راهنمای خرید بهترین تلویزیون های گیمینگ سال ۲۰۲۱

راهنمای خرید بهترین تلویزیون های گیمینگ سال ۲۰۲۱

احمدرضا آوار احمدرضا آوار
3 سال و 2 ماه و 13 روز پیش

در ابتدای مقاله باید به این موضوع اشاره کنیم که امکان دارد تعدادی از تلویزیون‌های معرفی شده در این مقاله، در بازار ایران موجود نبوده و یا پیدا کردن آن‌ها، نیاز به اندکی تلاش و گشت و گذار در بازار داشته باشد. همچنین به دلیل سختی واردات قطعات الکترونیک و مسائل مربوط به گمرک، احتمالا قیمت دلاری و ریالی بهترین تلویزیون های گیمینگ سال ۲۰۲۱، تفاوت معناداری خواهد داشت. 

پیش از معرفی تلویزیون‌های مورد نظر، به توضیح بعضی از اصطلاحات رایج درباره صفحه‌نمایش‌ها خواهیم پرداخت.

 

HDR چیست و چه اهمیتی دارد ؟

کلمه HDR مخفف High Dynamic Range بوده و وجود این استاندارد در صفحه نمایش، به معنای غنای رنگی بالاتر آن نسبت به دیگر صفحه نمایش‌هاست. تلویزیون‌ های دارای این قابلیت، رنگ‌ مشکی دقیق‌تری تولید می‌کنند، کنتراست رنگ‌های دیگر آن بالاتر بوده و به طور کلی، کیفیت بالاتری نسبت به صفحه نمایش‌های فاقد این استاندارد دارند. اهمیت این قابلیت در این است که تقریبا تمام محتواهای تولید شده از سال ۲۰۱۸ به بعد، از این قابلیت پشتیبانی می‌کنند و وجود آن در تلویزیون، امری حیاتی محسوب می‌شود.

 

Refresh Rate چیست؟

به تعداد فریم تولید شده توسط دستگاه فرستنده فریم ریت و به بازتولید آن در صفحه نمایش در مقیاس ثانیه، رفرش ریت گفته می‌شود. در حقیقت اگر کنسول شما توانایی تولید ۱۲۰ فریم بر ثانیه را داشته باشد، تلویزیون  شما نیز باید دارای رفرش ریت ۱۲۰ هرتز باشد تا بتوانید از حداکثر کیفیت تولیدی بهره ببرید.

 

زمان پاسخگویی یا Response time چیست ؟

به زبان ساده، به زمان مورد نیاز برای انتقال اطلاعات از دستگاه فرستنده و بازگشت آن برای پردازش، زمان پاسخگویی گفته می‌شود. برای مثال، شما کلید X کنترلر پلی استیشن خود را می‌فشارید و کنسول نیز این اکشن را پردازش می‌کند. به مدت زمان مورد نیاز برای رسیدن این فرمان پردازش شده از کنسول به تلویزیون، Response Time گفته می‌شود. هرچه این میزان کمتر باشد، مانیتور کیفیت بهتری دارد. در حال حاضر، مانیتورهای گیمینگ به زمان پاسخگویی ۱ میلی ثانیه دست پیدا کرده‌اند و تلویزیون های گیمینگ نیز رقمی ما بین ۵ تا ۷ میلی ثانیه را ارائه می‌دهند.برای تلویزیون‌های معمولی، این رقم گاها به ۱۵ میلی ثانیه نیز می‌رسد. 

 

G-Sync یا Freesync چیست ؟

به دلیل بار پردازشی بالا، امکان دارد که بعضی اوقات تصاویر تولید شده توسط کارت گرافیک دستگاه، با تصاویر ارسال شده به صفحه نمایش همگام نباشند و در این بین یک وقفه ناچیزی رخ دهد. این وقفه ناچیز، هرچند که امکان دارد در حد یک فریم باشد، اما به تجربه کاربری لطمه زیادی وارد می‌کند؛ چرا که کنسول یا کامپیوتر فریم‌های بعدی را بدون وقفه به صفحه نمایش ارسال می‌کند و آن یک فریم از دست رفته، تمام محاسبات بعدی را به هم می‌ریزد و به اصطلاح، باعث پارگی تصویر می‌شود. برای رفع این قابلیت، شرکت‌های AMD و Nvidia از قابلیت‌هایی به نام G-Sync و Freesync پرده برداشته‌اند که جلوی این ناهماهنگی را می‌گیرند. دقت داشته باشید که تلویزیون  مورد نظر باید از این قابلیت پشتیبانی کند. مانیتورها یا تلویزیون‌ های FreeSync فراوانی بیشتری داشته و قیمت مناسب‌تری دارند.

 

OLED یا LED? 

یک اشتباه رایج در بازار تلویزیون‌ها این است که کاربران تصور می‌کنند تلویزیون LED از همان پنلی استفاده می‌کند که در صفحه نمایش گوشی‌های هوشمند (برای مثال گوشی‌های شرکت سامسونگ) به کار رفته است. اما حقیقت موضوع این است که تلویزیون‌هایی که با نام تجاری LED فروخته می‌شوند، در حقیقت همان تلویزیون‌های LCD هستند که نور بک‌لایت خود را از یک پنل LED دریافت می‌کنند.

در آن‌سوی ماجرا، در تلویزیون‌های OLED، هر پیکسل توانایی خاموش و روشن شدن جداگانه نسبت به پیکسل همسایه خود را دارد. به همین دلیل، کاربر می‌تواند رنگ مشکی با کنتراست بی نهایت ( یا بسیار بالا) را در این تلویزیون‌ها تجربه کند. همچنین کیفیت کلی تلویزیون‌های OLED به هیچ‌وجه قابل مقایسه با تلویزیون‌های LCD یا LED نیست و میزان روشنایی آن نیز به مراتب نسبت به تلویزیون‌های LCD، بالاتر است. اگر به دنبال کیفیتی معادل با کیفیت صفحه نمایش‌های گوشی‌های موبایل هستید، باید به سراغ پنل OLED بروید

 

۱- بهترین تلویزیون 4K موجود در بازار : LG OLED48CX

راهنمای خرید بهترین تلویزیون های گیمینگ سال ۲۰۲۱

در حال حاضر هیچ گزینه بهتری از این تلویزیون، برای تجربه بازی‌های ویدیویی وجود ندارد. تلویزیون جدید سری CX شرکت LG، استانداردهای ساخت یک تلویزیون OLED را به مرحله جدیدی وارد کرده است. نرخ بروزرسانی ۱۲۰ هرتزی این تلویزیون، آن‌را به بهترین گزینه برای لذت بردن از محتواهای پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس تبدیل می‌کند. عرض بسیار ناچیز این تلویزیون به همراه پایه‌های مستحکم آن، قرار دادن آن روی هر سطحی را آسان می‌کند. پشتیبانی از استاندارد HDR نیز جزئی از قابلیت‌های این محصول بوده و کنتراست رنگ مشکی آن در بهترین حالت ممکن قرار دارد. در حقیقت بهترین گزینه برای کاربران تمامی پلتفرم‌ها، تلویزیون LG OLED48CX است. در حال حاضر این تلویزیون از دو استاندارد FreeSync و G-Sync پشتیبانی می‌کند و دارندگان کارت گرافیک‌های Nvidia و AMD، می‌توانند از حداکثر پتانسیل این دستگاه بهره ببرند و آن را به یکی از بهترین تلویزیون های گیمینگ سال ۲۰۲۱ تبدیل کنند.

 

۲- بهترین تلویزیون سایز بزرگ : LG OLED65E9PUA - 65-inch 4K TV

راهنمای خرید بهترین تلویزیون های گیمینگ سال ۲۰۲۱

همانند دیگر تلویزیون‌های رده بالای بازار، این تلویزیون نیز از پنل OLED با کیفیتی بهره می‌برد که می‌تواند رنگ مشکی را با کیفیتی مثال زدنی بازتولید کند. همچنین وجود قابلیت G-Sync این تلویزیون را به گزینه‌ای ایده‌آل برای دارندگان کارت گرافیک‌های بالارده شرکت Nvidia تبدیل می‌کند. متاسفانه بر خلاف گزینه پیشین پیشنهادی، خبری از پشتیبانی از FreeSync در این دستگاه نیست. 

نکته قابل توجه دیگر این تلویزیون، استفاده از سیستم صدای Dolby Atmos 4.2 است که باعث ایجاد صدایی فراگیر در پشت پنل تلویزیون شده و تجربه کاربری با آن را به طرز محسوسی بهبود می‌بخشد. 

متاسفانه نرخ بروزرسانی دستگاه عدد ۶۰ هرتز را نشان می‌دهد که البته به خودی خود، مقدار بسیار مناسبی محسوب می‌شود، اما در صورتی که از کارت گرافیک قدرتمندی مانند RTX 3080 استفاده می‌کنید، بهتر است به سراغ خرید تلویزیون سری CX بروید.  به دلیل نازکی فریم و صفحه نمایش دستگاه، خیالتان از بابت جایگیری آن در هر مدلی از دکوراسیون آسوده خواهد بود. LG OLED65E9PUA - 65-inch 4K TV  قطعا یکی از بهترین تلویزیون های گیمینگ سال ۲۰۲۱ است.

 

۳-تلویزیونی با کیفیت فوق‌العاده : Samsung Q9F 65-inch

راهنمای خرید بهترین تلویزیون های گیمینگ سال ۲۰۲۱

در صورتی که مصرف اصلی شما در تلویزیون به دیدن محتواهای ویدیویی باز می‌گردد، تلویزیون Q9F سامسونگ بهترین گزینه ممکن برای خرید در بازار فعلی دنیاست. این تلویزیون با پشتیبانی از استاندارد HDR 2000، بالاترین کیفیت در بین همرده‌های خود را دارد و هیچ تلویزیونی حتی به این استاندارد نزدیک‌ هم نمی‌شود. در حقیقت تمامی تصاویر در این تلویزیون به شکل بهتری به تصویر کشیده می‌شوند و از این نظر، هیچ رقیبی برای پرچمدار سامسونگ وجود ندارد،‌ این محصول یکی از بهترین تلویزیون های گیمینگ سال ۲۰۲۱ است.

همچنین پشتیبانی از قابلیت FreeSync، یکی دیگر از مزیت‌های این تلویزیون به شمار می‌رود. البته دقت داشته باشید که نرخ بروزرسانی ۶۰ هرتزی این تلویزیون، قابل مقایسه با نمونه تلویزیون CX نیست؛ اما در صورتی که از نرخ بروزرسانی فاکتور بگیریم، با بهترین کیفیت تصویر در بین تلویزیون‌های موجود در بازار روبرو هستیم. 

 

۴- تلویزیون خوش قیمت گیمینگ : Hisense 55H8G 55-inch

راهنمای خرید بهترین تلویزیون های گیمینگ سال ۲۰۲۱

 

تنها تلویزیون ۵۵ اینچی با قیمت کمتر از هزار دلار، متعلق به برند هایسنس است. این تلویزیون کیفیت و کنتراست بسیار مناسبی داشته و در عین حال، قیمت اقتصادی آن نیز، یکی از مزیت‌های بزرگ آن به شمار می‌رود.

جالب است بدانید که نرخ بروزرسانی این تلویزیون در رزولوشن 4K، به ۶۰هرتز محدود شده است. اما در صورتی که رزولوشن را به 2K یا 1080P کاهش دهید، این عدد به ۲۴۰ هرتز بر ثانیه می‌رسد که برای یک تلویزیون ۵۵ اینچی، عددی باورنکردنی به شمار می‌رود و آن را به یکی از بهترین تلویزیون های گیمینگ سال ۲۰۲۱ بازار تبدیل می‌کند.

پشتیبانی از استاندارد HDR10 و Dolby Vision HDR ، کیفیت تصاویر خروجی این تلویزیون را تضمین می‌کند.

 

۵-بهترین تلویزیون میان رده بازار : Sony A8H OLED 55-inch

راهنمای خرید بهترین تلویزیون های گیمینگ سال ۲۰۲۱

شرکت سونی نیز همانند دیگر رقبای خود، تلویزیون‌های OLED را به سبد محصولات خود اضافه کرده است. این تلویزیون از زاویه دید بسیار مناسبی برخوردار بوده و کاربر می‌تواند با هر زاویه‌ای به سمت تلویزیون بنشیند و باز هم نهایت کیفیت را دریافت کند. رنگ مشکی در آن با کیفیتی فوق‌العاده بازتولید می‌شود و همین موضوع باعث افزایش غلظت دیگر‌ رنگ‌ها نیز می‌شود.

در این تلویزیون خبری از رفرش ریت متغیر نیست و کاربران باید به نرخ بروزرسانی ۶۰ فریم بر ثانیه اکتفا کنند. در صورتی که قصد دارید به رفرش ریت ۱۲۰ هرتز دسترسی پیدا کنید، باید رزولوشن محتوای خود را به 1080P کاهش دهید.

همچنین قابلیت HDR برای این تلویزیون نیز در نظر گرفته شده است و کاربران می‌توانند محتوای دارای این استاندارد را با کیفیت بالاتری در این تلویزیون مشاهده کنند.

یک نکته جالب دیگر که نیاز است درباره این تلویزیون بدانید، این است که اسپیکرهای آن در داخل بدنه و روی صفحه نمایش نصب شده‌اند. این موضوع به این معنی است که صدای اسپیکر در اثر لرزش صفحه نمایش تولید می‌شود و به گوش کاربر می‌رسد.این اسپیکرها از استاندارد Dolby Atmos بهره می‌برند تا این محصول را به یکی از بهترین تلویزیون های گیمینگ سال ۲۰۲۱ تبدیل کنند.

 

 

۶-گزینه اقتصادی : TCL 55R617 55-inch Roku TV

راهنمای خرید بهترین تلویزیون های گیمینگ سال ۲۰۲۱

در صورتی که قصد خرید یک تلویزیون ۱۰۰۰ دلاری را نداشته باشید و در عین‌حال می‌خواهید که تلویزیونی سایز بزرگ را تهیه کنید، بهتر است به این گزینه نیم‌نگاهی داشته باشید. تلویزیون جدید TCL نه تنها می‌تواند رنگ مشکی را با عمقی مناسب به تصویر بکشد، بلکه به استاندارد HDR نیز مجهز بوده و کیفیت تصاویر آن در حد مطلوبی قرار دارند. جالب‌تر این‌که زمان پاسخگویی این تلویزیون چیزی مابین ۶ الی ۱۲ میلی ثانیه است؛ این رقم تنها در اختیار پنل‌های OLED یا تلویزیون‌های بالارده است که همین موضوع باعث می‌شود که این تلویزیون به یکی از بهترین تلویزیون های گیمینگ سال ۲۰۲۱ و گزینه‌ای مناسب برای تجربه بازی‌های ویدیویی تبدیل شود. 

 

دقت داشته باشید که برای تهیه تلویزیون‌های خاص، باید از طریق واسطه‌های مختلف، تلویزیون مورد نظر خود را از کشور‌های همسایه سفارش داده و وارد ایران کنید و یا این که در انتظار واردات رسمی گزینه مورد نظر خود بمانید.

برچسب ها: مشاوره خرید, سخت افزار
0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
مطالب مشابه
مشاهده موارد بیشتر
نظر کاربران
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.