بازی God of War: Ragnarok : بررسی رابطه کریتوس و آتریوس

بازی God of War: Ragnarok : بررسی رابطه کریتوس و آتریوس

مهدی سلیمانی مهدی سلیمانی
3 سال و 4 ماه و 1 روز پیش

زمان زیادی تا انتشار بازی God of War: Ragnarok باقی نمانده و این عنوان با شعار Ragnarok is coming به فرا رسیدن زمستان آخرالزمانی اساطیر نورس اشاره می‌کند. این وقایع عظیم قطعا تاثیر بسیار زیادی روی روابط دو شخصیت اصلی بازی یعنی کریتوس (Kratos) و آتریوس (Atreus) خواهند گذاشت. در پایان سفر این پدر و پسر که در بازی God of War در سال 2018 اتفاق افتاد، شاهد مشخص شدن هویت واقعی آتریوس بودیم.

 

این متن بخش‌هایی از داستان بازی God of War را فاش می‌کند، اگر این بازی را تجربه نکرده‌اید، از خواندن ادامه مطلب پرهیز کنید.

 

 

در بخش پایانی بازی God of War مادر آتریوس او را به زبان غول‌ها با نام لوکی (Loki) معرفی کرده بود.  لوکی در میان اساطیر دنیای نورس به ایزد فریب مشهور است اما در نسخه اول این مادر آتریوس بود که با فریب دادن کریتوس، پیش از انتخاب نام آتریوس توسط او، پسر خود را لوکی نام گذاری کرده بود و این نام را از همسر خود مخفی نگه داشته بود. اما با برملا شدن هویت واقعی آتریوس و توانایی‌های احتمالی او، رابطه میان کریتوس و آتریوس هم در بازی بعدی دچار تغییرات فراوانی خواهد شد.

 

 

در بازی God of War برخی از پیش‌بینی‌هایی که از وقایع رگناروک توسط غول‌ها صورت گرفته بود به وقوع پیوستند. مانند کشته شدن بالدر (Baldur) که یکی از وقایع اصلی آغاز اتفاقات Twilight of the Gods است و پس از آن، مقدمه‌ای است برای شروع Fimbulwinter. زمستان بی‌رحمی که سه سال طول خواهد کشید و مقدمه‌ای برای آخرالزمان رگناروک و پایان زندگی بسیاری از ایزد‌های دنیای نورس است. در انتهای بازی God of War و در پایان مخفی این بازی (که با برگشتن به خانه کریتوس پس از اتمام بازی آن‌ را مشاهده می‌کنید)، آتریوس که به عنوان یک نیمه غول توانایی دیدن آینده را دارد، در رویای خود ثور (Thor) را می‌بیند که در انتهای Fimbulwinter، برای گرفتن انتقام کشتن پسرانش توسط کریتوس و آتریوس به سرزمین میدگارد (Midgard) آمده است.

 

مگنی و مودی که برای متوقف کردن کریتوس و آتریوس به میدگارد آمده بودند، نقشی کلیدی در تکامل رابطه این دو نفر ایفا می‌کنند. در ابتدا مگنی در مبارزه با کریتوس توسط او کشته می‌شود اما مودی از این مبارزه جان سالم به‌ در می‌برد. پس از مدتی، مودی برای انتقام خون برادرش دوباره به کریتوس و آتریوس حمله می‌کند و این بار، پس از اهانت به مادر آتریوس، خشم او را برمی‌انگیزد و در نهایت آتریوس با وارد کردن خنجر خود به گردن مودی و پرت کردن او از لبه صخره، به زندگی‌اش پایان می‌دهد. کریتوس نمی‌تواند جلوی کشتن بی دلیل یک ایزد دیگر توسط پسرش را بگیرد و به پسرش اخطار می‌دهد که:

 کشتن خدایان عواقب سختی در پی دارد 

 

 

ممکن است که این دست از رفتار‌های دوگانه آتریوس بازتاب وجه «لوکی» شخصیت او باشند و مشخص نیست که آیا کریتوس می‌تواند خشونت و کینه نهفته در وجود پسرش را کنترل کند یا خیر. البته ممکن است خصوصیات اخلاقی لوکی، با آن‌چه در دنیای سینمایی مارول یا بازی Assassin’s Creed: Valhalla دیده‌ایم متفاوت باشند، اما هنوز هم ممکن است با لوکی‌ای طرف باشیم که خصوصیات رفتاری‌ منفی‌اش بازتاب اعمال گذشته کریتوس باشند. شاید رفتاری مشابه رفتار کریتوس (که توسط اریس فریب داده شده بود) در کشتن تمام مردم یک روستا، از جمله همسر و دختر خودش، از آتریوس هم سر بزند.

 

بر اساس پیش‌بینی‌ها، کریتوس و آتریوس در پایان زمستان با ثور رو به رو خواهند شد و این جدال می‌تواند مهم‌ترین نقش را در تغییر شخصیت آتریوس بازی کند. هر کدام از دو شخصیت اصلی داستان در قسمت اول مسئول مرگ یکی از پسران ثور هستند و ممکن است در نهایت ثور با فریب آتریوس (لوکی) او را وادار به خیانت به پدرش و کشتن کریتوس کند.

 

با توجه به پیشگویی‌ نهایی غول‌ها که روی دیوار‌های  یوتنهایم (Jötunheim) حک شده‌ و فقط کریتوس پایان این پیش‌گویی‌ها را دید، هدف او در ماجراجویی بعدی خود و پسرش، تلاش برای جلوگیری از به وقوع پیوستن این پیش‌گویی نهایی و پایان دادن به چرخه خشونتی خواهد بود که در تمام طول زندگی‌اش با آن سر و کار داشته است. کریتوس پیش از با خبر شدن از پیش‌گویی‌های غول‌ها، بارها از لزوم پایان چرخه کشته شدن والدین به دست فرزندان‌شان به آتریوس هشدار داده بود و در نهایت برای متوقف کردن این چرخه، با وجود مخالفت فریا (Freya)، بالدر را جلوی چشمان مادرش کشت.

 

همان‌طور که در پیش‌گویی‌های غول‌ها آمده، وقایع رگناروک غیرقابل پیش‌گیری به‌نظر می‌رسند و تا به این‌جای کار بسیاری از این پیش‌گویی‌ها درست بوده‌اند، اما نه همه آن‌ها. با کشته شدن مگنی و مودی، بخش مهمی از این پیش‌گویی اشتباه از آب درآمده است و ممکن است در آینده هم شاهد تفاوت‌هایی میان آن‌چه اتفاق می‌افتد و آن‌چه پیش‌گویی ‌شده باشیم.

 

در داستان‌های اساطیر نورس، پس از نبر ثور و مار جهان (World Serpent) که منجر به کشته شدن هر دو آن‌ها می‌شود، مگنی و مودی چکش پدرشان یعنی میولنیر (Mjölnir ) را به‌دست می‌آورند. اما با کشته شدن مگنی و مودی در وقایع بازی God of War، چرخه وقایع رگناروک درهم شکسته است و ممکن است پیش‌گویی‌های غول‌ها تماما به وقوع نپیوندند.

 

 

در آخرین پیش‌گویی روی دیوار که کریتوس به تنهایی مشاهده کرد، آتریوس بدن بی‌جان (و بدون تتو‌های قرمز) او را در آغوش گرفته است و ماده‌ای ناشناخته آن‌ها را از طریق دهان به هم متصل کرده است. دو کلمه‌ای که بالای این نقاشی دیده می‌شوند، به زبان نوردیک هستند که یکی از آن‌ها Svik به معنی « خیانت » (یا فریب)، و دیگری به معنی « پدر» است. اما این نقاشی لزوما به معنی کشته شدن کریتوس به‌دست آتریوس نیست.

 

اگر از کلمه Svik در این نقاشی به معنی « فریب» استفاده شده باشد، می‌تواند اشاره‌ای به لوکی که ایزد فریب و حیله است داشته باشد و کلمه « پدر» هم به کریتوس اشاره کند.

اما با وجود این‌که بدنی که در آغوش آتریوس است سمت راست‌اش نقاشی شده و بیشتر تتو‌های کریتوس در سمت راست بدن‌اش هستند، اما با نگاهی دقیق‌تر می‌توان متوجه شد که بدنی که در آغوش آتریوس است، علاوه بر نداشتن تتو‌های قرمز کریتوس، هیچ یک از نشانه‌های ظاهری او در دیگر نقاشی‌ها مانند تبر لوایاتان، Blades of Chaos و لباس قرمز او در این نقاشی دیده نمی‌شوند. این موضوع می‌تواند دو علت مختلف داشته باشد.

 

اولین دلیل این است که ممکن است بدنی که در آغوش آتریوس است، اصلا بدن کریتوس نباشد و منظور نوشته‌های روی دیوار از کلمه « پدر»، اودین (Odin) باشد که به نام All Father (پذر همه) هم شناخته می‌شود. این موضوع می‌تواند یکی دلایل غیبت تتوها باشد. حتی ممکن است این بدن متعلق به تیِر (Tyr) باشد. تیر همان ایزدی است که به غول‌ها برای فرار از میدگارد و ساکن شدن در یوتنهایم کمک کرد و ممکن است دوباره در وقایع رگناروک در بازی بعدی، شاهد بازگشت او به میدگارد و مواجه شدن‌اش با آخرین غول باقی‌مانده در میدگارد، یعنی آتریوس باشیم.

 

 

دومین علت غیب تتوها در این نقاشی می‌تواند به گذشته کریتوس اشاره داشته باشد. دلیل اصلی حک شدن این تتو‌ها روی بدن کریتوس، کشته شدن برادرش دیموس (Deimos) در کودکی بوده است. دیموس به‌خاطر علامت‌های مادرزادی که روی بدنش وجود داشت از سوی اهالی الیمپوس به خاطر شباهت فراوان به جنگجوی موعودی که الیمپوس را نابود خواهد کرد، به قتل رسید. کریتوس بعد از به قتل رسیدن برادرش، علامت‌های مادرزاد بدن او را روی بدن خود تتو کرد و سپس بعد از وقایع بازی God of War: Ghost of Sparta و از دست دادن دوباره برادرش، تبدیل به همان جنگجوی موعود شد و تمامی خدایان الیمپوس را سلاخی کرد.

اگر جسدی که در آغوش آتریوس است کریتوس باشد، دلیل محو شدن تتو‌ها از روی بدن وی می‌تواند اشاره‌ای به پایان یافتن چرخه خشونت در خانواده کریتوس باشد.

 

 

نحوه تکامل شخصیت کریتوس، فرضیه تبدیل شدن او به شخصیتی مانند زئوس به‌خاطر آگاهی از پیش‌بینی غول‌ها مبنی بر کشته شدن او توسط پسرش را رد می‌کند. چه این پیش‌گویی درست باشد چه غلط، کریتوس بار دیگر با یکی از اعضای خانواده خود مبارزه نخواهد کرد و باید دید که آیا کریتوس درباره آخرین پیش‌گویی غول‌ها پیش از به وقوع پیوستن آن، به آتریوس چیزی خواهد گفت یا خیر. در هر صورت، کریتوس قطعا تا آخرین لحظه برای متوقف کردن این چرخه پدرکشی، تلاش خود را برای متقاعد کردن آتریوس خواهد کرد.

 

در هر صورت، هویت دقیق شخصی که آتریوس در آخرین دیوارنگار غول‌ها در آغوش گرفته است مشخص نیست و این موضوع تا زمان انتشار بازی God of War: Ragnarok، مشخص نخواهد شد. باید دید که نویسندگان استودیو Santa Monica تا چه میزان به وقایع اصلی داستان‌های اساطیر نورس پایبند خواهند بود. هر تصمیمی که در این رابطه گرفته شود، به احتمال بسیار زیاد رابطه میان کریتوس و آتریوس تمرکز اصلی داستان بازی بعدی خواهد بود و باید دید که آیا کریتوس می‌تواند از تبدیل شدن پسرش به لوکی شرور جلوگیری کند و چرخه پدرکشی در خانواده‌اش را بشکند یا خیر.

 

قسمت بعدی بازی God of War در تاریخی نامشخص در سال 2021 برای کنسول PS5 منتشر خواهد شد.

برچسب ها: God of War, God of War: Ragnarok
0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
مطالب مشابه
مشاهده موارد بیشتر
محصولات مرتبط
نظر کاربران
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.