مقایسه هدست واقعیت مجازی Meta Quest Pro در مقابل Oculus Quest 2

مقایسه هدست واقعیت مجازی Meta Quest Pro در مقابل Oculus Quest 2

محمد مهدی مبارکی محمد مهدی مبارکی
1 سال و 4 ماه و 28 روز پیش

شرکت متا (Meta) که پیش از این با نام فیسبوک شناخته می‌شد، بیشتر از هر شرکت دیگری به دنبال ورود کاربران به نسل جدید دنیای مجازی است. دنیایی که در آن پا را یک قدم فراتر می‌گذاریم و به جای دیدن، وارد آن می‌شویم. بله؛ منظورم هدست‌های واقعیت مجازی است!‌ هدست‌هایی که اکثر شرکت‌های بزرگ در حال کار روی آن‌ها‌ هستند. به نحوی ما در فاز ابتدایی ساخت و توسعه این محصولات قرار داریم. به همین منظور هر سال، شاهد عرضه نسخه‌های جدیدتری از هدست‌ها هستیم. نسخه‌هایی که رفته رفته، پازلِ هدست‌های واقعیت مجازی را کامل  و رویایی که سال‌ها آن را در فیلم و سریال‌های تخیلی مشاهده کردیم را به واقعیت تبدیل می‌کنند.

 

اواخر سال ۲۰۲۰ میلادی، هدست واقعیت مجازی Oculus Quest 2 روانه بازار شد. هدستی که شعارش دردسترس قرار دادن تمام چیز‌هایی که از یک هدست می‌خواهید در یک محصول بود. حال حدود دو سال از عرضه این هدست می‌گذرد و چندی پیش شرکت متا از هدست دیگری رونمایی کرد. هدست Meta Quest Pro که به نوعی محصول گران‌تر، ویژه‌تر و صد البته مدرن‌تر شرکت متا در شاخه هدست‌های واقعیت مجازی به حساب می‌آید.

 

اگر چه بین دو هدست Oculus Quest 2 با هدست Quest Pro تفاوت‌های زیادی وجود دارد، اما نباید این را فراموش کنیم که هر دو روی یک موضوع متمرکز هستند. پس می‌توان آن‌ها را باهم مقایسه کرد. به ویژه که هدست Oculus Quest 2 به مراتب قیمت ارزان‌تری نسبت به هدست Meta Quest Pro دارد.

 

در این مطلب به مقایسه دو هدست یاد شده می‌پردازیم و از مزایا و معایب هرکدام صحبت می‌کنیم تا متوجه شویم کدامیک از دو هدست نام برده شده، گزینه مناسب‌تری برای خرید هستند.

 

معرفی ویدیویی هدست Meta Quest Pro

مقایسه Quest Pro در برابر Quest 2: قیمت

اجازه بدهید مقایسه را با مهم‌ترین موضوع آغاز کنم. قیمت همیشه از مهم‌ترین معیارها برای خرید هر محصولی به حساب می‌آید. از ماشین گرفته تا خانه، از کنسول گرفته تا حتی بازی! این موضوع درباره هدست واقعیت مجازی نیز صدق می‌کند. هدست Quest 2 در چند مدل به فروش می‌رسد. مدل‌هایی که تنها از نظر حجم ذخیره، با هم فرق می‌کنند. نسخه 128 گیگابایتی این محصول 400 دلار و نسخه 256 گیگابایتی آن نیز 500 دلار قیمت دارند. شایان ذکر است که هر دو محصول در زمان عرضه چیزی حدود ۱۰۰ دلار ارزان‌تر به فروش می‌رسیدند، اما بنا به تشخیص شرکت متا، از ماه جولای 2022 با افزایش قیمت مواجه شدند.

 

با این حال، برای خرید هدست Quest Pro باید به مراتب هزینه بیشتری بپردازید. نسخه 256 گیگابایتی این هدست هزار و 500 دلار قیمت دارد!

اگر قیمت مهم‌ترین معیار شما برای انتخاب است، واضح است که هدست Quest 2  بهترین گزینه انتخابی‌تان باشد. اما اگر به دنبال قدرت بیشتر و ویژگی‌های جذاب‌تر هستید، به طور حتم هدست Quest Pro گزینه مناسبی است.

مقایسه Quest Pro در برابر Quest 2: طراحی

از نظر طراحی، تفاوت‌های زیادی روی محصول جدید شرکت متا صورت گرفته است. هدست Quest 2 با بند پارچه‌ای و همینطور طراحی سفید رنگ منتشر شد. به این صورت که شما بند پارچه‌ای را دور سرتان قرار می‌دهید و بیشتر وزن هدست نیز در قسمت جلوی آن قرار می‌گیرد. اما متا برای رسیدن به راحتی و همینطور اطمینان بیشتر، از بند پلاستیکی استفاده کرده و رنگ سفید نیز جای خودش را به رنگ مشکی داده است. همینطور بالشتک‌هایی نیز که مربوط به جایگاه باتری است در بند پلاستیکی طراحی شده که باعث می‌شود سفت و شکل کردن بند پلاستیکی آسان‌تر شود.

 

از طرفی به خاطر وجود باتری‌ها در بند، وزن هدست Quest Pro نیز دیگر در جلوی هدست متمرکز نمی‌شود و وزن آن به خوبی در اطراف سر پخش می‌شود. البته که هدست Quest Pro چیزی حدود ۲۱۹ گرم نسبت به هدست Quest 2 سنگین‌تر است. هدست Quest Pro وزن 722 گرمی دارد. با این حال به خاطر طراحی بسیار خوبی که روی آن صورت گرفته، زمانی که روی سر قرار می‌گیرد نسبت به هدست Quest 2 سبک‌تر به نظر می‌آید.

 

به غیر از تغییر رنگ و بند‌ها، متا به خوبی روی طراحی بخش‌های دیگر نیز کار کرده است. یکی دیگر از تغییرات اساسی در این هدست‌ها، چگونگی قرار گرفتن آن روی صورت‌تان است. هدست Quest 2 طوری طراحی شده که به هیچ وجه نمی‌توانید محیط اطرافتان را مشاهده کنید. این در حالی است که هدست Quest Pro به شما دید خوبی از محیط اطرافتان می‌دهد.

 

طبق بررسی‌های صورت گرفته شده توسط تحلیلگران، این موضوع به تجربه هر چه بهتر هدست کمک شایانی کرده است. خیلی‌ها بر این باور هستند که برای عملکرد واقعی‌تر این هدست‌ها، به هیچ وجه نباید محیط اطراف قابل مشاهده باشد. موضوعی که هدست Quest 2 به خوبی روی آن پا می‌گذارد و یکی از بهترین تجربیات ممکن را ارائه می‌دهد.

مقایسه هدست واقعیت مجازی Quest Pro در مقابل Oculus Quest 2

مقایسه Quest Pro در برابر Quest 2: مشخصات سخت افزاری

زمانی به یک محصول لقب Pro داده می‌شود که چندین پله نسبت به محصول قبلی، ارتقا سخت افزاری داشته باشد. موضوعی که در هدست Quest Pro نیز صورت گرفته است. این محصول از سخت‌افزار فوق العاده‌ای که شامل ۱۲ گیگابایت رم (دو برابر بیشتر از رم شش گیگابایتی هدست Quest 2)، تراشه اسنپدراگون XR2+ که 50 درصد قوی‌تر از تراشه هدست Quest 2 است و همینطور فضای ذخیره‌سازی 256 گیگابایتی بهره می‌برد.

 

هدست جدید متا همچنین  دو پنل نمایشگر Mini-LED دارد که هر کدامشان 1800 در 1920 پیکسل را به تصویر می‌کشند. به عبارتی 37 درصد پیکسل بیشتر نسبت به هر اینچ و همینطور ۱۰ درصد پیکسل بیشتر نسبت به هر درجه در مقایسه با هدست Quest 2! اما در مقابل، هدست Quest 2 توانایی پشتیبانی از ۱۲۰ هرتز را دارد. این در حالیست که هدست Meta Quest Pro فقط تا ۹۰ هرتز را پشتیبانی می‌کند.

مقایسه Quest Pro در برابر Quest 2: عمر باتری

به طور عجیبی هدست Quest 2 عمر باتری بیشتر نسبت به هدست Quest Pro دارد!‌ هدست Quest 2 می‌تواند شارژ باتری را تا دو الی سه ساعت نگه دارد. این در حالی است که باتری هدست Quest Pro تنها 1.5 تا دو ساعت شارژ را در خودش نگه می‌دارد.

متا بر این باور است که مردم هنوز زمان زیادی در روز را به تجربه هدست‌های واقعیت مجازی اختصاص نمی‌دهند. همین موضوع باعث شده تا متا به سراغ ساخت محصولی که عمر باتری بیشتری داشته باشد، نرود.

مقایسه Meta Quest Pro در برابر Quest 2: نرم‌افزار و ویژگی‌ها

از نظر نرم افزاری تمام برنامه‌ها و بازی‌های موجود روی هدست Quest 2 در هدست Quest Pro نیز قابل استفاده خواهند بود. علاوه بر این می‌توانید روی هر دو هدست از آثار مایکروسافت که تعداد زیادی از آن‌ها روی سرویس گیم پس آلتیمیت (Game Pass Ultimate) نیز دردسترس هستند، استفاده کنید و لذت ببرید. یکی دیگر از ویژگی‌های جذاب هدست Quest Pro ویژگی ردیبابی چهره است که به شما این امکان را می‌دهد تا آواتارهای مجازی‌تان گویا‌تر و واقعی‌تر به نظر بیایند. همینطور ویژگی ردیابی چشم نیز به کارآمد‌تر شدن این محصول کمک شایانی کرده است.

مقایسه Meta Quest Pro در برابر Quest 2: نتیجه گیری

از نظر عملکرد، بی‌شک هدست Meta Quest Pro عملکرد بهتری نسبت به هدست Quest 2 خواهد داشت. اما نباید عمر باتری کوتاه‌تر و همینطور قیمت گران‌تر هدست Quest Pro را فراموش کرد. به طور کلی  می‌توان گفت که اگر بودجه کم‌تری دارید و احتمالا به مدت طولانی‌تری پای تجربه بازی‌های روز دنیا می‌نشینید، هدست Quest 2 گزینه مناسب‌تری است. اما اگر به دنبال محصولی هستید که آینده این صنعت در دستانش است، به هیچ وجه نباید خرید هدست Quest Pro را از دست بدهید.

 

در آخر شایان ذکر است که هدست Quest Pro همین حالا دردسترس است.

برچسب ها: Meta Quest Pro
0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
مطالب مشابه
مشاهده موارد بیشتر
محصولات مرتبط
نظر کاربران
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.