تفاوت‌ های میان HDR10 و HDR400 در مانیتورهای گیمینگ

تفاوت‌ های میان HDR10 و HDR400 در مانیتورهای گیمینگ

محمد مسعودی محمد مسعودی
1 سال و 11 ماه و 13 روز پیش

به طور مختصر، تفاوت بین HDR10 و HDR400 در این است که HDR10 از رنگ‌های ۱۰ بیتی پشتیبانی کرده و نمونه رنگ مانیتور را مشخص می‌کند، در حالی که HDR400 یک استاندارد فرعی است که حداقل ۴۰۰ نیت حداکثر روشنایی را در کنار یکنواختی رنگ، مشخص می‌کند.

 

چه کار باشد چه اوقات فراغت، این روزها بیشتر کار‌های ما آنلاین است. این موضوع کیفیت صفحه نمایش را بسیار مهم می‌کند زیرا شما بخش عمده‌ای از روز را به صفحه نمایش لپ تاپ یا مانیتور خود نگاه می‌کنید. یکی از رایج ترین گواهینامه‌های مانیتور که تقریباً مطمئناً با آن مواجه شده اید، HDR است. HDR مخفف High Dynamic Range، به معنی محدوده دینامیکی بالا، است و اگر نمایشگری بتواند محدوده بین روشن‌ترین و تاریک‌ترین قسمت‌های مطلق تصویری را به نمایش بگذارد، آن را با برچسب‌هایی مانند HDR10 و HDR400 مشخص می‌کنند.

 

تکنولوژی DCI-P3 در مانیتورهای گیمینگ چیست؟

قابلیت HFR در تلویزیون چیست و چه اهمیتی دارد

اما عملکرد HDR400 در مقابل HDR10 به چه شکل است؟

تمایز بین این برچسب‌های مختلف HDR می‌تواند دشوار باشد، زیرا مشخص نیست که هر یک از اعداد کنار نام HDR به معنای چیست. این مقاله به تفکیک سریع HDR10 در مقابل HDR 400 می‌پردازد تا به شما در درک تفاوت آن‌ها کمک کرده و بفهمید کخ کدام یک برای شما مناسب‌تر است.

 

HDR10 استانداردی بدون حق امتیاز و منبع باز برای کیفیت صفحه نمایش است. این توسط بسیاری از شرکت‌هایی مانند سونی، سامسونگ و ال‌جی استفاده می‌شود. صفحه نمایش‌هایی با مشخصات HDR10 قادر به نمایش محتوای با کیفیت HD، با طیف رنگی گسترده و رنگ ۱۰ بیتی هستند. نسخه پیشرفته تری از HDR10 وجود دارد که با نام HDR10+ شناخته می‌شود که به شما امکان تغییر سطح روشنایی از فریمی به فریمی دیگر را می‌دهد. این ممکن است برای یک کاربر معمولی تفاوت چندانی ایجاد نکند، اما برای ویرایش عکس بسیار مفید است. افرادی که برای امرار معاش، با تصاویر کار می‌کنند واقعا به کیفیت صفحه نمایش برتر نیاز دارند و قطعا HDR10+ را به HDR10 ترجیح می‌دهند.

 

HDR400 (که بیشتر به عنوان DisplayHDR400 شناخته می‌شود) بسیار متفاوت از HDR10 است. این نشان می‌دهد که صفحه نمایش دارای حداقل پیک روشنایی 400cd بر متر مربع را است، اما از طرفی دیگر ممکن است مشخصات کامل HDR10 را برآورده نکند. این بخشی از یک استاندارد چند سطحی است که در آن، عدد به دنبال عبارت «HDR»، حداکثر روشنایی نمایشگر را در کنار جزئیات دیگری مانند کنتراست، فضای رنگی و غیره را مشخص می‌کند، و از نظر فنی، یک زیر استاندارد برای استاندارد HDR10 محسوب می‌شود و به این معناست که مانیتور می‌تواند HDR را انجام دهد، اما شاید مطابق با استانداردهای HDR10، کامل نباشد.

 

هر دستگاه الکترونیکی، چه لپ‌تاپ یا تلویزیون، که با محتوای HDR سازگار است دارای HDR10 است. از طرف دیگر HDR400 مشخصاتی است که توسط VESA Display (انجمن استانداردهای الکترونیکی ویدئو) ایجاد شده است.

 

خلاصه HDR400 در مقابل HDR10

HDR10 به این معنی است که مانیتور می‌تواند از رنگ 10 بیتی پشتیبانی کند، اما ادعای روشنایی یا یکنواختی رنگ را دارد. طبق تعریف، HDR400 به این معنی است که صفحه نمایش می‌تواند حداقل پیک روشنایی ۴۰۰ نیت را پشتیبانی کند و سایر الزامات برای حداکثر روشنایی، روشنایی متوسط، یکنواختی رنگ و سطح مشکی را برآورده می‌کند. صفحه نمایش‌های HDR قطعا تجربه بصری بهتری را نسبت به صفحه نمایش‌های غیر HDR به شما می‌دهند، جدای از اینکه استفاده شما مربوط به مرور سایت‌ها، تماشای فیلم یا اجرای بازی‌های کامپیوتری باشد. گیمرها مخصوصاً به کیفیت بصری خوب نیاز دارند تا کیفیت تصویر بازی‌هایشان واضح شود و رنگ و کنتراست بهبود یابد. با این حال، لزوما خرید یک صفحه نمایش یا لپ تاپ HDR، کیفیت تصویر دلخواه را برای بازی‌های ویدیویی به شما نمی‌دهد.

 

شما شاهد بهبودهای جزئی در وضوح و روشنایی خواهید بود، اما اگر می‌‌خواهید جلوه کامل صفحه نمایش HDR خود را تجربه کنید، باید مطمئن شوید که بازی و مانیتور هر دو با HDR سازگار هستند. اگر مانیتور سازگار با HDR دارید، باید گرافیک بازی را بررسی کنید تا ببینید آیا از HDR نیز پشتیبانی می‌کند یا خیر. اگر از HDR پشتیبانی کند، احتمالاً چندبرچسب مختلف مانند Dolby Vision و HDR10 را روی خود دارد. به بیان ساده، شما به یک صفحه نمایش و مانیتور سازگار با HDR نیاز دارید. اما به طور جادویی شروع به نمایش محتوا در HDR نمی‌کند، منبع نیز باید HDR باشد. برای فیلم‌ها یا هر محتوای دیگری هم همینطور است، اگر می‌خواهید آن‌ها را به صورت HDR روی صفحه نمایش خود ببینید، باید HDR باشند. در این مورد، برای انتخاب بین HDR400 و HDR10، شما باید حتماً گواهی HDR برنامه یا بازی مورد استفاده را بررسی کنید.

 

آیا HDR معایبی دارد؟

رایج‌ترین مشکل HDR این است که اکثر مردم نمی‌دانند که مانیتور و محتوا باید هر دو با HDR سازگار باشند تا بتوانند محتوای HDR را مشاهده کنند. این به این دلیل است که آگاهی کلی در مورد HDR و نحوه عملکرد آن وجود ندارد. اگر می‌خواهید این ویژگی به درستی برای شما کار کند، باید چند چیز دیگر در مورد HDR بدانید. به عنوان مثال، اگر در حال انجام یک بازی در حالت HDR هستید، ممکن است مشاهده کنید که برخی از رنگ‌ها روشن‌تر و واضح تر از بقیه هستند. ممکن است این نابرابری، تصویر را دقیق تر و واقعی تر کند، اما می‌تواند مشاهده عناصر مهم بازی را دشوار کند. به بیان ساده، یک منظره روشن ممکن است خیلی روشن به نظر برسد یا یک راه پله تاریک آنقدر تاریک باشد که به سختی قابل مشاهده باشد. به طور خاص برای بازی، بسته به اینکه بازی برای HDR بازسازی شده باشد یا خیر، HDR ممکن است ایده آل باشد یا نباشد.

 

نمایش HDR 400 در مقابل HDR10

HDR10 یک استاندارد رسانه منبع باز است که توسط بسیاری از غول‌های الکترونیکی در صنعت استفاده می‌شود، در حالی که HDR400 آغاز یک خط طولانی از مشخصات مختلف کیفیت تصویر است که توسط VESA Display ایجاد شده است. اینکه کدام یک برای شما مناسب تر است کاملاً به نیازهای شما و در دسترس بودن محتوای سازگار بستگی دارد. اگر یک گیمر یا یک ویرایشگر عکس هستید که واقعاً به کیفیت تصویر خوب نیاز دارید، باید به طور ایده‌آل به صفحه‌های HDR10+ نگاه کنید، زیرا این استاندارد بسیار بهتر و جدیدتری است. اما در ابتدا باید مطمئن شوید که بازی‌ها و گرافیک آن‌ها با صفحه نمایش HDR که قصد خرید آن را دارید، سازگاری دارند یا خیر.
 

برچسب ها: تکنولوژی, تلویزیون, مانیتور
1 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
مطالب مشابه
مشاهده موارد بیشتر
محصولات مرتبط
نظر کاربران
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.