پنج اثر که باید قبل از انتشار بازی God of War: Ragnarok تجربه کنید

پنج اثر که باید قبل از انتشار بازی God of War: Ragnarok تجربه کنید

محمد مهدی مبارکی محمد مهدی مبارکی
3 سال و 2 ماه و 11 روز پیش

زمان زیادی تا عرضه بازی God of War: Ragnarok باقی مانده است. می‌توان از این زمان به عنوان یک فرصت برای تجربه آثاری استفاده کرد که بی‌ربط به این بازی نیستند. مجموعه بازی God of War را می‌توان جزو انقلابی‌ترین آثار صنعت بازی‌هایی ویدئویی در طول تاریخ پرفراز و نشیب آن دانست. اثری که توانست سبک هک‌اند‌اسلش را به کلی متحول کند و المان‌هایی را برای اولین بار در آن به نمایش بگذارد. شاید یکی از مهم‌ترین ویژگی این مجموعه، خط داستانی و روایتی است که پیش می‌گیرد. بازی شما را به یک جنگ تمام عیار میان خدایان یونان می‌برد و از دل آن، تراژدیِ بی‌نظیری را به تصویر می‌کشد. بی‌نظیر بودن سه گانه بازی God of War بر هیچکس پوشیده نیست. اما هر شروعی، پایانی دارد و سه گانه بازی God of War نیز با انتشار بازی God of War 3 در سال ۲۰۱۰ میلادی به پایان رسید.

 

اگر چه بعد از آن، در سال ۲۰۱۳ میلادی شاهد انتشار نسخه‌ دیگری از مجموعه تحت نام بازی God of War: Ascension بودیم؛ اما نمی‌توان از این اثر به عنوان نسخه بعدی بازی God of War 3 یاد کرد، زیرا به نحوی پیش درآمدی بر اتفاقات مجموعه است. به هر حال، پس از چند سال انتظار، سرانجام سونی و استودیوی Santa Monica در سال ۲۰۱۸ میلادی دست به ریسک بزرگی زدند و مجموعه جدیدی از بازی God of War را آغاز کردند. مجموعه‌ای که همچنان کریتوس (Kratos) شخصیت اصی آن است، اما اینبار بیشتر از هر زمانی با کریتوسی که می‌شناختیم، فرق کرده است.

 

در بازی God of War که در سال ۲۰۱۸ میلادی منتشر شد، با کریتوسی متفاوت رو به رو خواهید شد. کریتوسی که می‌تواند خشم خودش را کنترل کند و با پسر بچه کوچکش، یعنی آترئوس، به شکار در دل جنگل‌های نورس یا همان اسکانیناوی برود. پرداختن به داستان بازی در مقدمه این مقاله، کار درستی نیست؛ به همین دلیل به سراغ اصل مطلب می‌رویم. ریسکی که استودیو Santa Monica به جان خرید، موفقیت آمیز بود. همین عامل باعث شد تا خیلی‌ها منتظر ادامه داستان کریتوس و پسرش در نورس باشند. به این دلیل بعد از انتشار بازی، شایعاتی از انتشار نسخه جدید بازی به گوش می‌رسید که سرانجام در رویداد پیشین سونی، نمایشی کوتاه از نسخه جدید مجموعه بازی God of War پخش شد و مهر تاییدی بر تمام این شایعات زد. نمایش کوتاهی که در آن می‌توانستیم دکلمه‌ای از کریتوس را بشنویم. هنوز نام رسمی این نسخه مشخص نیست، اما طرفداران آن را بازی God of War: Ragnarok صدا می‌زنند.

 

سازندگان اواخر سال ۲۰۲۱ میلادی را به عنوان زمان انتشار بازی God of War: Ragnarok اعلام کرده‌اند، اما به طور حتم با توجه به وضعیت کرونا و سختی‌های ساخت بازی از راه دور، شاهد تاخیر در عرضه آن خواهیم بود. در طول این مدت، می‌توانید به آثاری بپردازید که نیاز است قبل از تجربه بازی God of War: Ragnarok آن‌ها را تجربه کرده باشید. در ادامه لیستی از این آثار را تهیه و گردآوری کرده‌ایم.

 

پنج اثر که باید قبل از انتشار بازی God of War: Ragnarok تجربه کنید

 

بازی Ghost of Tsushima

 

بازی Ghost of Tsushima یکی از موفق‌ترین انحصاری‌های سونی در اواخر نسل هشتم صنعت بازی‌های ویدئویی است. اثری که بازیکنان را به روایتی متفاوت و جذاب از حمله مغول‌ها به جزیره‌ای با نام سوشیما می‌برد. جایی که توسط  سامورایی‌ها نگهبانی می‌شود. اما هدف از اسم بردن این بازی چیست؟ قرار نیست بگوییم که نسخه بعدی بازی God of War می‌خواهد به روایتی شرقی پسند بپردازد؛ بلکه باید به ویژگی‌های موفق بازی Ghost of Tsushima نگاهی بیاندازیم. ویژگی‌هایی که استودیو SuckerPunch توانسته به زیبایی هرچه تمام‌تر، روی بازی پیاده سازی کند و به طور حتم استودیو Santa Monica نیز از آن‌ها استفاده خواهد کرد. در بخش مبارزات، عملکرد بازی Ghost of Tsushima یک سرو گردن از تمام آثار چند سال اخیر بهتر است.

 

از دیگر نکات مثبت این بازی که به طور حتم نشانه‌هایی از آن را در بازی God of War: Ragnarok خواهیم دید، دنیای آن است. دنیایی که در بهترین سطح ممکن خلق شده است و بازیکن را وادار می‌کند که در گوشه و کنار آن به گشت و گذار و انجام ماموریت‌های اصلی و فرعی بپردازد. دنیایی که هم از بُعد زیبایی وهم از بُعد تلخی‌های جنگ، حرف‌هایی برای گفتن دارد. نباید فراموش کرد که اسکاندیناوی، نقاطی به غیر از نقاط یخ زده نیز دارد. چیزی که در بازی God of War هم به تصویر کشیده شد. پس انتظار می‌رود که دنیای غنی‌تر و همچنین جزئیات بیشتری را در دنیای نسخه جدید بازی God of War  ببینیم. چیزی که کم‌تر در نسخه‌های پیشین به آن پرداخته شده است.

 

پنج اثر که باید قبل از انتشار بازی God of War: Ragnarok تجربه کنید

 

بازی Devil May Cry 5

 

اگر قرار باشد نسخه جدید بازی God of War از رنگ و لعاب دنیای بازی Ghost of Tsushima سهمی داشته باشد، باید‌ از بازی Devil May Cry 5 نیز حس ناب سبک هک اند اسلش را قرض بگیرد. چیزی که کپکام توانسته در نسخه پنجم از مجموعه، به اوج خودش برساند و تصویری به مراتب بهتر از تمام نسخه‌های پیشین را به مخاطب ارائه دهد. بازی Devil May Cry 5 طی دهه اخیر، بهترین نمایش را از سبک هک اند اسلش دارد و نباید فراموش کرد که یکی از سبک‌هایِ حاکم در بازی God of War هم سبک هک اند اسلش است. البته در نسخه سال ۲۰۱۸ میلادی، کم‌تر می‌توانستیم آن جنونِ همیشگی کریتوس بیشتر در نیمه اول بازی- ببینیم. اما همانطور که گفته شد، در نیمه دوم و با رخ دادن اتفاقاتی، باری دیگر کریتوس به کریتوسِ سه گانه سابق، تا حدودی، تبدیل می‌شود. چیزی که احتمالا در نسخه دوم بیشتر به چشم خواهد آمد. پس انتظار داریم که سازندگان بازی God of War، نگاهی به بازی Devil May Cry 5 و مکانیزم‌های فوق العاده آن در مبارزات داشته باشند. اما تجربه این بازی پیش از تجربه نسخه جدید مجموعه بازی God of War، امری الزامی است.

 

پنج اثر که باید قبل از انتشار بازی God of War: Ragnarok تجربه کنید

 

بازی Hades

 

بازی Hades را می‌توان برادر ناتی بازی God of War دانست که به جای کنسول‌های سونی، روی رایانه‌های شخصی عرضه شده است. داستان این اثر همانند بازی God of War، به شدت از اساطیر یونان الهام می‌گیرد. از لحاظ شخصیت پردازی نیز تشابهات بسیاری میان دو اثر یاد شده وجود دارد. برای مثال در این بازی شخصیت اصلی زاگرئوس نام دارد که باید با انبوهی از دشمنان برای رسیدن به اهدافش مبارزه کند؛ ایده‌ای که چندان با شرایط کریتوس متفاوت نیست. اما از لحاظ گیم‌پلی، بازی تفاوت‌هایی دارد. دوربین بازی نمایی از بالا را به بازیکن نمایش می‌دهد که به اصطلاح دوربین ایزومتریک گفته می‌شود. به عبارتی، در این بخش بازی شبیه به آثار مجموعه بازی Diablo است؛ با این تفاوت که سرعت بازی به شدت بیشتر است. به ویژه که سبک بازی هک اند اسلش نیز است. بازی پس از عرضه توانسته محبوبیت بسیاری پیدا کند. تا زمان عرضه بازی God of War: Ragnarok، حتما برای یک بار هم که شده باید پای بازی Hades بنشینید و از تجربه آن لذت ببرید.

 

پنج اثر که باید قبل از انتشار بازی God of War: Ragnarok تجربه کنید

 

بازی God of War 3

 

شاید کمی زود باشد که از بازی God of War: Ragnarok بخواهیم روایتی مانند بازی God of War 3 را به تصویر بکشد، ولی نباید فراموش کرد که چه رخ داد که این نسخه به یکی از بهترین نسخه‌های مجموعه تبدیل شد. بازی God of War 3 در سه گانه سابق، بهترین امتیازات را چه از منتقدین و چه از بازیکنان گرفته است. شاید یکی از مهم‌ترین المان‌هایی که باعث این امر شد، تراژدی پایانی‌اش بود. اما باید بیشتر روی این موضوع دقت کرد. باید بپرسیم که پرده آخر بازی God of War از چه نقطه‌ای آغاز شد و در چه نقطه‌ای خاتمه یافت. این دقیقا چیزی است که استودیو Santa Monica باید به آن توجه کند. در کنار این موارد، تجربه سه گانه اصلی بازی God of War نیز به شدت پیشنهاد می‌شود. تجربه‌ای که باعث می‌شود تا بیشتر از قبل با دنیای کریتوس و اتفاقاتی که روزگار برایش رقم زده است، آشنا شوید. این آشنایی، به طور حتم در طول تجربه نسخه جدید، و حتی برای افرادی که بازی God of War سال ۲۰۱۸ میلادی را تجربه نکرده‌اند نیز باعث درک بیشتر اتفاقات و اتمسفر بازی می‌شود.

 

پنج اثر که باید قبل از انتشار بازی God of War: Ragnarok تجربه کنید

 

بازی God of War  

 

در انتهای این لیست، به سراغ بازی God of War که در سال ۲۰۱۸ میلادی منتشر شده است می‌رویم. اثری که باید، تکرار می‌کنم:‌«باید» قبل از تجربه بازی God of War: Ragnarok پای آن بنشینید و به دنیای متفاوتی که کریتوس برای خودش رقم زده است قدم بگذارید. بازی نسبت به دیگر آثار انحصاری سونی، اثر تازه‌تری به حساب می‌آید. از حق نگذریم، سه سال رقم بزرگی برای چنین آی‌پی‌هایی نیست. همین حالا آثاری هستند که پس از گذشت یک دهه، هنوز نسخه جدیدی برایشان ساخته نشده است. بازی توانست بلافاصله پس از انتشار، از پس بار سنگین انتظارات بر بیاید و عملکرد فوق العاده‌ای را رقم بزند. در بخش منتقدین، بازی به معنی واقعی کلمه درخشید. از دید طرفداران اتفاق مشابهی رخ داد. البته بازی مانند صد‌ها آثر مطرح دیگر، بی عیب و نقص نیست و مشکلاتی را دارا است. اما حال با تایید ساخت بازی Ragnarok، باید امیدوارم باشیم تا سازندگان انتقاد‌های وارد شده به نسخه قبلی، به خصوص انتقاد‌هایی که به نسخه جدید بیشتر مربوط می‌شود را رفع کنند.

 

 اما به طور کلی، بازی God of War توانست به چرخه یک نسلِ کنسول پلی استیشن 4، قدرت ببخشد. همچنان شخصیت اصلی داستان، کریتوس است. اما با یک تفاوت، پسر کوچکی به نام آترئوس نیز به داستان اضافه شده است. کریتوس پسرش به دنبال درخواست مادر آترئوس به دل ماجراجویی متفاوتی می‌زنند که سرانجام آن، بی‌نهایت جذاب و هیجان انگیز است. اگر از یک بازی‌ساز بپرسید که آیا تغییر کلی روایت برای یک مجموعه پرطرفدار کار خوبی است؟ به طور حتم در جواب می‌گوید: «خیر» بله؛ جواب منفی است، زیرا وقتی یک فرمول موفق عمل می‌کنند، چرا نباید آن را تکرار کرد؟ (مثال بارز: یوبی‌سافت!) اما استودیو‌های بزرگ با ایده‌های بزرگ‌، به هیچ وجه چنین کاری را نجام نمی‌دهند. استودیو Santa Monica کریتوس را در نسخه جدید به سمت خدایان اسکاندیوانی می‌برد. ریسک بزرگی که سازندگان به سخت بودن تصمیم گیری برای اجرای آن اعتراف کرده‌اند. اما ثمره این ریسک، موفق آمیز بود و کریتوس را در قاب جدیدی به تصویر کشید.

 

به طور کلی، اگر می‌خواهید به سراغ بازی God of War: Ragnarok بروید، حتما تجربه بازی God of War  را فراموش نکنید. زیرا به احتمال زیاد، پایانِ نسخه سال ۲۰۱۸، آغاز کننده خط داستانی بازی Ragnarok خواهد بود.

 

در این لیست به پنج بازی که باید قبل از تجربه بازی God of War: Ragnarok به سراغ آن‌ها بروید، پرداختیم. به طور حتم ده‌ها آثار دیگر نیز هستند که می‌توانند در دلِ این لیست جا خوش کنند. در قسمت نظرات می‌توانید نام این آثار را با ما و کاربران سایت به اشتراک بگذارید.

 

همچنین در انتها باید اشاره کرد که بازی God of War: Ragnarok قرار است در اواخر سال ۲۰۲۱ میلادی برای کنسول پلی استیشن 5 و احتمالا برای کنسول پلی استیشن 4 منتشر شود.

برچسب ها: God of War, God of War: Ragnarok
0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
مطالب مشابه
مشاهده موارد بیشتر
محصولات مرتبط
نظر کاربران
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.