آیا شارژر وایرلس ضرر دارد؟ + مهم‌ترین معایب شارژرهای وایرلس

آیا شارژر وایرلس ضرر دارد؟ + مهم‌ترین معایب شارژرهای وایرلس

تیم Pspro تیم Pspro
8 ماه و 23 روز پیش

شارژر وایرلس امکانی است که در چند سال اخیر به عنوان یک برتری به گوشی‌های هوشمند اضافه شده است. شرکت اپل به عنوان اولین ارائه‌دهنده این تکنولوژی شناخته می‌شود. بعد از اپل، شرکت‌های دیگری چون سامسونگ و شیائومی هم امکان شارژ بی‌سیم را به برخی از گوشی‌های خود اضافه کردند.

استفاده از یک تکنولوژی جدید مطمئناً به همه ما احساس بهتری می‌دهد؛ به خصوص که ما را به حال و هوای زندگی در آینده نزدیک کند. در کنار این مزیت، به‌مرورزمان و با استفاده بیشتر، نقاط ضعف هر تکنولوژی آشکار می‌شود. شارژ بی‌سیم هم از این قاعده مستثنا نیست.

نظرهای مختلفی در مورد شارژرهای وایرلس از سوی کاربران منتشر شده است تا جایی که برخی از آن‌ها اعتقاد دارند که این تکنولوژی، کاربرد چندانی ندارد و تنها یک ابزار تبلیغاتی سازندگان موبایل برای فروش بیشتر است.

به جز موضوع نقاط ضعف و کاربردی نبودن شارژر وایرلس از دید کاربران، نگرانی‌هایی در مورد ایجاد اشعه‌های ناشناخته و مضر هم در مورد این محصول جدید تکنولوژی وجود دارد که ذهن برخی از افراد را درگیر کرده است. برای آشنایی با معایب شارژر وایرلس و تأثیر آن بر سلامتی انسان در ادامه با ما همراه باشید تا این چالش‌ها و نگرانی‌ها را هم بررسی کنیم.

 

غیرقابل استفاده بودن گوشی در زمان شارژ

تصور بسیاری از افراد از این تکنولوژی، شارژدهی با بردی حداقل 2 تا 3 متری است؛ اما با برداشتن گوشی از روی صفحه یا حتی اشتباه قرار دادن آن، باتری دیگر پر نمی‌شود. مهم‌ترین چالش کاربران با این تکنولوژی جدید، همین موضوع است.

در زمان شارژ، گوشی باید در نزدیکی شارژر قرار داشته باشد و به درستی روی صفحه آن قرار گیرد. این موضوع کار با گوشی را سخت می‌کند. در مقایسه، هنگام استفاده از شارژرهای کابلی، کاربران می‌توانند با استفاده از یک سیم بلند به راحتی در هنگام شارژ از گوشی خود استفاده و حتی بازی کنند.

 

کند بودن شارژر وایرلس در مقابل شارژرهای سیمی

سرعت پر شدن باتری در این سری از شارژرها در بهترین حالت، تقریباً نصف انواع کابلی است و این موضوع در کنار نقطه‌ضعف قبلی باعث اتلاف وقت کاربران می‌شود. یک مثال، باعث درک بهتر این موضوع می‌شود. یک شارژر وایرلس در طول یک ساعت می‌تواند حداقل 13 و در بهترین حالت 50 درصد از باتری گوشی را شارژ کند؛ درحالی‌که یک شارژر 20 واتی کابلی در 30 دقیقه بیش از 50 درصد باتری را شارژ می‌کند.

 

وجود اشعه‌های الکترومغناطیسی در اطراف صفحه شارژر

شارژ بی‌سیم موبایل با استفاده از القای میدان الکترومغناطیسی انجام می‌شود؛ پس شارژر در هنگام روشن بودن همواره امواج الکترومغناطیسی تولید می‌کند. این امواج در محدوده فرکانس ده تا صدها مگاهرتز هستند. طبق اعلام شرکت‌های تولیدکننده شارژرهای وایرلس این محدوده از امواج برای بدن انسان ضرری ندارند و نمی‌توانند باعث بیماری شوند. با وجود سالم‌بودن این محدوده فرکانس برای انسان، احتمال آسیب به حیوانات خانگی و تأثیر منفی بر آن‌ها وجود دارد.

 

سازگار نبودن شارژر با قاب‌های فلزی

قاب‌های فلزی یکی از بهترین راه‌ها برای محافظت از گوشی در مقابل ضربه هستند؛ اما به‌نوعی با شارژر بی‌سیم سازگاری ندارند. این موضوع باعث شده تا شرکت‌هایی مثل اپل، محصولات جدید خود را با نوعی قاب شیشه‌ای روانه بازار کنند. این موضوع در مورد قاب‌هایی که کاربران برای تنوع به گوشی خود متصل می‌کنند هم صادق است.

با توجه به این نقطه ضعف، برای هر بار استفاده از شارژر وایرلس باید قاب گوشی خارج شود. خارج‌کردن مداوم قاب گوشی باعث فرسودگی آن و حتی آسیب به بدنه موبایل می‌شود. این نقطه ضعف هم برای کاربران خوشایند نیست؛ چون احتمال آسیب به گوشی را افزایش می‌دهد.

 

اتلاف انرژی برق و تبدیل آن به گرما

راندمان شارژرهای وایرلس نسبت به شارژرهای سیمی کم‌تر است. این شارژرها در بهترین حالت حدود 80 درصد از برق مصرفی را به گوشی منتقل می‌کنند. با توجه به این موضوع، برای شارژ کامل یک باتری 1000 میلی‌آمپری به 1250 میلی‌آمپر برق نیاز است. موضوع مهم این است که 20 درصد انرژی تلف شده به چه چیزی تبدیل شده است؟ این انرژی به گرما تبدیل می‌شود و می‌تواند دمای باتری موبایل و شارژر را بالا ببرد.

بسیاری از کاربران در نظرسنجی‌ها اعلام کرده‌اند که گوشی موبایل آن‌ها، هنگام شارژ وایرلس بیشتر از حالت کابلی گرم می‎‌شود. این گرما می‌تواند به باتری موبایل آسیب بزند و عمر مفید آن را کوتاه‌تر کند.

گرمای ایجاد شده در باتری و شارژر می‌تواند به محیط منتقل شود که ممکن است چندان مهم به نظر نرسد؛ اما با کاهش راندمان و افزایش تعداد کاربران، این اتلاف انرژی اهمیت زیادی پیدا می‌کند؛ مثلاً شارژرهایی را در نظر بگیرید که راندمانی حدود 40 درصدی دارند و 60 درصد از انرژی را به گرما تبدیل می‌کنند. اگر با همین راندمان پایین استفاده از شارژرهای وایرلس رواج پیدا کند و تعداد کاربران بیشتر شود، این هدررفت انرژی می‌تواند تأثیر منفی زیادی بر محیط‌زیست و گرمایش جهانی داشته باشد.

 

حمل سخت‌تر و قیمت زیاد شارژرهای وایرلس

حمل شارژرهای بی‌سیم نسبت به انواع کابلی سخت‌تر است و فضای بیشتری نیاز دارد. این موضوع باعث می‌شود کاربران ترجیح دهند که برای فضاهای مختلف شارژر جداگانه‌ای داشته باشند. نیاز به چند شارژر، باعث تحمیل هزینه بیشتر به افراد می‌شود؛ چون شارژرهای وایرلس به دلیل تکنولوژی پیچیده‌تر، قیمت بیشتری دارند.

 

مشکل سازگاری با مدل‌های مختلف

شاید عکس‌های تبلیغاتی شارژرهای وایرلس این موضوع را القا کنند که از این دستگاه می‌توان برای شارژ گوشی‌ها و وسایل مختلف استفاده کرد؛ اما برخی از کاربران این موضوع را کاملاً رد می‌کنند. سازگاری شارژرهای بی‌سیم بسیار پایین است؛ تا جایی که امکان استفاده از آن برای مدل‌های مختلف گوشی هم وجود ندارد.

کاربرانی که علاقه دارند برای تأمین انرژی موبایل، تبلت و ساعت هوشمند خود از این تکنولوژی جدید استفاده کنند، به دلیل سازگاری پایین باید برای هر دستگاه یک شارژر وایرلس جداگانه تهیه کنند.

 

 

نتیجه‌گیری:

با توجه به تمامی معایب و کاستی‌هایی که برای شارژر وایرلس بیان شد می‌توان به همان عقیده تعدادی از کاربران رسید که برخورداری گوشی‌های جدید از این تکنولوژی بیشتر حالتی تبلیغاتی برای فروش بیشتر دارد.

در حال حاضر استفاده از شارژرهای کابلی به دلیل صرفه‌جویی در زمان و انرژی بر شارژرهای وایرلس برتری دارد تا وقتی که تکنولوژی شارژ بی‌سیم تکامل پیدا کند و مشکلات آن رفع شود.

برچسب ها: رپورتاژ آگهی
0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
مطالب مشابه
مشاهده موارد بیشتر
نظر کاربران
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.