۱۰۰ بازی برتر دهه ۲۰۱۰ میلادی | قسمت نهم

۱۰۰ بازی برتر دهه ۲۰۱۰ میلادی | قسمت نهم

محمد مهدی مبارکی محمد مهدی مبارکی
3 سال و 9 ماه و 5 روز پیش

حال بیشتر از هر زمان دیگری به لیست نهایی و ۱۰ بازی برتر دهه ۲۰۱۰ میلادی نزدیک شده‌ایم. البته عناوینی که در ادامه به آن‌ها پرداخته شده‌ است نیز جزو بهترین‌ها هستند. در میان این لیست می‌توانید آثار و بازی‌های بزرگی را با سبک‌های مختلف ببینید. از بازی Dark Souls گرفته تا بازی Red Dead Redemption 2 که هر کدام به عنوان انقلابی در زمان عرضه خود مطرح شده‌ند.

۱۹- بازی Journey
سال انتشار: ۲۰۱۲ میلادی | استودیو سازنده: thatgamecompany  | پلتفرم‌: کنسول پلی‌استیشن 4
برخلاف سرگرمی‌های دیگر، صنعت بازی‌های ویدئویی با سرعت در حال پیشرفت و تکامل است و بازی Journey را می‌توان به عنوان یکی از نمونه‌های این تکامل نام برد. جنگی داخل بازی در کار نیست، اما از خیل عظیم بازی‌هایی که درگیری‌ها قطب اصلی خط داستانی را پیش می‌برند؛ بیشتر سر و صدا دارد. این بازی را می‌توان شاهکاری در طراحی هنری نیز دانست. اتمسفر بازی از آن چیزی که فکرش را می‌کنید جذاب‌تر است و می‌تواند بازیکن‌ها را ساعت‌ها پای خود نگه دارد. یکی از نکات تحسین برانگیز، مکانیزم‌های به کار گرفته شده در آن است. بازی Journey از جمله معدود آثار بی‌نظیری است که در چند سطر مقاله نمی‌توان خلاصه‌اش کرد و برای درک بیشتر باید حتما آن را تحربه کنید. این بازی در نسل هفتم روی کنسول پلی‌استیشن 3 و بعد از انتشار کنسول پلی‌استیشن 4 نیز روی این کنسول دردسترس قرار گرفت و به معنی واقعی کلمه، یکی از بهترین انحصاری‌های سونی است.


۱۸- بازی DOOM
سال انتشار: ۲۰۱۶ میلادی | استودیو سازنده: id Software  | پلتفرم‌ها: رایانه شخصی، کنسول پلی‌استیشن 4، کنسول ایکس‌باکس وان و کنسول نینتندو سوییچ
کشت و کشتار، خون‌ریزی بی‌حد مرز و گان‌پلی مثال زدنی. این ویژگی‌ها با چند المان خونین دیگر را اگر کنار هم بگذارید؛ به بازی DOOM خواهید رسید. اثری که به بهترین شکل ممکن خط‌های قرمز را رد و بازیکن را وارد فضایی می‌کند که کمتر اثری توانسته حتی به آن نزدیک شود. در سال ۲۰۱۶، بعد از سال‌ها انتظار، سرانجام نسخه جدید بازی که به نوعی ریبوت آن بود، توسط بتسدا (Bethesda) معرفی و عرضه شد. خیلی‌ها بر این باور بودند که این استودیو ممکن است در ساخت بازی با شکست مواجه شود و نتواند ادای دین مناسبی به نسخه اصلی خود کند. اما با انتشار بازی و تجربه آن توسط گیمرها، نظرات سمت و سوی مثبت گرفت و اکثر منتقدین و طرفدارها متفق القول به تحسین این اثر پرداختند. بازی DOOM می‌تواند ساعت‌ها بازیکن را با فضای خون آلود خود سرگرم کند بدون آن‌که لحظه‌ای این تجربه برای مخاطب تکراری شود.


۱۷- بازی Red Dead Redemption 2
سال انتشار: ۲۰۱۸ میلادی | استودیو سازنده: Rockstar Games  | پلتفرم‌ها: رایانه شخصی، کنسول پلی‌استیشن 4، کنسول ایکس‌باکس وان 
اگر قرار باشد استودیوهای بازیسازی را در لیستی با موضوع «بهترین»‌های آن‌ها رده بندی کرد؛ احتمالا بی‌شک در صدر این لیست نام استودیو راکستار قرار می‌گیرد. به نظر می‌رسد ساخت آثار فاخر برای این استودیو دیگر عادت شده است. نسخه نخست بازی Red Dead Redemption را می‌توان جزو آثار برتر دهه دانست. اما زمانی که پای نسخه دوم آن به وسط کشیده می‌شود؛ معادلات تغییر می‌کند. به نظر می‌رسد راکستار با عرضه نسخه نخست تنها درحال آزمون و خطا برای ساخته بعدی خود بوده است. همه نکات مثبت و تجربه‌های راکستار در ساخت بازی RDR 2 به بلوغ رسیده است و باعث می‌شود این اثر چندین قدم از هم‌ نسل‌های خود جلو بیفتد. داستان بازی فراز و نشیب‌های فروانی دارد و به واسطه قدرت روایت آن، شما را با محیط‌های مختلفی رو به رو خواهد کرد. از مناطق سردسیر تا بیابان‌های بی آب و علف. خیلی‌ها بازی Red Dead Redemption 2 را همان بازی GTA V می‌دانند؛ البته ماشین و آسمان‌ خراش‌ها جای خود را به اسب و مزارع کشت داده است. در هر صورت، این بازی می‌تواند هر قشری از گیمرها را سرگرم کند.


۱۶- بازی BioShock Infinite
سال انتشار: ۲۰۱۳ میلادی | استودیو سازنده: Irrational Games  | پلتفرم‌ها: رایانه شخصی، کنسول پلی‌استیشن 4، کنسول ایکس‌باکس وان و کنسول‌های نسل هفتم
خیلی‌ها بر این باورند که بازی BioShock Infinite تنها بازی نبود؛‌ بلکه اثری فراتر از این صحبت‌ها است. همواره این مجموعه به خاطر موضوعاتی که در آن پرداخته می‌شد مورد نقد و جنجال‌های فراوانی قرار می‌گرفت. اما این موضوعات در بازی BioShock Infinite بیشتر از قبل شد. بی‌شک خیلی‌ها سال عرضه این نسخه را به یاد دارند. به نحوی می‌توان گفت که این بازی توانسته بود به صورت کامل فضای رسانه‌ای صنعت بازی‌های ویدئویی را تسخیر کند. در هر مجله و یا خبرگزاری می‌توانستید مقالاتی مرتبط با تحلیل این بازی را ببینید و بخوانید. شکل‌دهی دنیا و خط داستان بازی به قدری عجیب و در عین حال بی‌نقص بود که می‌توانست مغز هر بازیکنی را ذوب کند. به طور حتم از این اثر باید در لیست بهترین آثار دهه ۲۰۱۰ میلادی یاد کرد.


۱۵- بازی Rocket League
سال انتشار: ۲۰۱۵ میلادی | استودیو سازنده: Psyonix  |‌ پلتفرم‌ها: رایانه شخصی، کنسول پلی‌استیشن 4، کنسول ایکس‌باکس وان و کنسول نینتندو سوییچ
همانقدر که تجربه بازی فوتبال با دوستانتان لذت بخش است، نخستین باری که به داخل زمین مسابقه بازی Rocket League وارد می‌شوید و با ماشین‌ها بر سر یک توپ به رقابت می‌پردازید فراموش نشدنی خواهد بود. بازی Rocket League را می‌توان جزو آثار خلاقانه دهه ۲۰۱۰ میلادی دانست. قوانین بازی بسیار ساده است و همین باعث جذاب شدن آن می‌شود. نکته‌ای که درباره بازی Rocket League وجود دارد؛‌ لذتی است که در هنگام تماشای آن به مخاطب دست می‌دهد. به معنای دیگر، همان اندازه که تجربه این اثر جذاب و منحصر به فرد است، تماشای آن نیز می‌تواند سرگرم کننده باشد.


۱۴- بازی Super Smash Bros. Ultimate
سال انتشار: ۲۰۱۸ میلادی | استودیو سازنده: Bandai Namco Studios & Sora Ltd.  |‌پلتفرم‌: کنسول نینتندو سوییچ
شاید در نگاه اول به خودتان بگویید که دلیل موفقیت بازی Super Smash Bros. Ultimate حضور تمام شخصیت‌های محبوب این سری در یک قاب است. اما با گذشت زمان در می‌یابید که دلیل اصلی موفقیت این اثر مکانیزم‌های فوق العاده آن در مبارزات است. چیزی که در کم‌تر اثری طی سال‌های گذشته می‌توان یافت. بازی Super Smash Bros. Ultimate از هر لحاظی برای طرفداران مجموعه عالی و بی‌نقص است. در این اثر مخاطبین می‌توانند مبارزات جذابی را تجربه کنند و همین باعث می‌شود که به یکی از بهترین آثار مبارزاتی طی سالیان گذشته تبدیل شود.


۱۳- بازی Dark Souls
سال انتشار: ۲۰۱۱ میلادی | استودیو سازنده: FromSoftware  
مجموعه بازی Dark Souls را می‌توان جزو تاثیرگذارترین بازی‌های دهه قرار داد. در میان دوره‌ای که تیر‌اندازی و کات‌سین‌های از پیش ضبط شده پادشاهی می‌کرد؛ بازی Dark Souls با ارائه‌ داستانی بی‌نقص و محیطی پر از جزئیات ریز و درشت شما را به اکتشاف درون خودش دعوت می‌کرد. اکتشفانی که با یک المان کم‌نظیر به بهترین شکل ممکن ترکیب شده است و آن هم «سطح دشواری» بازی است. بی‌شک طی چند سال گذشته، هیدتاکا میازاکی (Hidetaka Miyazaki) دشوارترین بازی‌های صنعت را ساخته است. البته بازی Dark Souls جزو آن بازی‌هایی نیست که دشواری‌های بی‌دلیل و بدون منطق داشته باشد. چالش‌های بازی بعد از هر مرگ به کمک شما می‌آیند تا اشتیاق تکرار دوباره در درون شما زنده شود. اتفاقی که این روز‌ها در کم‌تر اثری می‌توان یافت.


۱۲- بازی Fallout: New Vegas
سال انتشار: ۲۰۱۰ میلادی | استودیو سازنده: Obsidian  
بازی Fallout 3 بی‌نظیر بود، اما به نظر می‌رسد آن چیزی که از بتسدا انتظار می‌رفت رخ نداد. حداقل برای مجموعه بزرگی مانند بازی Fallout که برای اولین بار نماهای سه بعدی به خود گرفته بود. در دنباله آن، بازی Fallout: New Vegas دقیقا همان چیزی که است از بازی نقش آفرینی می‌خواهید. خط‌های داستانی فوق العاده که هر کدام ممکن است روایت بازی را تغییر دهد. دنیایی که جای زندگی نیست، اما مجبور به عوض کردن وضعیت هستید. از هر لحاظ بازی Fallout: New Vegas جزو بهترین آثار مجموعه بازی Fallout است.


۱۱- بازی Mass Effect 2
سال انتشار: ۲۰۱۰ میلادی | استودیو سازنده: BioWare 
بازی Mass Effect 2 نه تنها بهترین ساخته نقش آفرینی استودیو BioWare به حساب می‌آید بلکه جزو بهترین آثار با مضمون فضا است. آثاری مانند مجموعه بازی Mass Effect به بازیکن این امکان را می‌دهد تا همانند کاپیتان یک کشتی جنگی، در دل طوفان‌های فضایی و میان نبرد‌های سیاره‌ای سفر کند و اتفاقات را تجربه کند. بازی Mass Effect 2 نیز به نحوی ختم کلام چیزی است که از بازی‌هایی همانند این مجموعه انتظار می‌رود. داستان سرایی بی‌نظیر، شخصیت‌هایی با طراحی عمیق و دیالوگ‌های فوق العاده. بازی Mass Effect 2 دقیقا اتفاقی است که در حال حاضر دنیای بازی‌های ویدئویی به آن نیاز دارد. یک نوآوری با بهره گیری از المان‌های موفق چند سال اخیر.
کم‌کم به آخرین شماره‌های لیست ۱۰۰ بازی برتر دهه ۲۰۱۰ میلادی نزدیک می‌شویم. به نظرتان آثار نام برده شده شایسته قرار گرفتن در این رده‌ها را دارند؟ نظراتتان را با ما در میان بگذارید.
 

برچسب ها: 100 بازی برتر
0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
مطالب مشابه
مشاهده موارد بیشتر
نظر کاربران
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.