هر آنچه که باید درباره Final Fantasy XV بدانید

هر آنچه که باید درباره Final Fantasy XV بدانید

رامتین کاظمی رامتین کاظمی
7 سال و 5 ماه و 12 روز پیش

تقریبا یک دهه از معرفی بازی Final Fantasy XV توسط کمپانی Square Enix می‌گذرد. پس از مجموعه‌ای از دست‌اندازها و مشکلات تولید و تأخیرهای فراوان، فردا شاهد عرضه جدیدترین نسخه از این بازی نقش آفرینی ژاپنی (JRPG) معروف و محبوب و به شدت مورد انتظار خواهیم بود.

هر چند که سال‌هاست منتظر عرضه این بازی هستیم، اما از هیجان ما ذره‌ای کم نشده است. هر چند که این همه تأخیر، باعث شده تا این سوال را بپرسیم که آیا Final Fantasy XV می‌تواند انتظارات ما را برآورده کند؟ دوره تولید ده ساله می‌تواند بیانگر مشکلات درون استودیویی، ناراضی بودن سازندگان از محصول نهایی و دیگر مشکلات متفدد باشد که البته هیچ کدام تا کنون درباره Final Fantasy XV ذکر نشده‌اند.

در هر صورت، فردا روز موعود است و بازی Final Fantasy XV رسما عرضه می‌شود. با توجه به این که این عنوان چندان در ایران شناخته شده نیست، عرضه این بازی بهانه‌ خوبی است تا با این بازی آشنا شوید و از آن لذت ببرید.




اما سوال اصلی: Final Fantasy XV چیست؟

این بازی، جدیدترین نسخه از سری بازی‌های نقش‌آفرینی ژاپنی است که باعث شهرت کمپانی ژاپنی Square Enix شده‌اند. ساخت این بازی در سال 2006 و البته به نام Versus XIII عنوان شد، اما روند تولید آن با تأخیرهای بسیاری مواجه شد و عرضه کنسول پلی استیشن 4 باعث شد تا این کمپانی درباره بازی جدید خود، کاملا تجدید نظر کند و سرانجام پس از ده سال، بازی Final Fantasy XV، پس از چالش‌های بسیار ساخته شد و فردا، روز 29 نوامبر، مصادف با 9 آذر، به بازار عرضه می‌شود.

به «لوسیس» خوش آمدید

لوسیس (Lucis)، نام سرزمینی است که وقایع بازی Final Fantasy XV در آن رخ می‌دهند. این سرزمین به دلیل جنگ، از هم پاشیده و هم اکنون توسط امپراتوری نیفلهایم (Niflheim)، تحت محاصره است. البته سفر شما در این بازی، شامل تمام سرزمین‌های Eos و مناطق مختلف آن می‌شود.




داستان بازی

نوکتیس (Noctis)، وارث سرزمین لوسیس، در جستجوی عروس آینده خود، لونا (Luna)، درگیر جنگ امپراتوری نیفلهایم در لوسیس می‌شود.

قهرمان خوش لباس ما، متوجه می‌شود که خبر مرگ پدر او، نامزدش لونا و خود او به دروغ منتشر شده و تصمیم می‌گیرد تا حقیقت را یافته و تاج و تخت خود را پس بگیرد.




ترکیب یک دنیای نامتنهای و داستانی خطی

هر چند که بازی Final Fantasy XV، به صورت یک بازی اوپن ورلد آغاز می‌شود، اما در نیمه دوم بازی و با نزدیک شدن به پایان آن، شاهد یک بازی خطی خواهید بود.




هاجیمه تاباتا، کارگردان بازی در این باره گفته است:

«ما در بازی Final Fantasy، تصمیم گرفتیم تا یک بازی اوپن ورلد را با داستانی خطی ترکیب کنیم. نیمه اول بازی، یک بازی اوپن ورلد پیوسته است، اما با نیمه دوم آن، شاهد یک بازی خطی داستان محور هستیم. با این کار، نه تنها ماهیت اوپن ورلد بازی برای گیمر خسته کننده نمی‌شود، بلکه شما می‌توانید یک بازی Final Fantasy کلاسیک را تجربه کنید. اگر شما تنها به دنبال تمام کردن داستان باشید، تمام کردن Final Fantasy XV، بین 40 تا 50 ساعت زمان لازم دارد.»

با دوستان جدید خود آشنا شوید

نوکتیس، قهرمان بازی است، اما گروه شما شامل کاراکترهای دیگری چون پرومتو (Prompto)، گلادیو (Gladio) و ایگنس (Ignis) نیز خواهد بود که با خودروی سلطنتی پادشاه رجیس (Regis)، پدر نوکتیس، به نام the Regalia، در دنیای بازی به گشت و گذار می‌پردازند.




با صداپیشگان انگلیسی بازی آشنا شوید

اگر شما هم از جمله گیمرهایی هستید که به صداپیشگی کاراکترها اهمیت زیادی می‌دهید، شاید برایتان جالب باشد که بدانید، چه افرادی وظیفه صداپیشگی کاراکترهای بازی را بر عهده داشته‌اند.

ری چیس (Xenoblade Chronicles X) به نقش نوکتیس

آدام کروسدل (Shadow of Mordor, NCIS) به نقش ایگنس

رابی دیامند (Sailor Moon) به نقش پرومتو

کریس پارسون (Overwatch, Assassin’s Creed: Revelations, Rango) به نقش گلادیو

جیم پیری (Mirror’s Edge: Catalyst، The Penguins of Madagascar) به نقش رجیس

امی شیلز (Twin Peaks, Call of Duty: Black Ops) به نقش لونا

مت مرسر (Overwatch، Resident Evil، Fallout 4) به نقش کر

دارین دی پاول (Overwatch, Doom) به نقش آردین

کری والگرن (Rick and Morty) به نقش آرانیا




دنیای گسترده Final Fantasy

Final Fantasy XV فراتر از این بازی است و کمپانی Square Enix، چندی پیش، فیلم Kingslaive: Final Fantasy XV را منتشر کرد و سریالی انیمیشنی به نام Brotherhood در وبسایت خود برای تماشا قرار داده که داستان کاراکترهای فیلم را، قبل از وقایع بازی Final Fantasy XV بیان کند.




سریال انمیشنی Brotherhood

انیمیشن Brotherhood، یک سریال 5 قسمتی که وقایع پیش از بازی Final Fantasy XV را تعریف می‌کند. این انیمیشن برای معرفی شما با نوکتیس و دیگر دوستان او ساخته شده و تمام اپیزودهای آن در کانال یوتیوب کمپانی Square Enix، قابل مشاهده است.

در اپیزود اول، تحت عنوان Before the Storm، به رابطه دوستی فوق‌العاده قوی میان شاهزاده نوکتیس و سه دوست دیگر او پرداخته شده است و زمینه آشنایی گیمرها با این بازی اکشن نقش‌آفرینی فراهم می‌شود.

در اپیزود دوم به نام Dogged Runner، نگاهی به آغاز و جرقه دوستی میان نوکتیس و پرومتو می‌اندازیم.

در اپیزود سوم تحت عنوان Sword and Shield، داستان آشنایی نوکتیس و گلادیولوس رو مشاهده می‌کنیم.

در اپیزود چهارم به نام Bittersweet Memories، داستان آشنایی و دوستی نوکتیس و ایگنیس در کودکی‌شان را مرور می‌کنیم.

در اپیزود پنجم و آخر، The Warmth of Light، داستان این انیمیشن 5 قسمت خاتمه یافته و داستان بازی Final Fantasy XV آغاز می‌شود.




احضارشدگان در این بازی، Astral نام دارند

در بازی‌های قبلی، هیولایی که توسط کاربر در میان مبارزات احضار شده، Aeon، Esper یا Primal نام داشت که در این بازی، نام آن‌ها Astral است.




جهنم تولید

همانطور که می‌دانید، بازی Final Fantasy XV، در کنار بازی The Last Guardian، جنجال‌ها و حاشیه‌های زیادی در فاز توسعه و تولید ایجاد کردند و اکنون هر دو آماده عرضه هستند. این جنجال‌ها باعث شد تا عده‌ای گمان کنند که بازی Final Fantasy XV، مشکلات عدیده‌ای خواهد داشت. بازی بارها شاهد تغییر تیم سازنده و تغییرات اساسی در مکانیزم گیم پلی و داستان بود.

بازی Final Fantasy XV، ابتدا تحت عنوان Final Fantasy Versus XIII، به صورت اختصاصی برای کنسول پلی استیشن 3، در دست تولید قرار گرفت. کارگردان بازی، تتسویا نومورا، تصمیم داشت تا بازی را مانند دیگر بازی خود، Kingdom Hearts بسازد. تغییر سبک بازی از نقش آفرینی به اکشن نقش آفرینی، زاویه دید اول شخص و عدم وجود رابط کاربری، از جمله تصمیمات این کارگردان بودند، که از همان ابتدا باعث ایجاد چالش و جنجال در Square Enix شدند.

مرحله پیش تولید بازی تا سال 2011 طول کشید و در این زمان، کمپانی Square Enix به این نتیجه رسید که روند طولانی ساخت این بازی، اصلا در خور یک عنوان اسپین آف نیست و بازی Final Fantasy Versus XIII را به یک بازی کامل در سری Final Fantasy ارتقا داد و آن را Final Fantasy XV نام گذاری کرد.




عامل دیگری که باعث تأخیر دوباره بازی شد، نزدیک شدن به پایان عمر نسل هفتم کنسول‌ها شد. سونی و مایکروسافت، تصمیم داشتند که کنسول‌های جدید خود، پلی استیشن 4 و اکس باکس وان را معرفی کنند. بازی‌های Final Fantasy همیشه کنسول‌های زمان خود را به چالش کشیده‌اند، اما اگر Final Fantasy XV برای کنسول پلی استیشن 3 عرضه میشد، دو سال بعد، با عرضه پلی استیشن 4، تمام توانایی‌های Final Fantasy XV، تاریخ مصرف گذشته تلقی میشد و کمپانی Square Enix حاضر به قبول چنین امری نیست. در نتیجه، در حالی که تنها 20 درصد از بازی ساخته شده بود، کمپانی Square Enix تصمیم به کنار گذاشتن آن گرفت و Final Fantasy XV را این بار با توجه به کنسول‌های نسل توسعه داد. در همین مرحله بود که هاجیمه تاباتا، به عنوان کارگردان بازی انتخاب شد.

با این حال، تاباتا و نومورا به همکاری ادامه دادند تا همچنان ایده‌های نومورا باشد که بازی را شکل می‌دهند. بازی همچنان با الهام از Kingdom Hearts ساخته شد و لقب «فانتزی بر اساس رئالیسم» به آن تعلق گرفت. تولید بازی در سال 2012 سرعت گرفت و در نمایشگاه E3 2013، کمپانی Square Enix از بازی Final Fantasy XV رونمایی کرد.

از این مرحله به بعد، پس از هفت سال کار پشت درهای بسته، سوالات پیش آمده درباره بازی Final Fantasy XV، کم کم پاسخ داده شدند و هیجان ناشی از انتشار بازی، افزایش پیدا کرد. اولین نسخه آزمایشی بازی در سال 2015، تحت عنوان Episode Duscae عرضه شد تا گیمرها اندکی با حال و هوای بازی آشنا شوند. در همین مرحله بود که نام قهرمان زن بازی، از استلا ناکس (Stella Nox) به لونا فریا (Luna Freya) تغییر پیدا کرد.

در هر صورت، پس از ده سال طولانی، بازی Final Fantasy XV، آماده عرضه است و از جهنم تولید خود، رستگار و سربلند بیرون آمده است.

Square Enix به دنبال کمک

این اولین باری نیست که یک کمپانی بزرگ بازی سازی، برای رفع مشکلات عنوان پرهزینه و بزرگ خود به سراغ استودیو Streamline می‌رود. این استودیو مالزیایی، پیش از این وظیفه روتوش و اصلاح عناوینی چون Street Fighter V، Bioshock Infinite و Star Citizen را بر عهده داشت و در ماه‌های آخر، توسط Square Enix، برای ساخت پچ روز اول بازی و رفع باگ‌های آن استخدام شد.




استودیو Stream Line نیز عنوان کرد که به عنوان طرفداران بازی‌های Final Fantasy، مایه افتخار آن‌هاست که توانسته‌اند سهمی در پروسه ساخت این بازی داشته باشند و بهترین بازی ممکن را به طرفداران Final Fantasy، ارائه کنند.

PS4 Pro عرض اندام می‌کند

بازی Final Fantasy XV از تمام ویژگی‌های کنسول پلی استینش 4 پرو پشتیبانی می‌کند. علاوه بر تصویر HDR، گیمر می‌تواند بازی را با دو کیفیت 4K High و 4K Light، بازی کند.




اهمیت کمپینگ در پیشرفت کاراکترها

کمپینگ و چادر زدن در گیم پلی بازی Final Fantasy XV، نقش مهمی دارند. دیگر مانند عناوین قبلی، کاراکترهای شما پس از انجام مبارزات Xp دریافت نمی‌کنند و لول آپ نمی‌شوند، پس حتما به کمپینگ توجه کنید.

برای استفاده از XP در بازی Final Fantasy XV، شما یا باید در مکان‌های مشخصی در محیط بازی چادر بزنید یا به مکان‌هایی چون مسافرخانه‌های درون شهرها بروید. اگر قبل از این که چادر بزنید و XP خود را استفاده کنید، بمیرید، تمام XP به دست آمده شما نیز از بین می‌رود.

لول آپ شدن در بازی Final Fantasy XV، بوسیله Ascension Tree که درخت مهارت‌های بازی است انجام می‌گیرد. شما با کسب و استفاده از Ability point یا AP، می‌توانید مهارت‌های کاراکترهای خود را با توجه به سبک بازی خود، پرورش دهید.




دموها

تا کنون دو دمو تحت عناوین Episode Duscae و Judgment Disc که مختص ژاپن بوده، برای بازی عرضه شده‌اند و کمپانی Square Enix با دریافت نظرات کاربران، در رفع ایرادات فنی بازی، تلاش کرده است.




بخش آنلاین

علاوه بر سه اپیزود داستانی گلادیولوس، ایگنس و پرومتو، کمپانی Square Enix، بسته مکملی به نام Comrades را برای بازی در نظر گرفته که حالت آنلاین تیمی چهارنفره را به بازی اضافه می‌کند. شما در قسمت Comrades

برچسب ها: بازی Final Fantasy XV
0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
مطالب مشابه
مشاهده موارد بیشتر
نظر کاربران
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.