مقایسه هدست‌های واقعیت مجازی Meta Quest 3 و Meta Quest Pro

مقایسه هدست‌های واقعیت مجازی Meta Quest 3 و Meta Quest Pro

مهدی سلیمانی مهدی سلیمانی
6 ماه و 29 روز پیش

به لطف هدست واقعیت مجازی جدید کمپانی Meta، تجربه کاربران از دنیای واقعیت مجازی دستخوش تغییرات تازه‌ای خواهد شد. البته این کمپانی به‌دنبال تغییر دوباره همه استانداردها نیست و این‌بار محصول بدون ریسک و مطمئنی را انتخاب کرده‌ که همان هدست واقعیت مجازی Meta Quest 3 است. این هدست جدید ادامه‌دهنده راه سودآورترین هدست واقعیت مجازی کمپانی Meta، یعنی Meta Quest 2 است.

 

در حال حاضر، هدست Meta Quest 2 یکی از برترین هدست‌های واقعیت مجازی مستقل محسوب می‌شود و هدست Quest 3 با ارتقا و اضافه کردن ویژگی‌های بیشتر به آن‌چه در Quest 2 دیده بودیم، یک قدم رو به جلوی بزرگ دیگر برای کمپانی Meta در دنیای واقعیت مجازی است. با این حال، باید دید که این هدست در مقایسه با هدست Meta Quest Pro، محصولی که حداقل روی کاغذ به‌عنوان بهترین هدست واقعیت مجازی کمپانی Meta شناخته می‌شود، چه حرفی برای گفتن دارد؟ اگرچه هنوز دسترسی کاملی به هدست Quest 3 وجود ندارد، اما می‌توانیم با استفاده از آمار و ارقام ارائه شده مقایسه مناسبی بین این دو انجام دهیم.

 

طراحی

هدست Quest 3 نسبت به Quest 2 باریک‌تر شده و وزن کمتری هم نسبت به هدست Quest Pro دارد. وزن هدست Quest Pro به‌همراه بند 722 گرم است و فریم بزرگش می‌تواند خیلی زود باعث ایجاد فشار مضاعف روی گردن و پیشانی شود. در مجموع، پوشیدن آن تجربه کاملا لذت بخشی نیست و کاربر را به‌سرعت خسته می‌کند.


از طرف دیگر، مجموع وزن هدست، بند پارچه‌ای و رابط چهره هدست Quest 3 حدود 515 گرم است و از لحاظ راحتی استفاده برتری قابل ملاحظه‌ای نسبت به Quest Pro دارد. بند الیت آن هم در اضای وزن بیشتری که به هدست اضافه می‌کند، آن را محکم‌تر روی سر نگه می‌دارد. البته در نهایت اپتیک‌های پنکیکی این هدست هستند که با کمک به باریک‌تر شدن طراحی بدنه، استفاده از آن را راحت و لذت‌بخش می‌کنند. هر کدام از کنترلرهای تاچ پلاس هدست Quest 3 هم با احتساب یک باتری AA وزن 126 گرمی دارند.


از لحاظ طراحی، غیر از سه پنل جلویی دوربین و عمق‌سنج Quest 3، تفاوت خیلی بزرگی بین این هدست و هدست Quest 2 دیده نمی‌شود. طراحی یکپارچه دوربین جلوی هدست Quest Pro مشخصا ظاهر بهتری به این هدست می‌دهد، اما عملکرد بهتر دوربین‌های جلویی هدست Quest 3، به ما کمک می‌کند تا از شکل قرارگیری آن‌ها روی هدست چشم‌پوشی کنیم.

 

مطالب مرتبط: مقایسه هدست‌های واقعیت مجازی Meta Quest 2 و Meta Quest 3 


حافظه داخلی، صفحه نمایش و سرعت عملکرد

هدست Meta Quest 3 اولین هدست واقعیت مجازی است که از چیپ Snapdragon XR2 Gen 2 استفاده می‌کند. قدرت پردازش گرافیکی این چیپ نسبت به هدست Quest 2 دوبرابر شده و حتی از چیپ Snapdragon XR2 Plus Gen 1 هدست Quest Pro هم عملکرد بهتری ارائه می‌کند.


با توجه به این‌که هدست Meta Quest Pro مناسب کسب‌ و کار‌های حرفه‌ای مرتبط با واقعیت مجازی است، در صورتی که از آن‌ برای همین امور استفاده کنید، چیپ پردازشی‌اش کوچک‌ترین مشکلی در برگزاری جلسه‌های واقعیت مجازی نخواهد داشت. در طرف دیگر، هدست Meta Quest 3 در نگاه اول یک هدست واقعیت مجازی مخصوص گیمینگ به‌نظر می‌رسد و احتمالا به‌دنبال رقابت با هدست واقعیت مجازی PSVR 2 است.


هدست Meta Quest 3 در دو مدل 128 و 512 گیگابایتی با هشت گیگابایت رم عرضه می‌شود. در طرف مقابل، هدست Meta Quest Pro تنها در یک مدل 256 گیگابایتی و با 12 گیگابایت رم عرضه شده است.

به‌لطف میدان دید وسیع‌تر و وضوح تصویر بهتر هدست Meta Quest 3 نسبت به هدست Quest 2 (افزایش 30 درصدی پیکسل‌ها)، غوطه‌وری در دنیای واقعیت مجازی روی نسل جدید هدست‌ واقعیت مجازی Meta بسیار بهتر از گذشته شده است.


کنترلر‌های بدون حلقه تاچ پلاس هدست Meta Quest 3 هم با هپتیک پیشرفته‌تر نسبت به گذشته حس بهتری را به نوک انگشتانتان منتقل خواهد کرد که در نهایت به افزایش کیفیت تجربه واقعیت مجازی در بازی‌ها یا نرم افزارهای دیگر کمک می‌کند. البته، یکی از هیجان‌انگیزترین ویژگی‌های هدست Meta Quest 3، ویژگی Direct Touch آن است. به کمک این ویژگی‌، می‌توانید با حرکت دست‌هایتان (بدون کنترلر) با هر چیزی که روی صفحه می‌بینید تعامل داشته باشید.

 

واقعیت ترکیبی

تلاش‌های قبلی کمپانی Meta در زمینه واقعیت ترکیبی با واکنش‌های مختلفی مواجه شدند. دوربین‌های شفاف هدست Meta Quest 2 در نهایت چیزی بیشتر از نمایشگر سیاه و سفید محیط اطراف نبودند. البته واقعیت ترکیبی در هدست Meta Quest Pro بهتر از گذشته شد، اما هرگز از تمام پتانسیل آن استفاده نشد.


با این حال، کمپانی Meta وعده پیشرفت‌های بزرگی در واقعیت ترکیبی هدست Meta Quest 3 داده است. این هدست از دو دوربین محیطی RGB که تراکم پیکسلی‌شان 10 برابر بیشتر از دوربین‌های Quest 2 و سه برابر بیشتر از Quest Pro هستند استفاده می‌کند. علاوه بر این، تشخیص عمق تصویر هم در هدست Quest 3 بسیار بهتر از گذشته شده و به‌نظر می‌رسد که مشکل درک عمق تصویر در هدست‌های قبلی کمپانی Meta در Meta Quest 3 برطرف شده است.

 

مطالب مرتبط: 

 

قیمت

هدست Meta Quest 3 برنده بی‌چون و چرای مقایسه قیمتی این دو هدست است. مدل 128 گیگابایتی با قیمت 500 دلار و مدل 512 گیگابایتی آن با قیمت 650 دلار به بازار عرضه می‌شوند و هر دو مدل، اختلاف قیمت فاحشی با هدست Meta Quest Pro هزار دلاری دارند. با توجه به این‌که هدست Meta Quest Pro حالا هدست قدیمی‌تری محسوب می‌شود، از لحاظ قیمتی هیچ رقابتی بین این دو هدست باقی‌ نمی‌ماند.

 

نتیجه‌گیری

تا وقتی هدست Meta Quest 3 به بازار عرضه نشود نمی‌توانیم مقایسه دقیقی بین آن و دیگر هدست‌های بازار داشته باشیم. با این حال، با چیپست Snapdragon XR2 Gen 2، بهبود ویژگی‌های واقعیت ترکیبی، وضوع تصویر بالاتر و البته ارزش خرید بسیار بالا، بعید است که هدست Meta Quest 3 در هنگام عرضه به بهترین گزینه واقعیت مجازی تبدیل نشود.
 

برچسب ها: Meta Quest 3, Meta Quest Pro
1 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
مطالب مشابه
مشاهده موارد بیشتر
محصولات مرتبط
نظر کاربران
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.