مقایسه متا کوئست 3 و اپل ویژن پرو

مقایسه متا کوئست 3 و اپل ویژن پرو

مهدی سلیمانی مهدی سلیمانی
2 ماه و 13 روز پیش

اپل ویژن پرو اولین هدست واقعیت مجازی اپل است که خیلی سریع طرفداران خود را پیدا کرد. این هدست سخت افزار قدرتمند و ویژگی‌های فوق العاده‌ای دارد، اما برچسب قیمتی 3499 دلاری آن باعث می‌شود که بسیاری از علاقمندان به‌دنبال گزینه‌های ارزان‌تر، مثل هدست واقعیت مجازی Meta Quest 3 باشند.


هدست واقعیت مجازی کمپانی Meta با قیمت 499 دلاری، اختلاف قیمت چشم‌گیر و سه هزار دلاری با اپل ویژن پرو دارد. این هدست نسبت به نسخه‌های قبلی هدست‌های Quest پیشرفت چشم‌گیری داشته و تجربه قابل قبولی از واقعیت مجازی ارائه می‌کند.
مشخصا مهم‌ترین فاکتور خرید این دو هدست قیمت آن‌هاست، اما بهتر است پیش از تصمیم‌گیری نهایی، با مقایسه تمام ویژگی‌های این دو هدست دید بهتری نسبت به توانایی‌های آن‌ها داشته باشیم.

 

قیمت

 

 

هدست متا کوئست 3 با قیمت 499 دلاری (نسخه 128 گیگابایتی) و 649 دلاری (نسخه 649 دلاری) عرضه می‌شود.
حتی گران‌ترین نسخه هدست Meta Quest 3 هم بسیار ارزان‌تر از اپل ویژن پرو در بازار پیدا می‌شود. نسخه 256 گیگابایتی اپل ویژن پرو با قیمت 3499 دلار، نسخه 512 گیگابایتی با قیمت 3699 دلار و نسخه یک ترابایتی با قیمت 3899 دلار به بازار عرضه شده است. داخل جعبه اپل ویژن پرو تجهیزات مختلفی مثل دو هدبند (یک هدبند یکپارچه و یک هدبند دو لایه) هم قرار دارد و می‌توانید هرکدام از آن‌ها را استفاده کنید. علاوه بر این، یک نورگیر مخصوص و دو بالشتک برای این نورگیر هم داخل جعبه قرار دارند.

 

پردازنده
 

 

باوجود این‌که هر دو محصول عملا هدست‌های واقعیت مجازی هستند، تفاوت‌های بسیار زیادی بین آن‌ها وجود دارد. هدست Meta Quest 3 از اشتباهات نسخه‌های قبلی درس گرفته و می‌خواهد با سخت افزار قدرتمندتر و ارائه ویژگی‌های جدید، مشکلات هدست‌های قبلی را برطرف کرده و تجربه واقعیت مجازی را در اختیار همه قرار دهد.
هدست Apple Vision Pro یک محصول بسیار خاص‌تر است که با توجه به قیمت 3500 دلاری، احتمالا از دسترس بسیاری از علاقمندان خارج خواهد بود. با این حال، این هدست اولین در نوع خود محسوب می‌شود و اپل قصد دارد با عرضه آن شرایط بازار را بهتر بسنجد.

 

هدست Meta Quest 3 از پردازنده Qualcomm Snapdragon XR2 Gen 2 برای پردازش روی سیستم عامل اندروید بهره می‌برد که این هدست را برای اجرای تمام برنامه‌ها و بازی‌های جدید واقعیت مجازی آماده می‌کند.
در طرف مقابل، اپل ویژن پرو با دو پردازنده قدرتمند وارد میدان می‌شود. این هدست از پردازنده M2 برای پردازش برنامه‌ها و سیستم عامل استفاده می‌کند و پردازنده R1 هم منحصرا وظیفه کنترل سنسورهای پرشمار ویژن پرو را برعهده دارد. پردازنده M2 با هشت هسته پردازشی (چهار E-Core و چهار P-Core)، 10 هسته گرافیکی، 16 هسته NPU برای بهبود عملکرد هوش مصنوعی بهره می‌برد.

هدست واقعیت مجازی Meta Quest 3 بیشتر برای علاقمندان به واقعیت مجازی و تجربه بازی‌های واقعیت مجازی طراحی شده و سخت افزار آن هم روی پردازش بهتر بازی‌ها متمرکز است. در طرف مقابل، اپل ویژن پرو بیشتر یک دستگاه کار محور است که البته می‌تواند برای بهبود چشم‌گیر فعالیت‌های روزمره‌ هم مورد استفاده قرار بگیرد. هدف اصلی اپل از طراحی این هدست، ارائه تجربه استفاده از ایفون، مک‌بوک و اپل TV در قالب یک محصول است.


نمایشگر

 

 

اپل ویژن پرو از دو نمایشگر Micro-OLED با وضوح تصویر کلی 4K و نرخ تازه‌سازی تصویر متغیر 90، 96 و 100 هرتز بهره می‌برد. نمایشگرهای ویژن پرو مجموعا از 23 میلیون پیکسل برای خلق تصاویر 4K بهره می‌برند و می‌توانند صفحه‌ای به بزرگی 30 متر را پیش رویتان قرار دهند. علاوه بر این، روشنایی تصویر 5000 نیت نمایشگر ویژن پرو آن را به درخشان‌ترین نمایشگر حال حاضر واقعیت مجازی تبدیل می‌کند.
هدست Meta Quest 3 از یک پنل LCD با وضوح تصویر تقریبی 2K برای هر چشم و نرخ تازه‌سازی 120 هرتز بهره می‌برد. حداکثر روشنایی نمایشگر Meta Quest 3 از 100 نیت فراتر نمی‌رود تا نمایشگر ویژن پرو برتری  قابل ملاحظه‌ای در این زمینه داشته باشد.

 

 طراحی

 

 

کمپانی Meta  در طراحی Meta Quest 3 هم مسیر قبلی خود را ادامه داده و همچنان قصد دارد تا رزبان طراحی هدست‌های واقعیت مجازی خود را نسخه به نسخه بهبود دهد. در ظاهر این هدست، چندین سنسور داخلی، دوربین و سنسور عمق سنج خارجی خودنمایی می‌کنند. با این‌که متا کوئست 3 به شکل قابل توجه‌ای نسبت به نسل‌های قبلی Quest کوچک‌تر شده، همچنان یک تکه پلاستیک بزرگ و نه‌چندان زیبا به‌نظر می‌رسد. همچنین به‌لطف ویژگی عبور تصویر کاملا رنگی متا کوئست 3، امکان استفاده از ویژگی‌های واقعیت ترکیبی با این هدست هم وجود دارد. این هدست با دو کنترلر بلوتوثی عرضه می‌شود، اما دستورات حرکتی را هم تشخیص می‌دهد.


اپل ویژن پرو با ظاهر منحصر به فرد خود شباهت زیادی به یک عینک اسکی زیبا دارد. زبان طراحی ویژن پرو با دیگر محصولات اپل یکسان است و در ساخت بدنه آن از آلیاژ آلومینیوم استفاده شده است. ویژن پرو یک نمایشگر سه‌بعدی خارجی هم دارد که می‌تواند با نمایش چشمان کاربر، ظاهر شفافی به این هدست بدهد. یک ویژگی منحصر به فرد که نه‌تنها کیفیت ساخت بالای هدست را به رخ می‌کشد، بلکه تجربه واقعیت مجازی قابل باورتری را برایتان رقم می‌زند.
برخلاف دیگر هدست‌های واقعیت مجازی، برای تعامل با اپل ویژن پرو به هیچ کنترلر اضافی نیاز ندارید. این هدست کاملا حرکات دست و انگشتان شما را دنبال کرده و می‌توانید با چند حرکت ساده، به سادگی در منوهای آن رفت آمد کنید. علاوه بر این، موس و کیبرد مجازی این هدست میزان بهره‌وری‌تان را هنگام استفاده از هر صفحه نمایشی افزایش می‌دهند.
یکی دیگر از تفاوت‌های مهمی که در طراحی این دو هدست مشاهده می‌شود، نحوه استفاده از باتری است. باتری اپل ویژن پرو تقریبا به اندازه یک گوشی هوشمند است و به‌صورت خارجی، با کابلی که برای قرار دادن باتری در جیب به‌اندازه کافی طولانیست، به هدست متصل می‌شود.
در این بخش هدست Meta Quest 3 عملکرد بسیار بهتری دارد و با استفاده از باتری داخلی، تجربه حقیقی استفاده بی‌سیم از هدست واقعیت مجازی را برایتان رقم می‌زند.

 

برنامه‌ها

 

 

این مقایسه‌ هم در نهایت به مقایسه سیستم عامل اندروید و iOS ختم می‌شود. سیستم عامل سفارشی هدست Quest 3 برپایه اندروید طراحی شده و به‌لطف عملکرد خوب دو نسل قبلی این هدست، برنامه و بازی‌های زیادی برای آن وجود دارند.
اپل ویژن پرو از سیستم عامل visionOS که برپایه iOS طراحی شده استفاده می‌کند. این سیستم عامل برنامه‌هایی مشابه آن‌چه روی ایفون و ایپد دیدیم را پشتیبانی می‌کند و باوجود این‌که برخی کمپانی‌ها (مثل گوگل) به‌خاطر مشکلات حقوقی با اپل هنوز نسخه مخصوص visionOS برنامه‌های خود را عرضه نکرده‌اند، احتمالا در آینده شاهد عرضه نسخه مخصوص این برنامه‌ها برای ویژن پرو خواهیم بود.

ویژگی‌های منحصر به فرد


هرکدام از این هدست‌ها ویژگی‌های منحصر به فردی دارند که آن‌ها را از دیگری متمایز می‌کند. البته، با توجه به نوآوری‌های بزرگی که اپل در طراحی ویژن پرو به‌کار برده و باعث بالا رفتن قیمت پایه آن تا 3500 دلار شده، منطقیست که ویژگی‌های انقلابی و منحصر به فرد بسیار بیشتری نسبت به Quest 3 داشته باشد. در ادامه، به مهم‌ترین ویژگی‌های هرکدام از این دو هدست اشاره می‌کنیم:

 

 

اپل ویژن پرو


-    سنسور LiDAR که به‌صورت یکپارچه با دوربین‌های جلوی ویژن پرو عمل می‌کند، امکان تصویربرداری پیشرفته سه‌بعدی از محیط را فراهم می‌کند.
-    سیستم عامل visionOS اولین سیستم عامل محیطی دنیاست که امکان تعامل یکپارچه کاربر با عناصر دیجیتالی از طریق دستورات بینایی، حرکتی و صوتی را فراهم می‌کند. این سیستم عامل توانایی پشتیبانی کامل از برنامه‌های سیستم عامل iOS را داراست و حتی از برنامه‌های مایکروسافت هم پشتیبانی می‌کند.
-     ویژگی EyeSight به کاربر اجازه می‌دهد تا ارتباط نزدیک‌تری با اطرافیان داشته باشد و به آن‌ها هم اجازه می‌دهد که هنگام مکالمه با کاربر ویژن پرو، به راحتی با او ارتباط چشمی برقرار کنند.
-    پادهای صوتی مخصوص ویژن پرو امکان تجربه تکنولوژی صدای محیطی اپل را فراهم می‌کنند.
-    استفاده از تکنولوژی تشخیص نوری مردمک برای افزایش هرچه بیشتر امنیت و دسترسی به هدست.
-    امکان استفاده همزمان از چندین برنامه، بدون نیاز به بستن دیگر برنامه‌ها، بهره‌وری و سرعت پیش‌برد همزمان چندین پروژه را به‌شدت افزایش می‌دهد.
-    بیش از 600 برنامه که منحصرا برای ویژن پرو طراحی شده‌اند و پشتیبانی از هزاران برنامه دیگر در اکوسیستم اپل.

 


Meta Quest 3

-    این هدست از لنزهای پنکیک و پردازنده Snapdragon XR2 سفارشی برای نمایش ویدیوهای 8K و پردازش قدرتمند ویژگی‌های مرتبط با هوش مصنوعی بهره می‌برد. این پردازنده بیش از دوبرابر قدرتمندتر از پردازنده نسل قبلی Quest 2 است و یک قدم رو به جلوی بزرگ برای هدست‌های واقعیت مجازی Meta محسوب می‌شود.
-    ترکیب فوق العاده عناصر دیجیتالی در فضای واقعی، تجربه کم‌نظیری از واقعیت ترکیبی را برایتان رقم می‌زند.
-    هدست Quest 3 از بیش از 500 برنامه و بازی هدست Quest 2 پشتیبانی می‌کند.


متا کوئست 3 یا اپل ویژن پرو؟

 

 

تصمیم‌گیری درباره این‌که کدام یک از این هدست مناسب شماست، کاملا به خواسته‌هایی که از هدست واقعیت مجازی دارید بستگی دارد. هدست Meta Quest 3 یک هدست واقعیت مجازی ارزان‌ قیمت در مقایسه با ویژن پرو است که روی استفاده عادی گیمینگ و سرگرمی تمرکز دارد. جنس پلاستیکی و طراحی ظاهری آن هم مشخصا توانایی رقابت با ظاهر و کیفیت ساخت فوق العاده ویژن پرو را ندارد.


با این حال، متا کوئست 3 یک دستگاه کاملا مستقل است که به هیچ نرم افزار یا سخت افزار دیگری برای رسیدن به پتانسیل کامل خود متکی نیست. از آن‌جا که کمپانی Meta هیچ سخت افزار سرگرمی‌ محور دیگری تولید نمی‌کند، می‌توانید از Meta Quest 3 به‌راحتی و با استقلال کامل لذت ببرید.
هدست ویژن پرو سنگ بنای ورود کمپانی اپل به بازار واقعیت مجازیست. ویژن پرو با قیمت 3500 دلاری گران‌تر از هر هدست واقعیت مجازی دیگریست که تا امروز به بازار عرضه شده و اگر گزارشات اخیر حقیقت داشته باشند، کمپانی اپل بدون در نظر گرفتن وضعیت فروش آن در بازار کار طراحی و توسعه نسخه بعدی را آغاز کرده است.


ویژن پرو از لحاظ طراحی و کیفیت ساخت یک دستگاه‌ بسیار خاص‌تر است که به‌خوبی جای خود را در اکوسیستم بسته اپل پیدا می‌کند. با وجود این‌که اپل ویژن پرو یک محصول مستقل درنظر گرفته می‌شود، اما برای بهره‌ برداری از تمام ویژگی‌های آن، احتمالا با دیگر دستگاه‌های اپل نیاز خواهید داشت.
درنهایت، باید به این موضوع هم اشاره کنیم که هدست Meta Quest 3 به‌لطف برنامه‌هایی که در گذشته برای Quest و Quest 2 عرضه شده بودند، برنامه و بازی‌های بسیار بیشتری دارد که روزانه درحال بیشتر شدن هستند.

برچسب ها: meta quest 3, apple vision pro
0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
مطالب مشابه
مشاهده موارد بیشتر
محصولات مرتبط
نظر کاربران
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.