راهنمای خرید تلویزیون  4K برای کنسول ها

راهنمای خرید تلویزیون 4K برای کنسول ها

احمدرضا آوار احمدرضا آوار
5 سال و 1 ماه و 24 روز پیش

در ابتدای راه معرفی پلی‌استیشن 4 و ایکس باکس وان، هنوز تلویزیون‌های  4Kبرای استفاده عموم به بازار عرضه نشده‌ بودند و اکثر افراد از صفحه نمایش‌هایی با رزولوشن Full HD استفاده می‌کردند. با پیشرفت تکنولوژی و کاهش قیمت پنل‌های تولیدی، تلویزیون‌های 4K راه خود را به بازار پیدا کردند و در حال حاضر تبدیل به اولین انتخاب برای خرید تلویزیون شده‌اند. از آن‌جایی که کنسول‌های ابتدای نسل توان پشتیبانی از این رزولوشن و قدرت پردازشی لازم برای اجرای بازی‌های 4K را نداشتند، کنسول‌های پلی‌استیشن 4 پرو و ایکس باکس وان ایکس متولد شدند. کنسول سونی از بازی‌های فوق‌العاده‌ای بهره می‌برد و کنسول مایکروسافت می‌تواند تجربه‌ای فوق‌العاده از بازی روی رزولوشن 4K را به ارمغان بیاورد.

حال این سوال پیش می‌آید که تلویزیون مناسب گیمینگ چه قابلیت‌های خاصی دارد و هنگام خرید، باید به چه نکاتی توجه کرد؛ در این مقاله قصد داریم که عوامل موثر در تجربه گیمینگ با تلویزیون 4K را مورد بررسی قرار دهیم، با راهنمای خرید تلویزیون  4Kهمراه باشید.

 

لتنسی یا تاخیر پردازش دستگاه

لتنسی (Latency) به معنی تاخیر است و این مشکل در تمامی دستگاه‌های دیجیتال وجود دارد. در تلویزیون‌ها، مدت‌ زمان مورد نیاز برای پردازش تصویر لتنسی تصویر نامیده می‌شود.به زبان ساده‌تر، مدت زمان مورد نیاز تلویزیون برای پردازش تصویر ارسال شده توسط منبع (که می‌تواند پلیر، کنسول، ست‌آپ باکس و …. باشد) را لتنسی می‌گویند. یک تلویزیون با لتنسی بالا، به هیچ‌وجه برای گیمینگ مناسب نیست و می‌تواند تجربه نهایی شما از بازی‌ را تحت تاثیر خود قرار دهد؛ مخصوصا برای بازی‌هایی که با سرعت زیادی دنبال می‌شوند و نیاز به تاخیر بسیار کمی دارند. بهتر است پیش از خرید تلویزیون، حتما در وبسایت رسمی شرکت به دنبال مشخصات آن بگردید و اگر میزان تاخیر آن از ۴۰ یا ۵۰ میلی ثانیه بیشتر بود، بهتر از خرید آن صرف نظر کنید.


 

رنگ

داشتن تصویری درخشان به همراه رنگ مشکی عمیق و کنتراست مناسب، همه و همه جزئی جدایی ناپذیر از یک پنل تصویر خوب هستند و برای خرید تلویزیون نیز باید این موارد را بررسی کرد. از آن‌جایی که معیار مشخصی غیر از تست‌های آزمایشگاهی برای یک تلویزیون وجود ندارد، بهتر است به همان مشخصات ارائه شده توسط شرکت سازنده بسنده کرد.

یکی از فاکتور‌هایی که می‌تواند کیفیت تصویر شما را تضمین کند، داشتن استاندارد HDR است. استانداردی که تضمین می‌کند رنگ مشکی تلویزیون شما، واقعا مشکی باشد و کیفیت کلی تصویر نیز در حد قابل قبولی باشد. از بین استانداردهای مرسوم HDR، می‌توان به HDR 10 , HDR10+ و HLG اشاره کرد. تقریبا تمامی تلویزیون‌های 4K تولید شده بعد از سال ۲۰۱۸ به استاندارد HDR10 مجهز هستند و کنسول‌های بازی و کارت گرافیک رایانه‌های شخصی نیز از این استاندارد پشتیبانی می‌کنند. همچنین بسیاری از محتوای تصویری تولید شده بعد از سال ۲۰۱۷ نیز از تمامی این استاندارد‌ها پشتیبانی کرده و کیفیت تصویر مناسبی را برای شما به ارمغان می‌آورند. با این تفاسیر، قبل از خرید تلویزیون از وجود این استاندارد مطمئن شوید.

 

اندازه تصویر

استفاده از تلویزیون بزرگتر همیشه لذت‌ بخش‌تر است؛ اما استفاده درست و منطقی از اندازه تصویر، فاکتورهای دیگری را نیز دربر می‌گیرد. به صورت کلی، فرمول محاسبه اندازه تصویر مورد نیاز بر اساس فاصله کاربر تا صفحه نمایش به دست می‌آید. بهتر است پیش از خرید، جای تلویزیون و جای نشستن خود را مشخص کرده و بر اساس آن به سراغ خرید تلویزیون بزرگتر بروید. به طور کلی، بهتر است فاصله شما با تلویزیون، یک تا یک‌ونیم برابر اندازه صفحه نمایش باشد. این موضوع به این معنی است که اگر قصد دارید با فاصله‌ای ۱.۵ متری از تلویزیون خودتان بشینید، بهتر است تلویزیونی مابین ۴۹ اینچ و ۶۰ اینچ را انتخاب کنید.

البته در این‌جا فاکتور قیمت نیز اهمیت زیادی پیدا می‌کند و سیستم صدا نیز در انتخاب شما دخیل خواهد بود.

 

سیستم صدا

بسیاری از تلویزیون‌های فعلی با سیستم صدای جداگانه مانند اسپیکر و ساندبار به بازار عرضه می‌شوند. بدون شک استفاده از سیستم صدای جداگانه، به تجربه بازی شما کمک شایانی خواهد کرد؛ اما استفاده از سیستم صدای داخلی تلویزیون هم چندان بد به نظر نمی‌رسد، چرا که در طی سال‌های اخیر، حتی ساده‌ترین اسپیکرها نیز می‌توانند بازتولید صدای خوبی داشته باشند و همین موضوع باعث می‌شود که نیاز به خرید سیستم صدای جداگانه، اهمیت خودش را از دست بدهد. اگر از طرفداران سیستم صدای جداگانه نیستید و نمی‌توانید مکان مناسبی برای سیستم صدا را در نظر بگیرید، بهتر است به فکر یک هدست گیمینگ وایرلس خوب باشید.

در زمان خرید تلویزیون دقت داشته باشید که دستگاه از استاندارد‌های معروف صدا مانند Dolby Atmos و DTS پشتیبانی کند؛ این استانداردها ارتباطی به کیفیت صدای اسپیکر داخلی تلویزیون ندارند و بیشتر مربوط به بهینه‌سازی‌های نرم‌افزاری برای داشتن صدایی فراگیر است. بهتر است که تلویزیون از این استاندارد‌ها پشتیبانی کند، چرا که دست شما را برای ارتقای بیشتر در آینده باز می‌گذارد.

 

امکانات بیشتر

داشتن امکاناتی همچون سیستم عامل هوشمند، پشتیبانی از You Tube و نت‌فلیکس، پخش کننده USB با قابلیت شناختن هارد درایو، پشتیبانی از فرمان‌های صوتی و …. نیز می‌تواند یکی از عوامل مهم برای خرید تلویزیون باشد. البته هیچ‌کدام از موارد ذکر‌ شده، تاثیری در تجربه گیمینگ شما ندارد و صرفا برای آینده نگری به آن‌ها اشاره شده است.

 

OLED بخرید!

 

اگر از نظر هزینه محدودیتی برای شما وجود ندارد، به سراغ نمونه‌های OLED موجود در بازار بروید. پنل‌های OLED می‌توانند هر پیکسل از تصویر را به صورت مستقل خاموش یا روشن کنند. نتیجه این موضوع، کنتراست بی نهایت رنگ مشکی است که می‌تواند چشمان هر بیننده‌ای را به وجد بیاورد. از آن‌جایی که تلویزیون‌های OLED، پرچمدار هر شرکت محسوب می‌شوند، خیالتان از بابت دیگر فاکتور‌ها راحت است و می‌توانید بدون دغدغه بین نمونه‌های موجود در بازار انتخاب کنید. همچنین مصرف برق کم و پنل‌های فوق باریک OLED را نیز به این معامله اضافه کنید تا متوجه برتری این پنل‌ها نسبت به دیگر تلویزیون‌ها بشوید. 

برچسب ها: TV
0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
مطالب مشابه
مشاهده موارد بیشتر
محصولات مرتبط
نظر کاربران
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.