کنترلر می‌شود. اتصال این کنترلر به دستگاه‌های اندروید و iOS نیز به لطف استفاده از فناوری جدیدتر اتصالات، بسیار راحت‌تر از نسل گذشته شده است. همانند نسل گذشته، کاربر می‌تواند برای استفاده از کنترلر، دو باتری AA را درون آن قرار داده و یا از باتری‌ پک‌های موجود در بازار استفاده کند.

 

همچنین دکمه‌ای جدید به کنترلر اضافه شده است که به کاربر قابلیت به اشتراک گذاری تصاویر و ویدیوهای ضبط شده را می‌دهد. با استفاده از این کلید می‌توانید محتوای تولیدی خود را به صورت مستقیم روی شبکه‌های اجتماعی بارگذاری کنید.

 

بازی‌های انحصاری

همان‌طور که می‌دانید، دلیل اصلی شکست مایکروسافت در نسل هشتم و باختن بازار به پلی استیشن 4، عدم وجود بازی‌های انحصاری برای پلتفرم ایکس باکس بود. حال این شرایط در نسل جدید نیز در حال تکرار شدن است. با تاخیر بازی Halo Infinite، شرکت مایکروسافت کنسول خود را بدون بازی‌ انحصاری خاصی به بازار عرضه کرده است. شاید تنها گزینه جذاب برای کاربران، بازی Gear Tactics باشد که پیش از این در دسترس کاربران رایانه‌های شخصی قرار گرفته است. 

 

همچنین عرضه زودهنگام بازی Yakuza : Like A Dragon برای ایکس باکس سری ایکس، نکته‌ای قابل توجه است. البته که این بازی به زودی برای پلی استیشن 5 نیز منتشر خواهد شد و با یک عنوان انحصاری روبرو نیستیم.

 

شرکت مایکروسافت در طی سالیان اخیر، مشغول به خرید استودیوها و شرکت‌های بازیسازی بزرگی بوده است. برای مثال مراحل خرید Zenimax به تازگی به پایان رسیده است و احتمال تولید بازی‌های انحصاری توسط شرکت بتزدا برای این شرکت وجود دارد. اما هر چه که هست، در حال حاضر سبد خرید محصولات ایکس باکس خالی از هرگونه بازی انحصاری جذاب است. این در حالی است که پلی استیشن 5 بازی‌های انحصاری بسیاری را برای سال ۲۰۲۱ تدارک دیده است.

 

سرویس‌های اشتراکی

پاسخ به پرسش های متداول درباره ایکس باکس سری ایکس و اس

 

بر خلاف موقعیت مایکروسافت در بخش بازی‌های انحصاری، در حال حاضر بهترین سرویس‌های اشتراکی در اختیار این شرکت است. کاربران می‌توانند با خرید سرویس Game Pass، کمبود بازی‌های این کنسول را جبران کنند. عناوین فوق‌العاده‌ای همچون Fable , Gears of War , Forza و … همگی جزئی از این سرویس بوده و با پرداخت مبلغ ۱۰ دلار در ماه، در دسترس کاربر قرار می‌گیرند. همچنین در صورتی که سرویس Game Pass Ultimate را خریداری کنید، می‌توانید به سرویس مایکروسافت xCloud نیز دسترسی داشته باشید. با استفاده از این سرویس فوق‌العاده، کاربر می‌تواند بازی‌های موجود در این سرویس را روی هر صفحه نمایشی استریم کند. در حقیقت با خرید این سرویس، بدون داشتن حتی یک دستگاه گیمینگ، می‌توانید به تجربه تمامی بازی‌های موجود در سرویس Game Pass بپردازید. این قابلیت نیازمند اینترنتی با سرعت دانلود حداقل ۳۰مگابیت بر ثانیه است. متاسفانه این سرویس فقط برای کاربران پلتفرم‌های اندروید و ویندوز در دسترس بوده و کاربران iOS باید برای انتشار آن، مدت زمان بیشتری را منتظر بمانند.

 

نکته بسیار مهم دیگر درباره سرویس Game Pass Ultimate به همکاری شرکت مایکروسافت و الکترونیک آرتز باز می‌گردد. در صورت خریداری این سرویس، می‌توانید به تمامی بازی‌های EA Games نیز دسترسی داشته باشید. برای مثال، به جای خرید بازی Battlefield V و بازی Fifa 21، می‌توانید با قیمتی مشابه، ۸ ماه سرویس Game Pass ultimate را تهیه کرده و از آرشیو بسیار عظیم آن در کنار بازی‌های مورد نظر خود لذت ببرید.

 

سرویس PlayStation Now آن‌طور که باید و شاید نتوانسته در برابر Game Pass قد علم کند و این سرویس در حال حاضر، محبوب‌ترین سرویس اشتراکی در بین تمام پلتفرم‌های گیمینگ است.

 

قابلیت Backward Compatibility

همان‌طور که می‌دانید پلی استیشن 5 می‌تواند بازی‌های پلی استیشن 4 را نیز اجرا کند. اما برای اجرای بازی‌های نسل‌های قدیمی‌تر کنسول‌های سونی، هیچ راهی وجود ندارد. حال این موضوع در پلتفرم مایکروسافت کاملا متفاوت است. شما می‌توانید تمامی بازی‌های ارائه شده برای تمامی نسل‌های کنسول ایکس باکس را روی کنسول جدید خود تجربه کنید. در حقیقت کنسول ایکس باکس سری ایکس، به کاربر قابلیت دسترسی به تمام آرشیو برند ایکس باکس را می‌دهد. هزاران بازی منتشر شده برای ایکس باکس اورجینال و ایکس باکس 360، همگی در کنسول جدید قابل اجرا هستند. همچنین بسیاری از بازی‌های نسل قبل، برای نسل جدید بهینه‌ خواهند شد. بدون شک بهترین روش پیاده سازی قابلیت Backward Compatibility توسط شرکت مایکروسافت اجرا شده است.

 

مباحث مربوط به قیمت

همان‌طور که می‌دانید، قیمت تعیین شده برای ایکس باکس سری ایکس، مبلغ ۴۹۹ دلار و برای ایکس باکس سری اس، مبلغ ۲۹۹ دلار است. اما با توجه به شیوع ویروس کرونا و کاهش روند تولید تراشه و میکروپردازنده‌ها، شرکت مایکروسافت و سونی توانایی پاسخ‌دهی به تقاضای بازار را ندارند. در حال حاضر موجودی کنسول‌های این شرکت برای ماه‌‌های آینده نیز به پایان رسیده است و کاربران برای متعادل شدن عرضه و تقاضا، باید مدت زمان زیادی را به انتظار بشینند.

 

به دلیل عدم توازن بین عرضه و تقاضا، بازار سیاه بسیار عظیمی حول دو کنسول نسل نهمی شکل گرفته است که قیمت آن‌را در فروشگاه‌هایی مانند ebay به ۱۰۰۰ دلار رسانده است. همین موضوع باعث شده که کاربران نتوانند کنسول را به قیمت درج شده در وبسایت مایکروسافت و سونی خریداری کنند.

 

سوالات متداول 

س: قابلیت Smart Delivery چیست؟

پ: شرکت مایکروسافت برای افرادی که بازی‌های مورد نظرشان را در نسل قبلی خریداری کرده‌اند، برنامه‌های ویژه‌ای را تدارک دیده است. این کاربران نه تنها نیاز به خرید دوباره بازی‌ها ندارند، بلکه می‌توانند از بروزرسانی‌های رایگان برای بهینه سازی عناوین برای کنسول‌های نسل نهم نیز بهره ببرند. برای مثال، آخرین بروزرسانی بازی Doom Eternal، رزولوشن و فریم‌ریت بازی را برای اجرای بهتر در کنسول ایکس باکس سری ایکس بهبود می‌بخشد. 

 

س: من دیسک بازی‌های قدیمی ایکس باکس خودم را هنوز دارم. آیا این دیسک‌ها روی کنسول جدید قابل اجرا هستند؟

پ: بله . البته دقت داشته باشید که این موضوع فقط برای کنسول ایکس باکس سری ایکس صادق است، چرا که کنسول ایکس باکس سری اس فاقد درایو نوری بوده و طبعا، توانایی خواندن دیسک را ندارد.

 

س: من بین دو کنسول ایکس باکس سری اس و ایکس باکس وان ایکس مردد هستم . کدام گزینه برای من مناسب تر است؟

پ: بدون شک ایکس باکس سری اس، حتی با وجود قدرت پردازشی کمتر، امکانات بهتری را در اختیار شما قرار می‌دهد. در صورتی که قصد دارید در رزولوشن 4K به تجربه بازی‌ها بپردازید، بهتر است گزینه خود را به ایکس باکس سری ایکس تغییر دهید. در غیر اینصورت، حافظه SSD به تنهایی معیار مناسبی برای خرید کنسول نسل جدید است و بهتر است نسل قبل را فراموش کنید.

 

س: عبارت Optimized for Xbox Series S|X به چه معناست؟

پ: بعضی از بازی‌های موجود در بازار برای استفاده از حداکثر قدرت کنسول‌های جدید بهینه سازی‌ شده‌اند. این محصولات با عبارت Optimized for Xbox Series S|X قابل شناسایی هستند.

 

پاسخ به پرسش های متداول درباره ایکس باکس سری ایکس و اس

 

س: تفاوت اصلی بین دو کنسول ایکس باکس سری ایکس و ایکس باکس سری اس در چیست؟

پ: این دو کنسول از نظر سخت افزار و قدرت خروجی تفاوت‌های زیادی با یک‌دیگر دارند. اما به صورت خلاصه، کنسول ایکس باکس سری ایکس برای تجربه بازی در رزولوشن 2K بهینه سازی شده است؛ این در حالی است که کنسول ایکس باکس سری اس توانایی اجرای بازی‌ها در رزولوشن Full HD یا 2K، با نرخ بروزرسانی مناسب را دارد.

 

س: سرویس Xbox all Access چیست ؟

پ: شرکت مایکروسافت برای ترغیب کاربران به خرید کنسول‌های نسل جدید، روش جدیدی برای فروش کنسول‌ها را ابداع کرده است. کاربران می‌توانند کنسول ایکس باکس سری اس و ایکس را با پرداخت مبلغ ماهیانه ۲۴.۹۹ و ۳۴.۹۹ دلار خریداری کنند. این سرویس شامل خود کنسول و سرویس Game Pass Ultimate به مدت ۲۴ ماه می‌شود. قیمت تمام شده کنسول در این روش، به ترتیب ارقام ۸۳۹.۷۶ و ۵۹۹.۷۶دلار برای ایکس باکس سری ایکس و ایکس باکس سری اس خواهد بود. متاسفانه این سرویس تنها برای چند کشور در دسترس بوده و کاربران ایرانی مجبور به پرداخت کل هزینه کنسول در زمان خرید هستند.

 

س: آیا با خرید سرویس Game Pass Ultimate، می‌توانم Fifa 21 را تجربه کنم ؟

پ: بله. در حقیقت تمامی بازی‌های دیگر الکترونیک آرتز مانند فرنچایز Battlefield نیز جزئی از این سرویس هستند و برای تجربه آن‌ها، نیازی به پرداخت هزینه اضافی نخواهید داشت.

 

س: آیا برای اتصال کنسول به تلویزیون، باید از کابل HDMI خاصی استفاده کرد؟

پ: هر کابل HDMI که با استاندارد HDMi 2.1 ساخته شده باشد، قابل استفاده است. کاربران ایکس باکس سری اس می‌توانند از کابل HDMI 2.0 استفاده کنند. پیشنهاد مایکروسافت، استفاده از کابل تعبیه شده درون جعبه کنسول است.

 

س: چگونه حافظه داخلی کنسول را افزایش دهم ؟

پ: شما می‌توانید با خرید Expansion Card 1TB، میزان حافظه داخلی کنسول را به اندازه ۱ ترابایت افزایش دهید. قیمت این حافظه ۲۱۹.۹۹ دلار بوده و در حال حاضر قابل تهیه در اکثر خرده فروشی‌های دنیاست.

 

س: آیا می‌توانم هر حافظه SSD را برای افزایش حافظه داخلی کنسول استفاده کنم ؟

پ: خیر. تنها Expansion Card تولیدی مایکروسافت قابلیت افزایش حافظه داخلی کنسول را داراست. دلیل این موضوع این است که اکثر حافظه SSD های موجود در بازار، توانایی جابجایی اطلاعات بر اساس استانداردهای مایکروسافت را نداشته و باعث کندی عملکرد کلی دستگاه می‌شوند.

 

س: چگونه بازی‌های قدیمی خودم را به کنسول جدید منتقل کنم ؟

پ: برای انتقال بازی‌ها به کنسول جدید خود، می‌توانید آن‌ها را روی یک درایو اکسترنال کپی کرده و به کنسول جدید منتقل کنید. همچنین در صورتی که هر دو کنسول به یک شبکه وای-فای متصل باشند، می‌توانید از طریق مسیر زیر، آن‌ها را از طریق وای-فای به اشتراک بگذارید.

Profile And System > Setting>System >Backup & Transfer > Network Transfer

با فعال‌سازی Network transfer در کنسول قدیمی و جدید خود، قادر به جابجایی بازی‌ها بین کنسول‌های خود خواهید بود.

 

س: آیا کنسول نیاز به اصول نگهداری خاصی دارد؟

پ: همانند تمامی قطعات الکترونیک دارای سیستم خنک کننده، قرار دادن کنسول روی فرش یا سطوح پرزدار باعث آسیب رسیدن به قطعات داخلی آن می‌شود. همچنین محیط نگه‌داری کنسول باید به جریان هوا دسترسی داشته باشد. هیچ‌گونه پارچه یا روکشی را روی کنسول قرار نداده و آن‌را در فضای کشو یا کمد قرار ندهید. همچنین رعایت فاصله ۱۰ الی ۱۵ سانتیمتری کنسول از دیوار، برای ایجاد جریان هوا ضروری است.

 

س: آیا برای کنترل کنسول از روی موبایل راهی وجود دارد ؟

پ: بله. با دانلود اپلیکیشن Xbox Mobile از طریق فروشگاه‌های نرم‌افزاری Google Play Store و App Store

 

س: آیا لوازم جانبی کنسول ایکس باکس وان با کنسول‌های جدید همگام سازی می‌شوند؟

پ: تمامی لوازم جانبی ساخته شده برای کنسول‌های نسل هشتم، با ایکس باکس سری ایکس و ایکس باکس سری اس همگام سازی می‌شوند. لوازمی مانند Media remote، Chat Pad ، هدست استریو و کنترلر کنسول ایکس باکس وان برای کنسول‌های جدید نیز قابل استفاده است. به دلیل کوچک‌تر بودن کنترلر نسبت به نسل قبل، احتمال غیر قابل استفاده بودن بعضی از کاور‌ها و باتری‌های کنترلر وجود دارد. همچنین برای شارژ کنترلر جدید، حتما باید کابل USB-C داشته باشید و دیگر نمی‌توانید از Micro-USB قدیمی خود استفاده کنید.

 

س: آیا می‌توانم از هدست قدیمی خودم روی کنسول های جدید استفاده کنم ؟ 

پ: در صورتی که هدفون مورد نظر دارای جک ۳.۵ میلیمتری صدا باشد، می‌توانید آن را به کنترلر ایکس باکس متصل کنید. همچنین بعضی از هدفون‌ها و هدست‌های USB نیز با کنسول جدید همگام سازی می‌شوند. بهتر است به وبسایت تولید کننده هدفون مراجعه کرده و از وضعیت آن برای اتصال به کنسول مطلع شوید.

 

س: آیا اچیومنت‌ها، Save ها و دیگر اطلاعات من قابل انتقال به کنسول جدید هستند؟

پ: بله! تمامی بازی‌ها و روند پیشرفت آن‌ها قابل انتقال به کنسول جدید بوده و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. برای انجام این‌کار، لازم است که اکانت Xbox Live خود را در کنسول جدید وارد کنید. بقیه مراحل به صورت خودکار توسط سیستم انجام می‌شود.

 

س: کدام یک از دیسک های قدیمی من برای ایکس باکس سری ایکس قابل استفاده هستند؟

پ: تمامی دیسک های تولید شده برای Xbox Original , Xbox 360 , Xbox One. این دستگاه قابلیت خواندن دیسک‌های DVD، Blu-Ray و Ultra HD Blu-Ray را دارد.

 

پاسخ به پرسش های متداول درباره ایکس باکس سری ایکس و اس

 

س: آیا دیسک های قدیمی من قابلیت اجرا روی کنسول ایکس باکس سری اس را دارند ؟ (برای مثال از طریق درایو نوری اکسترنال)

پ: از آن‌جایی که ایکس باکس سری اس یک کنسول تماما دیجیتال است، امکان استفاده از دیسک‌های قدیمی روی این کنسول وجود ندارد. همچنین این کنسول از هیج درایو نوری اکسترنالی پشتیبانی نمی‌کند.

 

س: آیا می‌توانم دستگاه‌های صوتی مجهز به پورت Optical را به کنسول جدید وصل کنم ؟

پ: پورت Optical برای این کنسول تعبیه نشده است. برای استفاده از این مدل از تجهیزات صدا، باید به سراغ درگاه Optical تعبیه شده روی صفحه‌نمایش بروید .

 

س: آیا ایکس باکس سری اس و ایکس باکس سری ایکس از استاندارد Wi-Fi 6 پشتیبانی می‌کنند؟

پ: خیر. 

 

س: آیا کنسول‌های ایکس باکس سری ایکس و ایکس باکس سری اس از صدای فراگیر ۷ به ۱ پشتیبانی می‌کنند؟ 

پ: بله! هر دو کنسول می‌توانند به بازتولید صدا با استاندارد 7.1 Surround بپردازند.

 

س: آیا کنسول ایکس باکس سری ایکس و کنسول ایکس باکس سری اس از امواج اینفرارد و فرستنده‌های IR پشتیبانی می‌کنند؟ 

پ: خیر. البته این دو کنسول از قابلیت HDMI-CEC پشتیبانی می‌کنند. با استفاده از این قابلیت، می‌توانید فرامین منتقل شده به صفحه نمایش را به کنسول خود نیز منتقل کنید. همچنین با استفاده از اپلیکیشن Xbox Mobile، می‌توانید کنسول خود را در صورت اتصال به اینترنت، از راه دور کنترل کنید.

 

س: آیا می‌توانم بازی‌های خود را روی هارد یا حافظه SSD اکسترنال نصب کنم ؟

پ: بله! دقت داشته باشید که بازی‌های ایکس باکس وان قابلیت اجرا از روی حافظه اکسترنال را دارند. بازی‌های نسل جدید باید حتما روی حافظه SSD داخلی دستگاه نصب شوند و قابلیت اجرا از روی هارد اکسترنال، برای این بازی‌ها فعال نیست. 

 

س: آیا کنترلر جدید ایکس باکس، با ایکس باکس وان و یا رایانه‌های شخصی کار می‌کند؟

پ: بله! کنترلر جدید نه تنها توسط رایانه‌های شخصی شناسایی می‌شود، بلکه می‌توان از آن روی کنسول ایکس باکس وان نیز استفاده کرد. 

 

س: آیا امکان اتصال موس و کیبورد به کنسول ایکس باکس سری اس و ایکس باکس سری ایکس وجود دارد ؟

پ: بله ! تمامی موس و کیبورد های سیمی قابلیت اتصال به این دو کنسول را دارند. همچنین بعضی از مدل‌های وایرلس مانند Razer turret نیز به صورت بی‌سیم به این دو کنسول متصل می‌شوند. دقت داشته باشید که فعال بودن این قابلیت درون بازی‌های مختلف، به تصمیم سازندگان بازی‌ها باز می‌گردد و مایکروسافت در این موضوع دخالتی ندارد.

 

س: آیا قابلیت تجربه بازی‌ها به صورت Cross-Play با کنسول ایکس باکس وان وجود دارد؟‌

پ: بله . به صورت کلی این قابلیت بین کنسول‌های نسل نهم و هشتم فعال است. البته فعالسازی یا غیر فعالسازی آن بستگی به توسعه دهندگان بازی‌ها دارد و مایکروسافت دخالتی در این موضوع ندارد.

 

س: آیا پشتیبانی از کینکت در نسل جدید وجود دارد؟

پ: خیر! کنسول‌های ایکس باکس سری ایکس و ایکس باکس سری اس از کینکت پشتیبانی نمی‌کنند. 

 

س: آیا بهبود بازی‌های قدیمی روی کنسول‌های جدید، نیازمند بروزرسانی خاصی است ؟ 

پ: به صورت کلی، به دلیل استفاده از حافظه SSD، شاهد افزایش راندمان بازی‌ها و اجرای سریعتر آن‌ها خواهید بود. در صورتی که توسعه دهندگان مایل به بروزرسانی گرافیکی بازی‌های خود برای نسل جدید باشند، کاربر نیز باید برای دریافت کیفیت بهتر، اقدام به بروزرسانی بازی‌های خود بکند.

 

س: چه مقدار حافظه در اختیار کاربر کنسول ایکس باکس سری ایکس قرار دارد؟

پ: از یک ترابایت حافظه SSD، مقدار ۸۰۲ گیگابایت در اختیار کاربران قرار می گیرد و بقیه حجم، در اختیار سیستم عامل و منابع سیستمی قرار گرفته است. دقت داشته باشید که امکان تغییر این عدد در بروزرسانی‌های بعدی وجود دارد. 

 

س: چه مقدار حافظه در اختیار کاربر کنسول ایکس باکس سری اس قرار دارد؟

پ: از ۵۱۲ گیگابایت حافظه SSD، مقدار ۳۶۴ گیگابایت در اختیار کاربران قرار می گیرد و بقیه حجم، در اختیار سیستم عامل و منابع سیستمی قرار گرفته است. دقت داشته باشید که امکان تغییر این عدد در بروزرسانی‌های بعدی وجود دارد.

 

س: آیا حجم بازی های کنسول ایکس باکس سری اس از ایکس باکس سری ایکس کمتر است ؟

پ: به دلیل عدم نیاز اجرای بازی‌ها با رزولوشن بالاتر، فایل‌ها با کیفیت کمتری در این کنسول دانلود می‌شوند. به همین دلیل، بازی‌های نصب شده روی کنسول ایکس باکس سری اس، ۳۰ الی ۴۰ درصد حجم کمتری نسبت به نسخه ایکس باکس سری ایکس اشغال می‌کنند.


 

برچسب ها: xbox next gen
2 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
محصولات مرتبط
نظر کاربران
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.