راهنمای کاهش پینگ در بازی ها با سرور مجازی گیم

راهنمای کاهش پینگ در بازی ها با سرور مجازی گیم

تیم Pspro تیم Pspro
2 سال و 11 ماه و 1 روز پیش

هرچه سریع‌تر، بهتر! در زندگی ما گیمرها، سرعت اهمیت ویژه‌ای دارد!  کسی که سریع‌تر است، برنده می‌شود. صحبت از نانوثانیه‌ها است؛ اما متاسفانه سرعت اینترنت در ایران، اصلاً با ما هم‌عقیده نیست!


بازی‌های آنلاین ما دائماً قطع ‌و ‌وصل می‌شوند، چون اینترنت قطع ‌و وصل می‌شود! لَگ زیاد داریم، پینگ‌مان بسیار بالاست (می‌دانید که باید پایین باشد) و ...؛ اما چاره چیست؟ استفاده از سرور مجازی گیم!


در این مقاله، راجع به سرور گیم به‌عنوان راه‌حل این مشکلات صحبت خواهیم کرد. از فایده‌هایش خواهیم گفت، سیستم‌عامل مناسبش را بررسی خواهیم کرد و در یک کلام، تمام جوانبش را زیر ذره‌بین می‌بریم!


ابتدا بیایید یک تعریف از این سرورها داشته باشیم.

 


سرور مجازی گیم چیست و چه فایده‌ای دارد؟

باز‌ی‌های چندنفره، معمولاً با مشکلاتی مثل قطعی اتصال بازیکنان، لَگ، کاهش سرعت و ... مواجه می‌شوند. مشکلات این‌چنینی، به‌خاطر وجود ایرادات مختلف در شبکه میزبان بازی به‌وجود می‌آید. گیم‌نت‌ها را در نظر بگیرید.


وقتی چند نفر پشت سیستم‌های مختلف می‌نشینند تا Counter Strike بازی کنند، همه باید به یک شبکه واحد وصل شوند. شبکه‌ای که وظیفه میزبانی از بازی و البته بازیکنان را دارد. به‌خاطر پایین بودن سرعت اینترنت در ایران، کاملاً طبیعی است که این شبکه‌ها عملکرد خوبی نداشته باشند (فرض را بر این می‌گیریم که گیم‌نت شبکه داخلی ندارد!) اما راه‌حل چیست؟!

 

راهنمای کاهش پینگ در بازی ها با سرور مجازی گیم

بهترین روش مقابله با این مشکلات، استفاده از سرور مجازی گیم است. منظور از سرور مجازی همان VPS یا Virtual Private Server است. اگر مقاله VPS چیست را بخوانید، با این نوع از سرورها بیشتر آشنا شوید.


VPS قرار است نقش گیم سرور شما را بازی کند؛ یعنی دیگر نیازی به کنسول، لپ‌تاپ گیمینگ یا PC با سخت‌افزارهای قدرتمند ندارید! اجازه دهید برای اینکه همه‌چیز شفاف شود، یک دید کلی نسبت به سرور مجازی گیم یا همان VPS برای‌تان ترسیم کنیم.


به VPS به این دید نگاه کنید
تحریم‌های خارجی و داخلی همگی دست به دست هم می‌دهند و یکی از ساده‌ترین لذت‌های دنیا، یعنی بازی کردن را، برای ما دیوانه‌کننده و سخت می‌کنند. در چنین شرایطی، VPS مثل ناجی‌ای است که می‌تواند این مشکلات را از بین ببرد.


وقتی سرویس VPS تهیه می‌کنید، در واقع انگار کامپیوتری بسیار قدرتمند، در نقطه‌ای دیگر از کره زمین (مثلاً آلمان یا فرانسه)، در اختیارتان قرار گرفته‌ است. مثل این می‌ماند که در پاریس پشت سیستم‌تان نشسته‌اید و قصد جولان در اینترنت و فضای وب را دارید! بنابراین خبری از محدودیت‌های داخلی و خارجی هم نیست. این اتصال از طریق یک کامپیوتر با سخت‌افزارهای بسیار ساده هم انجام می‌شود.


علاوه بر آن، سرعت بسیار بالایی را تجربه خواهید کرد؛ چراکه سرعت اینترنت در آلمان، بسیار بیشتر از سرعت اینترنت در ایران است! غیر از این است؟!


با این اوصاف، اگر خوره بازی‌های آنلاین و مالتی‌پلیر هستید، استفاده از گیم سرور یا سرور مجازی گیم، عملاً کارتان را راحت‌تر می‌کند. در واقع کمک می‌کند تا لذت بسیار بیشتری از بازی ببرید. بدون قطعی، بدون لَگ، متصل به جهان!

 

در بخش بعدی راجع به سیستم‌عامل گیم سرور صبحت خواهیم کرد که موقع خرید حتماً برای‌تان سوال می‌شود!


لینوکس یا ویندوز؟ کدام سیستم‌عامل برای گیم سرور مناسب است؟
هر سروری نیاز به یک سیستم‌عامل دارد! سرور گیم هم از این قاعده مستثنی نیست. نکته جالب اینکه هم ویندوز و هم لینوکس، می‌توانند به‌عنوان سیستم‌عامل روی گیم سرور نصب شوند. انتخاب با شماست.


هرکدام از این دو OS، مزایا و معایب خودشان را دارند. مثلاً تنظیمات در ویندوز، خیلی راحت‌تر از لینوکس انجام می‌شوند؛ اما اگر می‌خواهید از لینوکس به‌عنوان سیستم‌عامل بهره ببرید، باید دانش فنی کافی در این زمینه را داشته باشید.


همچنین ویندوز جامعه پشتیبانی بسیار بزرگ‌تری دارد. خود مایکروسافت هم خدمات خوبی را در این زمینه (پشتیبانی) به کاربران ویندوز ارائه می‌کند. این‌ها مزایایی هستند که لینوکس فاقد آن‌ها است.


در نقطه مقابل، توزیع‌های مختلف لینوکس، به‌خاطر ماهیت متن‌بازی که دارند (Open Source)، از مزایای قابل‌توجهی هم بهره می‌برند. اگر می‌خواهید با این سیستم‌عامل و مزایای آن آشنا شوید، مقاله لینوکس چیست را بخوانید.


خلاصه که مزایا و معایب هرکدام از این سیستم‌عامل‌ها را در دو کفه ترازو بگذارید. مقایسه‌شان کنید و با توجه به نیازی که دارید، گزینه مناسب‌تر را انتخاب کنید.

 

در کنار سیستم‌عامل، یک سرور گیم مناسب باید ویژگی‌های مشخصی را داشته باشد.


ویژگی‌های یک گیم سرور مناسب
در دنیای کامپیوترها، عملکرد درست نرم‌افزارها، وابسته به کیفیت و قدرت سخت‌افزارها است. به همین خاطر، نوع و توان سخت‌افزارهای یک سرور مجازی گیم، اهمیت بسیار بالایی دارد. در ادامه، با 4 ویژگی سخت‌افزاری یک گیم سرور مناسب آشنا خواهید شد:


1) Storage (فضای نگهداری) زیاد
وقتی صحبت از بازی‌های کامپیوتری باشد، یعنی با حجم بسیار بالایی از داده‌ها طرف هستیم. اگر کنسول دارید، دیده‌اید که هر آپدیت یک بازی، ممکن است بیش از 100 گیگابایت حجم داشته باشد!! به همین دلیل، یک گیم سرور مناسب، باید بتواند حجم زیادی از داده‌ها را پردازش و البته از آن‌ها نگهداری کند.


پس بدون شک، یکی از مهم‌ترین لازمه‌های گیم سرور مناسب، داشتن فضای نگهداری یا Storage زیاد است.

) پردازشگر سریع و مموری به‌ میزان لازم!
ذات کار همه کامپیوترها، پردازش داده‌ها است. وقتی صحبت از سرور مجازی گیم یا گیم سرور باشد، سرعت این پردازش هم اهمیت بالایی پیدا می‌کند. یکی از مهم‌ترین مسائل در اجرای بازی‌های مختلف، داشتن Ping پایین است.


یعنی سرور گیم باید بتواند به‌سرعت داده‌ها را پردازش کند و پاسخ درخواست بازیکن را برای او بفرستد!! صحبت از نانوثانیه‌ها است. اجازه دهید مثال بزنیم:
فرض کنید در حال کانتر بازی کردن هستید. وقتی هدف را روی سر دشمن‌تان می‌گذارید و دکمه موس‌تان را فشار می‌دهید، در واقع داده‌هایی را برای سرور گیم می‌فرستید. این داده‌ها، همان درخواست شما هستند. سرور باید بتواند با سرعت بسیار زیاد، داده‌های دریافتی از جانب شما را پردازش کند تا تفنگ‌تان شلیک کند و یک هدشات زیبا به حساب‌تان واریز شود! هرچقدر سرعت پردازش این داده‌ها و پاسخ دادن بیشتر باشد، مسلماً تجربه لذت‌بخش‌تری از بازی کردن خواهید داشت.


3) قدرت پردازش بالا
همان‌قدر که سرعت پردازشگر اهمیت دارد، قدرت آن هم مهم است! همان مثال بالا را در نظر بگیرید. اگر در یک مَپ 20 نفر بازیکن حضور داشته باشند، مهم است که همه آن‌ها کم‌ترین پینگ ممکن را تجربه کنند؛ یعنی بلافاصله بعد از فشردن دکمه موس، گلوله‌ها از لوله تفنگ‌شان به‌پرواز درآیند و به هدف بخورند!


در غیر این‌صورت که بازی جذابیتی ندارد! وقتی پردازشگر یک سرور مجازی گیم، قدرت و توان زیادی داشته باشد، همه بازیکن‌ها، در کم‌ترین زمان ممکن، پاسخ درخواست‌های‌شان را دریافت می‌کنند و با یک بازی هیجان‌انگیز طرف خواهیم شد. خالی از هرگونه لَگ!


4) اتصال قوی و پایدار به اینترنت
حتی اگر از حرفه‌ای‌ترین کامپیوترها و سرورهای گیم برای میزبانی یک بازی استفاده شود، وقتی اینترنت درست‌و‌درمانی وجود نداشته باشد، هیچ فایده‌ای ندارد. وقتی ممکن است در اوج هیجان، اتصال سرور به اینترنت قطع شود، بازی کردن زهرمار بازیکن می‌شود!!


گیمرها می‌دانند، قطعی اینترنت در زمان انجام بازی آنلاین، به‌هیچ‌وجه شوخی‌‌بردار نیست. قطعی حتی به میزان 1 ثانیه، می‌تواند تمام دستاوردهای بازیک را از بین ببرد. تمام امتیازاتی که به دست آورده، تمام پیشرفت‌هایی که حاصل شده و ... .

 

یک سوال که احتمالاً الان در ذهن‌تان است:
در بین انواع مختلف سرورها، فقط VPS سرور برای میزبانی از Game مناسب است؟

 

سرورهای اختصاصی: هیولاهای گران!
بحث اختلاف زیادی است! تفاوت توانایی‌های یک سرور اختصاصی با سرور مجازی یا همان VPS، اصلاً کم نیست. اتفاقاً زیاد هم هست! وقتی از VPS استفاده می‌کنید، توان منابع مختلف سرور مجازی، بین شما و دیگر کاربران تقسیم شده است.


اما وقتی سرور اختصاصی دارید، تمام قدرت منابع در اختیار شما هستند. الحق که واژه هیولا برازنده‌اش است؛ اما خب، داشتن چنین سروری، نیازمند مهارت‌های خاصی است. همان‌طور که راننده فرمول 1، توانایی‌های بسیار بیشتری از راننده‌های معمولی دارد!


تمام کارهای مربوط به راه‌اندازی، تنظیمات و نگه‌داری از سرور، مستقیماً برعهده خودتان است؛ اما یک سوال: چیزی بلدید؟!


اگر مهارت‌های لازم را دارید، سرور اختصاصی می‌تواند یک گزینه بی‌نظیر برای گیم سرور باشد. در غیر این‌صورت، استفاده از VPS که تمام کارهای سختش برعهده ارائه‌کننده است، خیلی منطقی‌تر به‌ نظر می‌رسد.


نکته بسیار مهم دیگر در مورد سرور اختصاصی، هزینه بالای تهیه کردن آن است. پول‌تان اضافه است؟


در ضمن با استفاده از VPS، درست مثل سرور اختصاصی، دسترسی کامل به فایل Root خواهید داشت؛ یعنی می‌توانید بازی را کاملاً مطابق میل‌تان شخصی‌سازی کنید.


حالا بیایید ببینیم سرور مجازی گیم (VPS) چه قابلیت‌هایی می‌تواند داشته باشد.

 

توانایی‌های VPS به‌عنوان گیم سرور
مسلماً استفاده از VPS محدود به مصارف گیمینگ نیست! اگر دوست دارید بیشتر با Virtual Private Serverها آشنا شوید، مقاله کاربردهای VPS را بخوانید؛ اما خب، برخی از قابلیت‌ها، مشخصاً به کار گیمرها می‌آیند:


⦁    میزبانی از Session بازی‌های مختلف مثل وارکرفت، ماینکرفت و ...
⦁    میزبانی از اتصال تمام بازیکنان، به این ترتیب، مشکلاتی مانند لَگ هم برطرف می‌شود.
⦁    نیاز به سرور سازنده بازی از بین می‌رود؛ بنابراین کنترل بیشتری خواهید داشت و حریم خصوصی‌تان هم ایمن باقی می‌ماند.
⦁    دیگر خبری از قطعی‌های رایج هنگام بازی کردن نیست!
⦁    با صرف کم‌ترین هزینه، به بهترین سخت‌افزارها دسترسی خواهید داشت.


با این اوصاف، می‌توان ادعا کرد که VPSها، انتخاب بسیار خوبی برای سرور گیم هستند! فقط اجازه دهید کمی هم راجع به امنیت سرورهای گیم صحبت کنیم.

امنیت سرور گیم مجازی
مطابق معمول تمام بحث‌های مربوط به شبکه، حفظ امنیت در سرورهای گیم هم از اهمیت بالایی برخوردار است. وجود رخنه‌های امنیتی، به هکرها این امکان را می‌دهد تا به خرابکاری‌های‌شان را عملی کنند!


اگر نمی‌خواهید اسیر گرفتاری‌های ناشی از نفوذ هکرها شوید، موارد زیر را رعایت کنید:
⦁    از پسوردهای قوی استفاده کنید.
⦁    سیستم سرور را دائماً آپدیت کنید (در VPS این وظیفه برعهده ارائه‌دهنده سریس است)
⦁    از Firewall استفاده کنید.
⦁    از تمام اطلاعات‌تان دائماً بک‌آپ بگیرید.


در کنار این موارد، ابزارهایی هستند که کارشان زیر نظر داشتن فعالیت‌های سرور است. این ابزارها، وجود هرگونه بدافزار را سریعاً گزارش می‌دهند. به همین خاطر، توصیه می‌شود از آن‌ها استفاده کنید.


همچنین با داشتن یک برنامه Recovery Manager، می‌توانید هنگام بروز مشکلات مختلف، به سرورتان دسترسی داشته باشید!


نکته بسیار مهم: داشتن برنامه‌های زیاد، امنیت را تضمین نمی‌کند! فقط برنامه‌هایی را روی سرور گیم نصب کنید که ضروری هستند. برنامه‌های اضافی تاثیر معکوس دارند؛ یعنی امنیت را کاهش می‌دهند!


حرف آخر
اگر گیمر حرفه‌ای هستید و بازی‌های آنلاین بخش مهمی از زندگی‌تان هستند، داشتن یک سرور گیم مناسب، از اوجب واجبات‌تان است! بهترین انتخابی که می‌توانید برای گیم سرور ‌داشته باشید، سرور مجازی گیم یا VPS است! در کل 3 فاکتور اصلی برای انتخاب گیم سرور وجود دارند:
⦁    منابعی که برای بازی‌های‌تان نیاز دارید.
⦁    تعداد کاربرانی که قرار است هم‌زمان از سرور استفاده کنند.
⦁    بودجه‌ای که در اختیار دارید.


حالا که متقاعد شدید VPSها می‌توانند میزبان بسیار خوبی برای بازی‌های آنلاین و تحت شبکه باشند، به صفحه خرید سرور مجازی در سایت ایران‌سرور بروید و سروری که می‌خواهید را تهیه کنید.


تمام سرورهای مجازی‌ای که این سایت ارائه می‌کند، مجهز به هارد SSD هستند و این یعنی سرعت ماورایی!

برچسب ها: سرور مجازی, vps, کاهش پینگ
1 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
نظر کاربران
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.