۱۰۰ بازی برتر دهه ۲۰۱۰ میلادی: قسمت هفتم

۱۰۰ بازی برتر دهه ۲۰۱۰ میلادی: قسمت هفتم

محمد مهدی مبارکی محمد مهدی مبارکی
3 سال و 10 ماه و 13 روز پیش

در حال نزدیک شدن به لیست ۱۰ بازی برتر دهه ۲۰۱۰ میلادی هستیم؛ اما کمی‌ قبل از آن بیاید با هم مروری بر دیگر آثار داشته باشیم. با پی‌اس پرو همراه باشید.

۳۹- بازی Diablo 3
سال انتشار: ۲۰۱۲ میلادی | استودیو سازنده: Blizzard | پلتفرم‌ها: PC, PS3, X360, PS4, XBO, Switch
شاید خیلی‌ها زمانی که اسم بازی Diablo 3 می‌آید؛ به یاد زمان انتشار آن و سرورهایی که برای اتصال به آن باید با مشکلات زیادی سر و کله می‌زدند، می‌افتند. همچنین محتویاتی که در مقابل نسخه افسانه‌ای بازی Diablo 2 قابل مقایسه نبود. اما به لطف بروزرسانی‌های متعدد و کارآمد؛ بازی به سرعت به یکی از بهترین تجربیات این سری تبدیل شد. تجربه‌ای که در آن المان‌های درخشان مجموعه حفظ و به ریشه‌های آن پایبند می‌ماند.


۳۸- بازی Batman: Arkham City
سال انتشار: ۲۰۱۱ میلادی | استودیو سازنده: Rocksteady Studios  | پلتفرم‌ها: PS3, X360, Wii U, PS4, XBO, PC
حال همه نوآوری‌های نسخه پیشین این مجموعه به همراه المان‌های جدیدی مانند اضافه شدن دنیای جهان باز به همراه چندین و چند آدم بد، ماموریت‌هایی برای انجام دادن و ویژگی‌های جدید برای بتمن را در دستگاه مخلوط کنی بریزید تا به بازی Batman: Arkham City دست پیدا کنید. گرپل زدن برای رفتن بر فراز برج‌های گاتام تا گشت و گذر در اعماق پنهان آن و مبارزه با چهره‌های نام آشنای گاتام باعث می‌شود که تجربه این بازی هیچوقت قدیمی نشود، به خصوص اگر عاشق بتمن باشید.


۳۷- بازی Uncharted 3: Drake's Deception
سال انتشار: ۲۰۱۱ میلادی | استودیو سازنده: Naughty Dog | پلتفرم‌ها: PS3, PS4
مگر می‌شود بازی Uncharted 3 را با آن نمایش خیره کننده در سال ۲۰۱۱ فراموش کرد؟ ناتی داگ با عرضه بازی Uncharted 3 قدرت نسل هفتم بازی‌های ویدئویی را در سال‌های آخر آن به رخ کشید. ماموریت‌های بی‌نظیری که هر کدام شما را وارد محیطی متفاوتی می‌کرد. از مبارزه در هواپیما گرفته تا سقوط در صحرای سوزان و ماموریت در دریا‌های مواج؛ حضور شخصیتی‌هایی مانند نیتن، الن و سالی به همراه پروتاگونست‌های بی‌نظیر به همراه یک داستان‌ سرایی فوق العاده باعث شد تا میلیون‌ها بازیکن، زمان تجربه این اثر میخکوب کنسول‌هایشان شوند.


۳۶- بازی Firewatch
سال انتشار: ۲۰۱۰ میلادی | استودیو سازنده: Campo Santo | پلتفرم‌ها: PS4, XBO, Switch, PC
زندگی در زمانی که بازی‌های کوچک و عجیب مانند بازی Firewatch قدرت ایجاد چنین سر و صدایی را دارند؛ شگفت انگیز است. این بازی روایتگر ماجراجویی عجیب شخصی در پارک ملی و در دهه ۸۰ میلادی است. راه بروید و صحبت کنید! بازی Firewatch گرافیک تحسین برانگیزی ندارد، اما سبک هنری آن به اندازه کافی مهیج است به خصوص زمانی که با داستان و فضای بازی همراه می‌شود.


۳۵- بازی Alan Wake
سال انتشار: ۲۰۱۰ میلادی | استودیو سازنده: Remedy Entertainment | پلتفرم‌ها: X360, PC
نویسنده‌ای که دیگر دستش به نوشتن نمی‌رود. تصمیم می‌گیرد به برجکی برود تا فضا را برای انتشار نوشته بعدی خود آماده کند. اما در این سفر، او غرق در رویایی می‌شود که توسط ذهن خودش به وجود آمده است. رویایی که به دلیل واقعی بودن بیش از حد، درک رویا بودن آن برای شخصیت بازی مبهم می‌شود.  داستانی ترسناک که می‌تواند لحظات نفسگیری را برایتان رقم بزند. همه این موارد در کنار هم به یکی از بهترین تجربیات دهه ۲۰۱۰ میلادی ختم می‌شود؛ بازی Alan Wake. اثری که اگه جزو طرفداران نوشته‌های استیفن کینگ (Stephen King) باشید؛ ارتباطشان را حتما خواهید فهمید. از بازی Alan Wake می‌توان به عنوان یکی از میراث‌های سم لیک (Sam Lake)‌ برای صنعت بازی‌های ویدیویی یاد کرد.


۳۴- بازی Uncharted 4: A Thief's End
سال انتشار: ۲۰۱۶ میلادی | استودیو سازنده: Naughty Dog | پلتفرم‌ها: کنسول پلی‌استیشن 4
بازی Uncharted 4 آخرین نسخه از ماجراجویی‌های نیتن دریک (Nathan Drake) است. نیتن از اکتشاف و ماجراجویی دست برداشته است و رو به شغلی دیگری آورده است. اما یک دیدار برادارانه و خانوادگی او را ترغیب به انجام آخرین ماجراجویی خود می‌کند. گنجی که به نظر می‌رسد از تمام گنجینه‌های پیشین که به چشم دیده با ارزش‌تر است. با پیشروی در داستان در میابید که دوستان قدیمیتان نیز به دنبال این گنج هستند و همین باعث شکل گیری یکی از تجربه‌های ناب در دهه ۲۰۱۰ میلادی و نسل هشتم بازی‌های ویدئویی می‌شود. 

۳۳- بازی Undertale
سال انتشار: ۲۰۱۵ میلادی | استودیو سازنده: Toby Fox | پلتفرم‌ها: PC, PS4, Vita, Switch
به طور حتم اگر قسمت‌های پیشین این مجموعه مقالات را دنبال کردید، چشمتان به نام‌های بزرگی خورده است. اما چیزی که باعث برتری یک بازی چند صد مگابایتی از اثری که میلیون‌ها دلار برای آن خرج شده و چند ده گیگ فضای هاردتان را اشغال می‌کند، می‌شود؛ بی‌نظیر بودن آن است. اصلا به مستقل بودن بازی توجه نکنید، به حجم آن نیز نگاه نکنید. دوره این مدل از نگاه‌ها به پایان رسیده است! بازی‌های مستقل با بودجه اندک چنان سر وصدایی به پا می‌کنند که بازی‌های بزرگ حتی به آن نزدیک نیز نخواهند شد. بازی Undertale دقیقا جزو همین دسته از بازی‌هایی است که به آن اشاره شد. بازی Undertale در سبک نقش آفرینی روایت می‌شود؛ اما مکانیک‌های موجود در بازی به قدری خلاقانه پیاده شده است که می‌تواند شما را غرق در دنیای خود کند. داستان، دیالوگ‌های طناز و موسیقی متن بازی به همراه طراحی هنری آن باعث می‌شود که این بازی به یکی جذاب‌ترین تجربیات بازیکن‌ها از یک اثر مستقل تبدیل شود.

۳۲-  بازی Cuphead
سال انتشار: ۲۰۱۷ میلادی | استودیو سازنده: StudioMDHR | پلتفرم‌ها: XBO, PC, Switch
بی‌شک اقتباس از انیمیشنی دهه ۳۰ میلادی والت دیزنی، یک ریسک بزرگ برای استودیو StuidoMDHR بود. باید بازی به شدت به منبع اقتباس وابسته می‌بود و صحنه‌های هنری زیادی خلق می‌کرد. اما این استودیو تمام ریسک‌ها را پذیرفت و محصول نهایی نیز دقیقا چیزی بود که طرفداران آن را می‌خواستند. بازی Cuphead جزو آثاری است که باید حتما یک بار آن را تجربه کنید تا در بیابید از چه اثر هنری بی‌نظیری در دهه ۲۰۱۰ میلادی غافل ماندید.


۳۱- بازی Assassin's Creed IV: Black Flag
سال انتشار: ۲۰۱۳ میلادی | استودیو سازنده: Ubisoft Montreal | پلتفرم‌ها: PS3, X360, Wii U, PS4, XBO, Switch, PC
نسخه چهارم مجموعه بازی Assassin's Creed انقلاب جذابی در این مجموعه به وجود آورد. بیاید با هم به سراغ المان‌هایی که با عرضه این نسخه به مجموعه فرقه قاتلین اضافه شد بپردازیم. در این نسخه برای اولین بار یک دزد دریایی به عنوان سردمدار فرقه انتخاب شد. برای اولین بار یک قاتل را در دریا دیدیم و برای اولین بار کشتی رانی کردیم. اتفاقاتی که باعث شد این نسخه به یکی از فاخرترین آثار مجموعه تبدیل شود. یوبی‌سافت بعد از مدت‌ها، سرانجام دست به ریسک زد و سبب شد تا طرفداران این مجموعه باری دیگر با شور و حال فراوان به سراغ تجربه آن بروند. البته فراموش نکنید که تمام نکاتی که کمی قبل‌تر به آن اشاره شد، پایه و اساس نسخه‌های بعدی نیز شد. به قدری ماجراجویی در دریاهای بازی Black Flag جذاب بود که یوبی‌سافت به فکر عرضه نسخه‌ای از این مجموعه با موضوع مبارزات دریایی شد. به طور حتم از آن دوره می‌توان به عنوان دوره طلایی مجموعه بازی Assassin's Creed یاد کرد. مجموعه‌ای که رفته رفته با عرضه نسخه‌های جدید، رو به زوال رفت. مقصر این ماجرا نیز بدون هیچ شکی یوبی‌سافت و سیاست غلط این شرکت است.


۳۰- بازی Dead Space 2
سال انتشار: ۲۰۱۱ میلادی | استودیو سازنده: Visceral Games | پلتفرم‌ها: PS3, X360, PC
مجموعه بازی Dead Space را می‌توان به عنوان فاخرترین ساخته دست بشر در سبک وحشت یاد کرد. بازی هر آن چیزی که باید این سبک داشته باشد را دارد. از داستان گرفته تا شخصیت پردازی بی‌نظیر، از گیم‌پلی گرفته تا دشمنان وحشت انگیز آن. عرضه نسخه نخست این مجموعه توانست لرزه‌ای به صنعت بازی‌های ویدیویی وارد کند و نشان دهد که همچنان می‌شود بازی ترسناک ساخت و همچنان می‌شود از یک سری داستان‌های تکراری دست برداشت و به سراغ یک ایده جدید رفت. خیلی سریع بعد از عرضه نسخه نخست، بازی Dead Space 2 منتشر شد. اثری که برحق‌ترین میراث‌دار مجموعه‌های بازی‌های ویدیویی در طول تاریخ بود. کابوسی دیگر برای شخصیت اصلی داستان، آیزاک کلارک (Isaac Clarke)، در پیش است و حال او نترس‌تر از قبل در یکی از ایستگاه‌های فضایی نزدیک به قمر سیاره زحل پیشروی می‌کند.

0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
نظر کاربران
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.