۱۰ بازی برتر ترسناک رترو که بهتر است تجربه کنید

۱۰ بازی برتر ترسناک رترو که بهتر است تجربه کنید

مهرداد کرمی مهرداد کرمی
6 ماه و 26 روز پیش

زمان زیادی از هالووین امسال نگذشته و بازیکنان زیادی در سرتاسر جهان به دنبال تجربه‌هایی هستند که بتواند برای ساعاتی آن‌ها را وحشت زده کند. از آن‌ جایی که بسیاری از بازیکنان در این چند وقت گذشته به تجربه‌ی عناوین نسل جدید از جمله Resident Evil 4 Remake، The Callisto Protocol و Dead Space Remake پرداخته‌اند، ما در این مقاله تصمیم گرفته‌ایم تا برخی از بهترین عناوین ترسناک رترو و سبک کلاسیک را به شما معرفی کنیم تا در کنار تجربه‌ی بازی‌های گرافیک بالا و پرخرج امروزی، لذت ناب عناوین قدیمی را نیز بچشید. پس در ادامه با ما همراه باشید.

قبل از اینکه به معرفی ۱۰ بازی برتر ترسناک قدیمی بپردازیم، بگذارید تا معنی دقیق سبک رترو را به شما توضیح دهیم. این سبک به طور دقیق به عناوینی اشاره دارد که در دهه‌های ۹۰ و ۸۰ میلادی و روی کنسول‌های نسل پنجم از جمله پلی استیشن 1 عرضه شده‌اند. همچنین در این مقاله سعی کرده‌ایم تا از هر مجموعه، یک بازی را برگزینیم و به عنوان مثال اگر سه بازی از سری رزیدنت ایول را می‌توانستیم در این لیست قرار دهیم، تنها به ذکر یک عنوان بسنده کرده‌ایم تا جا برای سایر عناوین و سری بازی‌های دیگر باز شود.

بدون هیچ توضیح اضافه‌ای، به سراغ ۱۰ بازی برتر ترسناک کلاسیک می‌رویم:

 

Alone in the Dark (1992)

 

 

بسیاری از بازیکنان، سبک ترس و بقا (Survival Horror) را با بازی Resident Evil در سال ۱۹۹۶ شناختند؛ اما این بازی Alone in the Dark بود که ابتدا در سال ۱۹۹۲ به عنوان اولین بازی سه بعدی در این سبک ساخته شد و توانست نام خود را بر سر زبان‌ها بیاندازد. این بازی که در یک عمارت تسخیر شده و عجیب و غریب جریان داشت، بسیاری از المان‌های سبک ترس و بقا از جمله معماهای پیچیده و سیستم مدیریت آیتم‌ها را شامل می‌شد. این بازی در زمان عرضه توانست تحسین بازیکنان و منتقدین را برانگیزد و تا همین امروز می‌توانیم تاثیر آن را روی عناوین نامدار این سبک حس کنیم.

متاسفانه، سری Alone in the Dark دیگر نتوانست به اندازه‌ی نسخه‌ی سال ۱۹۹۲ موفق ظاهر شود و عناوین جدید این سری یکی از یکی افتضاح‌تر بودند. در سال ۲۰۰۸ بود که شرکت‌های آتاری (Atari) و ایدن گیمز (Eden Games) تصمیم گرفتند تا نسخه‌ی جدید این سری را برای نسل هفتم کنسول‌های بازی تولید کنند که نه‌تنها نمرات خوبی را از سوی منتقدین دریافت نکرد، بلکه در زمینه‌ی فروش نیز بسیار ضعیف ظاهر شد. همچنین نسخه‌ی آخر این مجموعه با نام Alone in the Dark: Illumination نیز آن‌قدر افتضاح بود که بسیاری از بازیکنان آن را نقطه‌ی مرگ این مجموعه نامیدند و اندک امیدی به احیای این مجموعه ندارند. البته باید اشاره کنیم که بازی جدید این مجموعه در دست ساخت قرار دارد و آن‌طور که به نظر می‌رسد، قرار است آن حس خوب قدیمی را برای ما احیا کند.

 

Castlevania (1986)

 

 

بازی Castlevania برخلاف سایر بازی‌های لیست، آن‌قدر‌ها ترسناک نیست؛ اما به هر حال، در سبک ترس قرار دارد و یکی از بهترین‌های این سبک است. در نسخه‌ی اول این بازی که برای کنسول NES توسعه پیدا کرده بود، بازیکنان در نقش سایمون بلمونت (Simon Belmont) قرار می‌گرفتند که باید با شلاق جادویی معروفش، شیاطین قلعه‌ی دراکولا را قلع و قمع می‌کردند. همچنین در کنار دراکولا که باس و آنتاگونیست اصلی بازی محسوب می‌شد، سایر هیولاهای معروف نظیر فرانکشتاین و گریم ریپر نیز در این بازی به عنوان باس حضور داشتند که در مقطعی باید با آن‌ها مبارزه می‌کردید.

همانند سری بازی Alone in the Dark، این چند سال اخیر روی خوشی به سری Castlevania نشان نداده و به غیر از یک بازی، شاهد عناوین بدی بودیم تا آینده‌ی این سری محبوب نیز در هاله‌ای از ابهام قرار بگیرد. البته لازم به ذکر است که طرفداران قدیمی این مجموعه، در اقدامی تصمیم گرفتند تا از بازی Bloodstained: Ritual of the Night که به نوعی دنباله‌ی معنوی این سری محسوب می‌شود، حمایت کنند که در نتیجه نیز شاهد بازی خوب و قابل قبولی بودیم. در نهایت، باید منتظر بمانیم و ببینیم که تصمیم شرکت کونامی (Konami) برای آینده‌ی این مجموعه به چه صورت خواهد بود و اینکه آیا موفق به احیای آن می‌شود یا خیر.

 

I Have No Mouth، And I Must Scream! (1995)

 

 

داستان این بازی که اسم طولانی هم دارد، حول محور یک ابر کامپیوتر هوشمند و شیطانی به نام AM می‌چرخد که تقریبا نسل بشر را از بین برده و تنها پنج بازمانده را باقی گذاشته است. این کامپیوتر عجیب و غریب و ترسناک، برای سال‌ها این پنج بازمانده را زنده گذاشته تا بتواند از راه‌های مختلف، به صورت فیزیکی و روانی، آن‌ها را شکنجه کرده و از این کار خود لذت ببرد.

این بازی که از روی کتابی با همین نام از هارلان الیسون (Harlan Ellison)، یکی از برترین نویسنده‌های سبک علمی تخیلی اقتباس شده است، یکی از وحشتناک‌ترین تجربه‌های شما در سبک اشاره و کلیک خواهد بود و ماجرا‌های آن تا مدت‌ها از ذهن شما پاک نخواهد شد.

 

Resident Evil (1996)

 

از اولین بازی مجموعه‌ی Resident Evil می‌توانیم به عنوان نقطه عطف سبک ترس و بقا یاد کنیم که انقلابی عظیم را در این سبک به‌پا کرد و در پی آن، ده‌ها بازی مختلف با الگو‌گیری از آن‌ ساخته شدند. در این بازی، شما می‌توانید بین کریس ردفیلد (Chris Redfield) و جیل ولنتایل (Jill Valentine) کنترل یکی را بدست بگیرید و ماجراجویی خود را در عمارت وحشتناک پر شده از زامبی و سایر هیولا‌ها آغاز کنید. بازی Resident Evil پر شده بود از جامپ اسکیر‌های دقیق و لحظات وحشتناکی که مو بر تن سیخ می‌کردند و اتمسفر و داستان فراموش نشدنی آن را به یکی از بهترین‌ بازی‌های ترسناک رترو تبدیل کرده‌اند.

اگر در حال حاضر به یک کنسول پلی استیشن 1 دسترسی ندارید، به سادگی می‌توانید کنسول پلی استیشن 3 خود را روشن کرده و آن را از لیست بازی‌های کلاسیک دانلود نمایید. اگر به پلی استیشن 3 هم دسترسی ندارید و البته نمی‌توانید با گرافیک بصری تاریخ مصرف گذشته‌ی آن کنار بیایید، می‌توانید نسخه‌ی HD Remaster آن را روی کنسول‌های نسل جدید و یا پی‌سی خود خریداری کنید که تماما از لحاظ بصری دچار تحول شده و تجربه‌ای مدرن را از یکی از بهترین‌های سبک ترسناک کلاسیک ارائه می‌کند.

 

Silent Hill (1999)

 

 

بازی Silent Hill یکی از محبوب‌ترین بازی‌های ترسناک تاریخ است که توسط کونامی ساخته شده و بازی Resident Evil را به عنوان الگوی خود انتخاب کرده، اما برخلاف آن بازی، تمرکز بیشتری روی ترس روانی داشته و به همین سبب، از بسیاری از جهات از الگوی خود ترسناک‌تر جلوه می‌کند. بازیکنان در نقش شخصیتی به نام هری میسن (Harry Mason) قرار می‌گیرند که به دنبال دختر گمشده‌ی خود، وارد شهر متروکه‌ و جن‌زده‌ی سایلنت هیل می‌شود. این بازی آن‌قدر عالی عمل کرد که توانست نام خود را به عنوان یکی از بهترین‌ها در تاریخ بازی‌های ترسناک ثبت کند و در طی آن یکی از بهترین فرانچایز‌های تاریخ ویدیو گیم بوجود آمد که نسخه‌های بعدی آن نیز یکی از یکی بهتر و خوش‌ ساخت‌تر بودند.

متاسفانه، شرکت کونامی طی سال‌های اخیر رفتار خوبی با این مجموعه‌ی محبوب نداشته و ادامه‌ی این بازی با نام Silent Hills را که توسط هیدئو کوجیما (Hideo Kojima) در دست ساخت بود را کنسل کرد تا آینده‌ی این سری بازی در هاله‌ای از ابهام قرار بگیرد.

البته هم اکنون بازی Silent Hill 2 Remake توسط استودیو بلوبر تیم (Bloober Team) برای کنسول‌ پلی استیشن 5  و پلتفرم پی‌سی در دست ساخت قرار دارد.

 

Sanitarium (1998)

 

 

در این بازی اشاره و کلیکی حال بهم زن، بازیکنان در نقش مکس قرار می‌گیرند که پس از یک تصادف سنگین، در یک آسایشگاه روانی به هوش آمده و هیچ چیزی را به یاد نمیارد. بازیکنان باید با جست و جو در این آسایشگاه روانی و حل معماها و پازل‌های آن، به مرور حافظه‌ی مکس را ریکاوری کرده و گذشته‌ی او را به یاد بیاورند. بسیاری از منتقدین و بازیکنان، این بازی را به دلیل ساده بودن بیش از حد گیم‌پلی آن مورد انتقاد قرار دادند،‌ اما صادقانه به شما بگوییم که تجربه‌ی این بازی بدلیل فضاسازی، داستان و اتمسفر سنگین آن، بسیار به یاد ماندنی خواهد بود و البته با توجه به اینکه بازی روی پلتفرم‌های گوشی نیز عرضه شده است، تجربه‌‌ی آن به هیچ وجه سخت و دور از دسترس نیست.

 

Splatterhouse (1988)

 

این بازی که در سبک دو بعدی بزن برو جلو (beat 'em up) قرار داشت و برای اولین باردر سال ۱۹۸۸ روی دستگاه‌های آرکید ژاپنی عرضه شد، شما را در نقش یک دانشجو به نام ریک تیلور (Rick Taylor) قرار می‌داد که یک ماسک جادویی (با طراحی شبیه به شخصیت جیسون ورهیز)، پیدا کرده بود و با قرار دادن روی صورت، قدرت‌های ماورایی بدست می‌آورد و در ادامه باید با موجودات شیطانی مبارزه می‌کرد.

بازی به شدت دارای صحنه‌های خشونت آمیز بود و به همین دلیل، نسخه‌ی سانسور‌ شده‌ی آن در سایر کشور‌ها عرضه شد. همچنین یک نسخه‌ی ریبوت از این بازی نیز در سال ۲۰۱۰ روی کنسول‌های پلی استیشن 3 و ایکس باکس 360 عرضه شد که نتوانست موفقیت نسخه‌ی ۱۹۸۸ را تکرار کند و از همه جهات یک شکست محسوب می‌شود.

 

Sweet Home (1989)

 

 

سال‌ها قبل از عرضه‌ی بازی‌های Silent Hill و Resident Evil، بازی Sweet Home عرضه شد تا بازیکنان برای اولین بار طعم یک بازی ترس و بقا را بچشند. این بازی از روی یک فیلم با همین نام اقتباس شده بود و ماجرای یک گروه مستند‌ ساز که وارد یک عمارت جن‌زده شده بودند را روایت می‌کرد. این بازی تمام المان‌های سبک ترس و بقا از جمله حل کردن معما‌ها و پازل‌ها و همچنین مدیریت منابع و اسلحه‌ها را در دل خود جای داده بود و به معنای واقعی کلمه یک تجربه‌ی ترسناک را ارائه می‌داد که هنوز هم یکی از بهترین‌ها تلقی می‌شود.

 

The 7th Guest (1993)

 

 

بازی The 7th Guest بدلیل استفاده از یک تکنیک جدید در بازی‌سازی و استفاده از صحنه‌های لایو اکشن در گیم‌پلی، یک بازی انقلابی در تاریخ تلقی می‌شود. مانند بسیاری از عناوین حاضر در لیست، در این بازی نیز باید در یک عمارت تسخیر شده به جست و جو و حل پازل‌ها و معماهای داستانی مختلف می‌پرداختید.

در حال حاضر می‌توانید نسخه‌ی موبایل این بازی را دانلود کنید و روی پلتفرم گوشی خود به تجربه‌ی این بازی به شدت اتمسفریک بپردازید. البته لازم به ذکر است که یک بازی به نام The 13th Doll توسط یک طرفدار در دست ساخت است که الهامات زیادی را از این بازی دریافت کرده و پس از موفقیت در کمپین کیک استارتر خود، مراحل توسعه‌ی خود را به خوبی سپری می‌کند.

 

Zombies Ate My Neighbors

 

زامبی‌های درنده به همسایه‌های زک و جولی حمله کرده‌اند و حال این دو باید با همکاری یکدیگر، با این هیولاهای بی‌رحم مبارزه کرده و همسایه‌های خود را نجات دهند. طراحی این بازی بسیار ساده است و مانند سایر بازی‌های این لیست از لحاظ داستانی پیچیدگی زیادی ندارد. اما در بحث گیم‌پلی، می‌توانید دوستان خود را به خانه خود دعوت کرده و بخش Co-op و چند نفره‌ی آن را ساعت‌ها تجربه کنید. در این بازی، در کنار‌ زامبی‌ها، با سایر موجوات نظیر فضایی‌ها هم رو به رو خواهید شد و به ده‌ها سلاح مختلف برای از پای در آوردن آن‌ها دسترسی خواهید داشت.

بدون شک، بازی‌های ترسناک بخش بزرگی از تاریخ صنعت بازی محسوب می‌شوند و در بسیاری از مواقع، تاثیرات بسیار بزرگی را روی سبک‌های مختلف گذاشته‌اند. در حالی که بسیاری از بازیکنان امروزی، علاقه دارند تا بازی‌های ترسناک را با گرافیک بصری بالا و روی کنسول‌های نسل جدید تجربه کنند، بازگشت به گذشته و تجربه‌ی بازی‌های کلاسیک سبک ترس، از جمله بازی‌هایی که در این لیست به شما معرفی کردیم، خالی از لطف نیست.

برچسب ها: ۱۰ برتر
0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
مطالب مشابه
مشاهده موارد بیشتر
نظر کاربران
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.