مقایسه‌ هدست‌های واقعیت مجازی Meta Quest 3 و PS VR2

مقایسه‌ هدست‌های واقعیت مجازی Meta Quest 3 و PS VR2

مهدی سلیمانی مهدی سلیمانی
6 ماه و 25 روز پیش

روز به روز در حال نزدیک شدن به زمان عرضه هدست واقعیت مجازی Meta Quest 3 هستیم و نسل جدید هدست واقعیت مجازی کمپانی Meta بالاخره هفته آینده عرضه خواهد شد. با این حال، هدست Quest 3 تنها هدست واقعیت مجازی نیست که در سال ۲۰۲۳ به بازار عرضه می‌شود و کمپانی سونی هم با هدست PS VR2 حضور قدرتمندی در بازار هدست‌های واقعیت مجازی گیمینگ دارد.

 

مقایسه هدست‌های واقعیت مجازی Meta Quest 2 و Meta Quest 3


در این مطلب به مقایسه هدست‌های واقعیت مجازی Meta Quest 3 و هدست PS VR2 می‌پردازیم. در ادامه تمام تفاوت‌های کلیدی این دو هدست را پیدا می‌کنید تا برای انتخاب بهترین هدست واقعیت مجازی متناسب با کاربری خودتان تصمیم‌گیری راحت‌تری داشته باشید.

 

 

قیمت

 

هدست Meta Quest 3 اندکی ارزان‌تر از هدست PS VR2 است. قیمت این هدست به شکلی غافل‌گیرکننده نسبت به نسل قبلی Quest افزایش پیدا کرده و حالا با قیمت پایه ۴۹۹ دلار به بازار عرضه می‌شود. با این حال، پلی استیشن وی آر ۲ با قیمت ۵۴۹ دلاری به بازار عرضه شذ و کمپانی Meta هنوز هم از لحاظ قیمت‌گذاری دست بالاتر را نسبت به سونی دارد. البته تماشای رقابت این دو کمپانی و کاهش قیمت‌های احتمالی این دو هدست واقعیت مجازی در آینده جذاب خواهد بود.

 

کاربری

 

یکی از مهم‌ترین نقاط قوت هدست‌های Quest کمپانی Meta مستقل بودن آن‌ها است. این هدست‌ها برای عملکرد به هیچ دستگاه خارجی دیگری نیاز ندارند و برای استفاده از آن‌ها تنها کافیست هدستتان را روشن کرده و روی سر قرار دهید تا بلافاصله وارد دنیای واقعیت مجازی شوید.
در طرف دیگر، هدست واقعیت مجازی PS VR2 برای فعالیت کاملا به پلی استیشن 5 وابسته است. این هدست هیچ چیپ پردازشی داخلی ندارد و تمام پردازش مورد نیاز آن توسط کنسول نسل نهمی سونی انجام می‌شود. 
برخلاف هدست واقعیت مجازی سونی، هدست Quest 3 از نسل جدید چیپست Qualcomm استفاده می‌کند که توان پردازش گرافیکی آن نسبت به هدست Quest 2 تقریبا دو برابر شده است.

 

واقعیت ترکیبی

 

 

ویژگی اصلی هدست Meta Quest 3، دوربین‌های رنگی نمایشگر محیط آن هستند که به کاربر اجازه می‌دهند تا محیط اطراف خود را با جزئیات قابل توجه مشاهده کند.  برخلاف گذشته، این ویژگی دیگر صرفا برای پیدا کردن وسایل یا محل ایستادن در اتاق استفاده نمی‌شود و به سازندگان این فرصت را می‌دهد تا نرم افزارها و بازی‌هایی طراحی کنند که به کاربر اجازه تعامل با محیط واقعی از طریق واقعیت افزوده را می‌دهند.
البته هدست PS VR2 هم در قسمت جلوی خود از دوربین استفاده می‌کند، اما کیفیت این دوربین‌ها به‌قدری پایین است که فقط می‌توان از آن‌ها برای پیدا کردن محل قرارگیری در اتاق استفاده کرد. کیفیت تصویر این دوربین‌ها هیچ فرصتی برای ارائه ویژگی واقعیت ترکیبی در اختیار توسعه دهندگان قرار نمی‌دهد و به همین دلیل، هدست PS VR2 تنها به ارائه تجربه واقعیت مجازی محدود شده است.

 

بازی‌های بیشتر

 

از دیگر مشکلات مهم هدست PS VR2، عدم پشتیبانی این هدست از ویژگی Backwards Compatibility و پشتیبانی از بازی‌های PS VR است. این یعنی کمپانی سونی باید از ابتدا روی نرم افزارهای PSVR 2 سرمایه‌گذاری کند و در ابتدای کار گزینه‌های زیادی در اختیار کاربران قرار نخواهد داد. علاوه بر این‌ها، حتی اگر یک بازی را برای هدست PS VR خریداری کرده باشید (و همچنان در فروشگاه در دسترس باشد)، امکان تجربه جداگانه آن روی PSVR 2 را ندارید و برای تجربه بازی روی هدست PS VR2 باید آن را دوباره خریداری کنید.

کمپانی Meta به راحتی از وقوع چنین مشکلی پیش‌گیری کرده و هدست واقعیت مجازی Meta Quest 3 را با پشتیبانی از تمام کاتالوگ هدست Meta Quest 2 و دسترسی به بیش از ۵۰۰ بازی، نرم‌افزار و تجربه واقعیت مجازی عرضه کرده است.

 


 مقایسه هدست‌های واقعیت مجازی Meta Quest 3 و Meta Quest Pro

 

در مجموع، مشخص است که هدست واقعیت مجازی Meta Quest 3 در سال ۲۰۲۳ پشتیبانی بسیار بهتری از بازی‌های واقعیت مجازی دارد. ممکن است کمپانی سونی بتواند با عرضه عناوین انحصاری و غیر انحصاری بزرگ برای هدست PS VR2، این هدست واقعیت مجازی را در رقابت نگه دارد، اما برای انجام این کار مسیری طولانی در پیش دارد که بعید است در نهایت به کاتالوگ Quest 3 نزدیک شود.

برچسب ها: Meta Quest 3, PS VR2
1 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
مطالب مشابه
مشاهده موارد بیشتر
محصولات مرتبط
نظر کاربران
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.