بهترین کارت گرافیک های سال ۲۰۲۰

بهترین کارت گرافیک های سال ۲۰۲۰

احمدرضا آوار احمدرضا آوار
3 سال و 5 ماه و 14 روز پیش

از آن‌جایی که عرضه کارت‌ گرافیک‌های RDNA 2 شرکت AMD به زودی قوائد بازار را به هم خواهد ریخت، به همین خاطر بر آن شدیم که از لیستی از بهترین کارت گرافیک های سال ۲۰۲۰ را به عنوان راهنمای خرید کارت گرافیک تهیه کرده و به بررسی اجمالی هرکدام بپردازیم.

 

برای مثال شرکت AMD اعلام کرده است که کارت گرافیک‌های سری RX 6000 به راحتی می‌توانند پرچمداران Nvidia یعنی RTX 3090 و RTX 3080 را از پیش روی بردارند.به هر حال تا اثبات یا عدم اثبات این موضوع، فاصله چندانی نمانده است.

 

پیش از معرفی کارت‌های گرافیک، ابتدا نیاز است که به چند نکته اساسی توجه کنیم. نخست این که انتخاب یک کارت گرافیک بهتر، نباید به انتخاب‌های شما در قطعات دیگر کامپیوتر لطمه‌ای وارد کند. برای مثال، در صورت دارا بودن بودجه پنجاه میلیونی، اشتباه است که ۴۰ میلیون از پول خود را برای کارت گرافیک هزینه کرده و دیگر قطعات را ضعیف و ناکارآمد انتخاب کنید.

 

نکته دوم انتخاب درست CPU برای عدم ایجاد باتلنک (Bottleneck) است. این اصطلاح به زمانی گفته می‌شود که پردازنده مرکزی آن‌قدر ضعیف است که توانایی پشتیبانی تمام و کمال از کارت گرافیک را ندارد. به همین خاطر، به همان میزان که پردازنده گرافیکی شما قوی‌تر می‌شود، باید پردازنده مرکزی را نیز قوی‌تر کنید. نکته خوب ماجرا این است که بهترین کارت گرافیک فعلی، با یک پردازنده Core i7 نسل هشتم به خوبی کار می‌کند و نیاز به خرید پردازنده کاملا بروز و گران قیمت نیست.

 

حال به سراغ لیست پردازنده‌های گرافیکی موجود در بازار می‌رویم.

 

قوی‌ترین کارت تک هسته ای دنیا : Nvidia GeForce RTX 3080

 

هسته‌های کودا : ۸۷۰۴

کلاک اصلی : ۱۴۴۰ مگاهرتز 

کلاک بعد از بوست : ۱۷۱۰ مگاهرتز

قدرت پردازشی به ترافلاپس : ۲۹.۷۶

مموری : ۱۰ گیگابایت GDDR6X

کلاک مموری :  19GT/S

پهنای باند مموری: ۷۶۰ گیگابایت بر ثانیه 

 

در حال حاضر پیدا کردن یک کارت گرافیک RTX 3080 غیر ممکن است و افراد بسیاری در صف‌های طولانی خرید این کارت گرافیک قرار دارند. مشکلات ایجاد شده در روند تولید به دلیل شیوع کووید ۱۹ و بالا رفتن قیمت میکروپردازنده‌ها، باعث شده که شرکت انویدیا نتواند آن‌چنان که باید و شاید این کارت گرافیک را به بازار عرضه کند.

 

نکته جالب درباره این کارت گرافیک این است که با قیمت ۶۹۹ دلاری، می‌تواند به راحتی کارت گرافیک ۱۲۰۰ دلاری RTX 2080 TI را پشت سر بگذارد که نشان از پیشرفت فوق‌العاده انویدیا در تنها یک نسل دارد. در حقیقت به جز کارت گرافیک RTX 3090(که تشکیل شده از ۲ هسته کوچک شده گرافیک RTX 3080 است)، می‌توان این کارت گرافیک را پرچمدار حال حاضر دنیای رایانه‌های شخصی نامید. در حقیقت این کارت گرافیک، اولین کارت گرافیکی است که کاربر را ترغیب می‌کند تا از قابلیت Ray Tracing در بازی‌ها استفاده کند؛ چرا که کارت گرافیکی همانند RTX 2080TI نیز نمی‌توانست به خوبی از پس این قابلیت بربیاید. برای خرید این کارت گرافیک شما نیاز به یک منبع تغذیه حداقل ۸۵۰ واتی داشته و همچنین پردازنده‌های Core i7 نسل نهم به بعد، به خوبی پاسخگوی این کارت گرافیک خواهند بود. البته دقت داشته باشید که با انتخاب یک CPU قوی‌تر، می‌توانید پرفورمنس بهتری را از این کارت گرافیک دریافت کنید.

 

بگذارید کمی بیشتر درباره این کارت گرافیک صحبت کنیم. 

 

در حال حاضر، توان خام خروجی این کارت گرافیک ، به ۲۹.۷۶ ترافلاپس می‌رسد. در مقام مقایسه ، کنسول ایکس باکس سری ایکس در بهترین حالت توانایی تولید ۱۲ ترافلاپس قدرت را دارد. پلی استیشن 5 نیز در بهترین راندمان کاری، می‌تواند ۱۰.۲۸ ترافلاپس قدرت تولید کند. در حقیقت کنسول‌های سونی و مایکروسافت، حتی توانایی رسیدن به قدرت یک عدد از این کارت گرافیک را ندارند. 

در ضمن لازم به ذکر است که این کارت گرافیک، اولین محصول انویدیاست که با لیتوگرافی ۸ نانومتری تولید شده است. این موضوع باعث شده که این شرکت بتواند مقدار دیوانه کننده ۸۷۰۴ هسته کودا را در قالب یک کارت گرافیک جای دهد.

 

به هر حال شرکت Nvidia با عرضه این کارت گرافیک ثابت کرده است که کنسول‌های بازی از منظر پرفورمنس، هیچ‌وقت حتی به رایانه‌های شخصی نزدیک‌هم نخواهند شد. البته این موضوع کاملا منطقی است، چرا که قیمت ۷۰۰ دلاری این کارت گرافیک، به تنهایی ۲۰۰ دلار از کنسول های نسل نهمی گرانتر است. با این همه Nvidia GeForce RTX 3080 یکی از بهترین کارت گرافیک های بازار است.

 

بهترین کارت گرافیک برای اجرای بازی‌های 4K با قیمت مناسب :‌ Nvidia GeForce RTX 2070 Super

 

هسته‌های کودا : ۲۵۶۰

کلاک اصلی : ۱۶۰۵ مگاهرتز

کلاک بعد از بوست : ۱۷۷۰ مگاهرتز

قدرت پردازشی به ترافلاپس : ۹.۰۶

مموری : ۸ گیگابایت GDDR6

کلاک مموری : 14GT/s

پهنای باند مموری: ۴۴۸ گیگابایت بر ثانیه

 

مدتی طول می‌کشد که جایگزین این کارت گرافیک یعنی RTX 3070 به بازار برسد. به همین خاطر، در حال حاضر بهترین پرچمدار اقتصادی فعلی دنیای کارت‌های گرافیک، RTX 2070SUPER است که می‌تواند قدرتی معادل با RTX 2080 را با قیمتی نازل‌تر در اختیار شما بگذارد.از آن‌جایی که قلب تپنده هر دو کارت گرافیک از معماری TU104 تشکیل شده است، با خیال راحت می‌توانید این کارت گرافیک را به نسخه‌های معمولی سری RTX 20XX ترجیح دهید.

 

با استفاده از این کارت گرافیک، به راحتی می‌توانید در رزولوشن 4K به نرخ بروزرسانی ۶۰ فریم بر ثانیه دست پیدا کنید. همچنین تکنولوژی آپ‌اسکیل انویدیا که با نام DLSS 2.0 شناخته می‌شود، در این کارت گرافیک وجود دارد. این قابلیت به شما کمک می‌کند که تصاویر بسیار واضح‌تری را در رزولوشن‌های بالاتر دریافت کنید، حتی اگر محتوای شما از آن رزولوشن پشتیبانی نکند. این ویژگی‌ها Nvidia GeForce RTX 2070 Super  را در میان بهترین کارت گرافیک های سال 2020 قرار می‌دهند.

 

بهترین کارت گرافیک برای رزولوشن QHD : کارت AMD Radeon RX 5700

هسته‌های کودا : ۲۳۰۴

کلاک اصلی : ۱۴۶۵مگاهرتز

کلاک بعد از بوست : ۱۷۲۵ مگاهرتز

قدرت پردازشی به ترافلاپس : ۷.۹۵

مموری : ۸ گیگابایت GDDR6

کلاک مموری : 14GT/s

پهنای باند مموری: ۴۴۸ گیگابایت بر ثانیه

 

برای سال‌های متمادی، شرکت AMD تمام تمرکز خود را روی کارت‌ گرافیک‌های پایین رده و میانرده گذاشته بود . در حقیقت در رده پرچمداران، شرکت AMD هیچ محصول درخوری را از بازه سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۹ به بازار عرضه نکرد. حال از سال ۲۰۱۹ و با ورود معماری RDNA، این موضوع به طور کلی تغییر کرده است. در حال حاضر نیز شرکت AMD نسبت به رقیب خود، قیمت بسیار بهتری را ارائه می‌دهد و احتمالا با ورود RDNA 2.0 به بازار، شاهد قدرت نمایی AMD در بازار پرچمداران نیز خواهیم بود.تا AMD بار دیگر به عرضه رقابت بهترین کارت گرافیک‌ های بازار برگردد.

 

کارت گرافیک RX 5700 می‌تواند به راحتی RTX 2060 Super را کنار گذاشته و قدرت خام بیشتری را در اختیار کاربر بگذارد. این در حالی است که 2060 SUPER قیمت بیشتری نسبت به این کارت گرافیک AMD دارد. این کارت گرافیک می‌تواند در رزولوشن QHD یا همان 1440P، به راحتی به ۶۰ فریم بر ثانیه دست پیدا کند. البته این موضوع به بهینگی بازی مورد نظر نیز بستگی دارد. در حال حاضر بهترین کارت گرافیک بالارده بازار ( و نه پرچمدار) در اختیار شرکت AMD است.

 

بهترین کارت گرافیک برای رزولوشن 1080P : کارت AMD Radeon RX 5600 XT

هسته‌های کودا : ۲۰۴۸

کلاک اصلی : ۱۳۷۵مگاهرتز

کلاک بعد از بوست : ۱۷۵۰مگاهرتز

قدرت پردازشی به ترافلاپس :۸.۰۷

مموری : ۶گیگابایت GDDR6

کلاک مموری :  12-14 GT/s

پهنای باند مموری: ۲۲۸ تا ۳۳۵ گیگابایت بر ثانیه

هدف اصلی شرکت AMD از تولید این کارت گرافیک، ارائه پرفرمنس بالا در رزولوشن 1080P بوده است و باید تایید کنیم که این شرکت در این زمینه بسیار موفق عمل کرده است. این کارت گرافیک به راحتی می‌تواند با RTX 2060 مقابله کرده و حتی در بعضی از تست‌ها ، آن را شکست دهد. با توجه به قیمت ۳۰۰ دلاری این کارت گرافیک، بدون هیچ شکی می‌توانید این کارت را به رقیب انویدیا همرده خودش ترجیح دهید.

 

بهترین کارت گرافیک زیر ۲۵۰ دلار : Nvidia GeForce GTX 1660 Super

هسته‌های کودا : ۱۴۰۸

کلاک اصلی : ۱۵۳۰ مگاهرتز

کلاک بعد از بوست : ۱۷۸۶ مگاهرتز

قدرت پردازشی به ترافلاپس : ۵

مموری : ۶گیگابایت GDDR6

کلاک مموری : 14GT/s

پهنای باند مموری: ۳۳۵ گیگابایت بر ثانیه

 

این کارت گرافیک جواب دندان شکن شرکت انویدیا به کارت گرافیک RX 5500 XT است. در حقیقت با اضافه کردن تنها ۳۰ دلار به بودجه خود، این کارت گرافیک به راحتی کارت AMD را نابود می‌کند. از پرفرمنس کلی تا میزان مموری و پهنای باند، همه و همه خبر از برتری انویدیا به رقیب دیرینه خود می‌دهند. در حقیقت شما با پرداخت ۳۰ دلار بیشتر، می‌توانید صاحب یک کارت گرافیک با مموری بسیار جدید GDDR6 بشوید.

 

همچنین با این کارت گرافیک به راحتی می‌توانید بازی‌های مختلف را در رزولوشن 1080 با نرخ بروزرسانی ۶۰ فریم بر ثانیه تجربه کنید. البته با ورود نسل بعدی کنسول ها به بازار، امکان دارد که این کارت گرافیک به خوبی گذشته عمل نکرده و عددی کمتر از ۶۰ فریم را در بازی‌های جدید به شما ارائه دهد.

 

بهترین کارت گرافیک میان رده بازار : Nvidia GeForce GTX 1650 Super

 

هسته‌های کودا :  ۱۲۸۰

کلاک اصلی : ۱۵۳۰مگاهرتز

کلاک بعد از بوست : ۱۷۲۵ مگاهرتز 

قدرت پردازشی به ترافلاپس : ۴.۴۲

مموری : ۴ گیگابایت GDDR6

کلاک مموری : 12GT/s

پهنای باند مموری:  ۱۹۲ گیگابایت بر ثانیه 

 

هیچ کارت گرافیک ۲۰۰ دلاری توانایی رقابت با 1650 SUPER را ندارد. کارت گرافیکی که نه تنها عملکرد فوق‌العاده‌ای در رزولوشن 1080P دارد، بلکه در رزولوشن 2K نیز از خود عملکرد فوق‌العاده ای را بر جای می‌گذارد. همچنین وجود حافظه مموری جدید GDDR6 در این دستگاه، آن‌را یکی از بهترین کارت گرافیک های بازار و البته به پادشاه رده قیمتی ۲۰۰ دلاری تبدیل می‌کند.

 

نکات مهم درباره خرید کارت گرافیک : 

باتلنک (Bottleneck)

همان‌طور که پیش از این به این موضوع اشاره کردیم، پشتیبانی پردازنده مرکزی از قدرت نهایی کارت گرافیک شما، اهمیت بسیار زیادی دارد. برای مثال یک پردازنده Core i3 نمی‌تواند از پس کارت گرافیک قدرتمندی مانند RTX 3080 بر بیاید.

 

حال مسئله ای که اهمیت زیادی دارد، این است که پردازنده فعلی خودتان را بررسی کرده و بعد از آن، بهترین کارت گرافیک برای خود را انتخاب کنید. برای مثال، ممکن است پردازنده دستگاه شما مدل Core i7-4770K باشد. پردازنده‌ای که متعلق به ۶ نسل گذشته از پردازنده‌های اینتل بوده و در حال حاضر، از یک میانرده Core i5 ضعیف تر است. حال این پردازنده به راحتی می‌تواند به پشتیبانی از کارت گرافیک قدرتمندی مانند RTX 2070 SUPER بپردازد. در حقیقت ما به هیچ‌وجه توصیه نمی‌کنیم که پردازنده نسل چهارم را خریداری کنید، اما در صورتی که این پردازنده را دارید، دلیلی برای تعویض آن وجود ندارد. در حقیقت اگر گرافیک انتخابی شما از مدلی مانند RTX 2070 پایین‌تر باشد، اهمیت پردازنده مرکزی حتی از این هم کمتر خواهد شد. 

 

مقدار VRAM

بر خلاف تصور عموم جامعه، معیار سنجش قدرت یک کارت گرافیک به هیچ وجه میزان VRAM آن نیست. در حقیقت این اصطلاح که کارت گرافیک مذکور ۴ گیگابایت است، یک اصطلاح بی‌معنی و بی‌منطق است؛ چرا که شاید تاثیر VRAM در عملکرد کلی کارت گرافیک، از ۱۰ درصد تجاوز نکند. در حقیقت معماری و سال و مدل تولیدی کارت گرافیک اهمیت بسیار بیشتری دارد. در حقیقت تمامی عوامل دیگر مانند تعداد هسته‌های کودا، مقدار قدرت پردازشی خام، لیتوگرافی ساخت تراشه، سیستم خنک کننده و …، تاثیر به مراتب بیشتری نسبت به VRAM دارند. همچنین در صورتی که VRAM کارت گرافیک پر شود، سیستم به صورت خودکار مقداری از RAM دستگاه را به کارت گرافیک اختصاص می‌دهد. یعنی حتی کم بودن مقدار این فاکتور نیز اهمیت خاصی در انتخاب بهترین کارت گرافیک ندارد.

 

تست کردن کارت گرافیک

متاسفانه به دلیل ورشکستگی اقتصاد کشو، خرید یک کارت گرافیک نو نیازمند داشتن سرمایه هنگفتی است. همین موضوع باعث می‌شود که بازار قطعات دست دوم داغتر از همیشه باشد. حال در صورتی که قصد خرید یک کارت گرافیک دست دوم را داشته باشید، توجه به چند مسئله ضروریست. 

 

ظاهر : 

از آن‌جایی که اکثر کارت‌های گرافیک دارای قاب خنک کننده هستند، دسترسی به قسمت‌های داخلی آن‌ها غیر ممکن است. برای بررسی ظاهری یک کارت گرافیک، در ابتدا به پین‌های آن دقت کنید تا ترک یا شکستگی درون آن‌ها وجود نداشته باشد. پس از آن نیز به بررسی خازن‌ها و شکل کلی بدنه بپردازید. همچنین سعی کنید با چرخاندن فن‌ها، از عملکرد صحیح و بدون صدای آن‌ها اطمینان حاصل کنید.

 

بنچمارک

حال باید از دستگاه دست دوم خود تست عملیاتی بگیرید. امکان دارد که کارت گرافیک مذکور شما، زیر فشار کاری زیاد مشغول به کار بوده و به قطعات آن آسیب‌های جدی وارد شده باشد. برای تست این موضوع، باید کارت گرافیک را به یک سیستم مرجع متصل کرده و با استفاده از نرم‌افزارهای بنجمارک، به تست آن مشغول شویم. بهترین نرم افزار برای تست بنچمارک یک کارت گرافیک، نرم افزار GFXBench است که دارای دیتابیس بسیار عظیمی از نتایج بنچمارک کارت گرافیک‌های مختلف است.

 

حال دقت داشته باشید که سیستم مرجع برای بنچمارک گیری، در هر سایتی متفاوت است. برای مثال، در صورتی که سیستم مرجع دارای پردازنده Core i7-7700 بوده و پردازنده شما از این مدل ضعیف‌تر است، نتیجه بنچمارک شما نیز پایین‌تر از حد انتظار خواهد بود. 

 

به همین دلیل، در ابتدا دیگر مشخصات سیستم را با سیستم خود مقایسه کرده تا نسبت ضعف سیستم فعلی را نسبت به سیستم مرجع پیدا کنید. 

 

حال از کارت گرافیک خود بنچمارک گرفته و با نتایج این کارت گرافیک روی سیستم‌های دیگر مقایسه کنید (ابزار مقایسه در نرم افزار GFXBench گنجانده شده است.)؛ در صورتی که نتایج بنچمارک شما با توجه به تفاوت سیستم خود با سیستم مرجع، منطقی به نظر می‌رسید و دامنه نوسان آن کمتر از ۱۰ درصد بود، این به این معنی است که کارت گرافیک شما سالم است. در صورتی که شاهد اختلاف فاحشی بین نسخه مرجع و نسخه تست شده بودید، بدون شک کارت گرافیک ایراد سخت‌افزاری دارد. 

 

برچسب ها: مشاوره خرید, سخت افزار
0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
مطالب مشابه
مشاهده موارد بیشتر
نظر کاربران
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.