10 بازی که شما را برای تجربه بازی Cyberpunk 2077 آماده می کنند

10 بازی که شما را برای تجربه بازی Cyberpunk 2077 آماده می کنند

محمد مهدی مبارکی محمد مهدی مبارکی
3 سال و 8 ماه و 3 روز پیش

زیرسبک سایبرپانک و صنعت بازی‌های ویدئویی، همواره رابطه نزدیک و دوستانه‌ای با یکدیگر داشته‌اند. زیرسبکی که در آن سازندگان بیشتر از دیگر سبک‌ها می‌توانند به نوآوری و خلق موضوعی تازه روی بیاورند. نوآوری‌هایی که اغلب از چهارچوب هنری یکسانی بهره می‌برند و آن هم پرداختن به پیشرفت تکنولوژی و تاثیرات آن روی جامعه است. پیشرفتی که دو رو دارد، یک روی زیبا و یک روی ترسناک.

در سال‌های اخیر، استودیو‌های زیادی اقدام به ساخت بازی‌هایی با سبک سایبرپانک و فضای آخرالزمانی خاص آن کردند، اما هیچ‌کدام به قدر جدیدترین پروژه استودیو CD Projekt Red جذاب و عطش آور نبودند. بازی Cyberpunk 2077 قرار است به معنی واقعی کلمه سبک سایبرپانک را با تمام جزئیاتی که دارد، در قالب یک بازی ویدئویی به مخاطب ارائه دهد و همین باعث می‌شود تا بیشتر از هر زمان دیگری، منتظر تجربه آن باشیم.

اما خوشبختانه، آثاری هستند که هرکدام به نحوی توانسته‌اند سبک سایبرپانک را تا حدی به تصویر بکشند. آثاری که تجربه آن‌ها می‌تواند شما را برای بازی Cyberpunk 2077 و محیط عجیب و غریب آن آماده کند. در ادامه به ۱۰ مورد از آن‌ها می‌پردازیم.

Syndicate

در بازی Syndicate، شرکت‌ها به نحوی حاکمان دنیا هستند. ایده اصلی نام این مجموعه نیز از همین موضوع نشات گرفته است. سازندگان می‌خواستند نشان دهند که شرکت‌ها، بیشتر از اینکه محافل و مشاغل قانونی باشند، به سازمان‌های جرم و جنایت تبدیل شده‌اند. شاید جالب باشد بدانید که این بازی، قدمت طولانی نیز دارد. به طوری که نسخه اول آن در سال 1993 منتشر شد. اما در سال ۲۰۱۲ میلادی، شرکت EA اقدام به عرضه نسخه اول شخص و تیراندازی جدیدی از آن کرد. اثری که توانست به خوبی فضا و محیط شهر متلاشی شده و مردمانی که در شرایط بسیار بدی زندگی می‌کنند را نشان دهد. شهری که شاید از بیرون خوش رنگ و لعاب باشد، اما از درون، نابود شده بود.

Blade Runner

سال 1997 میلادی، چند سال بعد از روی پرده رفتن فیلم Blade Runner، بازی آن نیز منتشر شد. اگر از طرفداران دنیای سینما باشید، احتمالا نام فیلم Blade Runner به گوشتان خورده است. فیلمی که برخلاف انتظارات نتوانست فروش خوبی در گیشه تجربه کند و همین عامل به همراه فضاسازی بی‌نظیر آن از دنیای سایبرپانکی، آن را به یک فیلم کالت تبدیل کرد. فیلمی که هر سال، بیشتر می‌توان به ابهت و چیزی که در آن سال به مخاطبین ارائه می‌داد، پی‌برد. اما بازی Blade Runner تفاوت‌هایی با فیلم سینمایی خود داشت. در این بازی شما در نقش کارگاه ری مک‌کوی (Ray McCoy)‌ قرار می‌گیرید و باید به دل خیابان‌های تاریخ و خلوت لس آنجلس بزنید. از نکات جالب این بازی، تنوع شخصیت‌های آن است. بازی توانست در سال انتشارش، بازخورد‌های مثبت فراوانی دریافت کند. حتی سازندگان بازی Cyberpunk 2077 نیز اعتراف کرده‌اند که بیشتر از هر چیز دیگر، بازی و فیلم Blade Runner، مشوق اصلی دنیای که قرار است با آن سر و کله بزنید، خواهد بود.

Metal Gear Solid

مجموعه بازی Metal Gear Solid بیشتر از اینکه شبیه رمان‌های Neuromancer و یا Count Zero باشد، شبیه به آخرین نوشته‌های ویلیام گیبسون (William Gibson) است. به نحوی چیزی شبیه به رمان Pattern Recognition که علیرغم پیج‌ و تاب‌های مختلف، در زمان مدرن اتفاق می‌افتد. بازی Metal Gear Solid نشان می‌دهد که چطور رخداد‌های امروز دنیای اطراف می‌تواند باعث پیش آمدن اتفاقاتی در آینده و سایبرپانکی شدن جهان ‌شود. بازی Metal Gear Solid دارای سلاح‌ها و داستان پردازی جذابی است که در زمان خود، آینده‌نگرانه به نظر می‌رسند.

Shadowrun

به مانند بازی Cyberpunk 2077، بازی Shadowrun در سبک نقش آفرینی جریان دارد. اولین قسمت از این مجموعه در سال 1993 میلادی روی کنسول SNES منتشر شد. اثری که اقتباس گرفته شده از رمانی با نام Never Deal with Drangon by Shadowrun است و در سال ۲۰۵۰ میلادی روایت می‌شود. جایی که اتفاقاتی باعث به وجود آمدن هرج و مرجی در شهر می‌شود و حال شما باید از آن جلوگیری کنید.

I Have No Mouth, And I Must Scream

اگر قرار باشد از دنیای سایبرپانکی، بدترین سناریو اتفاق بیافتد، چیزی شبیه به بازی I Have No Mouth, And I Must Scream می‌شود. این بازی نیز از رمانی با همین نام اقتباس شده است. داستان بازی در آینده‌ای ترسناک اتفاق می‌افتد. آینده‌ای که در آن پنج ابرکامپیوتر، به قدرتی رسیده‌اند که می‌توانند همه چیز را در کنترل خود قرار دهند. همین عامل باعث می‌شود تا آن‌ها به نسل کشی انسان‌ها اقدام کنند و در این بین تمام انسان‌ها، به جز پنج نفر، کشته می‌شوند. حال این پنج نفر در دنیای زیرزمینی قرار گرفته‌اند. در روی دیگر سکه، ابرکامپیوترها آن‌ها را به موش آزمایشی خودشان تبدیل کرده‌اند و از هر عذابی برای از بین بردن آن‌ها چشم‌پوشی نمی‌کنند. داستان بازی و رمان، بیشتر از آنکه عجیب باشد، ترسناک است.

Final Fantasy VII و Final Fantasy 7 Remake

بازی Final Fantasy VII جزو اولین قسمت‌های مجموعه بازی Final Fantasy بود که به معنی واقعی کلمه حال و هوای سایبرپانکی داشت. شما در این بازی دیگر به سراغ مبارزه و جدال با یک شخص نمی‌روید، بلکه هدفتان از بین بردن یک ابرکمپانی است. کمپانی عظیمی به نام شنیرا که در قلب شهر میدگار فعالیت‌های شرورانه‌ای دارد. بازی Final Fantasy VII شباهت‌های بسیاری به داستان رمان ویلیام گیبسون (William Gibson) دارد؛ از شهر میدگار آن گرفته تا مردم و سازمان شنیرا. اگر می‌خواهید پیش از عرضه بازی Cyberpunk 2077، با فضای سایبرپانکی آشنا شوید، می‌توانید نسخه بازسازی شده بازی Final Fantasy VII را تجربه کنید.

Neuromancer

بازی Neuromancer برگرفته از کتابی است که به نحوی می‌توان آن را آغازگر زیرسبک سایبرپانک دانست. به طور حتم اگر ویلیام گیبسون (William Gibson) نبود، امروز سبکی به اسم سایبرپانک نیز وجود نداشت. بازی بسیار قدیمی است و به همین دلیل شاید تجربه آن کمی اذیت کننده باشد، اما اگر از طرفداران سبک سایبرپانک هستید، باید برای یکبار هم که شده پا بر دنیای آن بگذارید. در صورتی که موفق به تجربه بازی نشده‌اید، حتما رمان آن را بخوانید. رمانی که دو دنباله با نام‌های Count Zero و Mona Lisa Overdrive دارد و به طور حتم می‌تواند شما را مجذوب خود کند.

System Shock

بازی System Shock از جمله آثار ترسناکی است که نوآوری‌های بی‌نظیری در ژانر تیراندازی اول شخص ایجاد کرده است. شما در فضا به دام افتاده‌اید. فضایی که در خود هوش مصنوعی وحشتناکی دارد. ربات‌ها، سایبورگ‌ها و همچنین جهش یافته‌ها، از جمله دشمنان شما هستند. در دنیای امروزی ما، هوش مصنوعی هر روز بیشتر از قبل پیشرفت می‌کند و اثری مانند بازی System Shock می‌تواند زنگ خطری برای شما باشد.

The Witcher 3

با اینکه سبک بازی The Witcher 3 شباهتی به بازی Cyberpunk 2077 ندارد، اما می‌تواند برای آن دسته از افرادی که مشتاق تجربه بازی Cyberpunk 2077 هستند، مهم باشد. با وجود گذشت پنج سال از انتشار آخرین ساخته استودیوی CD Projekt Red، هنوز هم این اثر یک شاهکار است. دنیای وسیع، روایتی جذاب و پایان حماسی سه گانه مجموعه بازی The Witcher، کمک شایانی به آن دسته از افرادی که مشتاق تجربه بازی Cyberpunk 2077 هستند، خواهد کرد. به نحوی می‌توان گفت که مکانیزم‌های بازی The Witcher بیشتر از هر اسمی دیگر که در این لیست آورده شد، نزدیک‌ به Cyberpunk 2077 خواهد بود. با اینکه هیچ شباهتی به دنیای و محیط این بازی ندارد.

Deus Ex

از یک بازی سایبرپانکی چه چیزی می‌خواهید؟ ده‌های آخر سال ۲۰۰۰ میلادی، محیطی ناآرام، مردمانی غمگین و شرکت‌هایی که به دنبال حکم‌رانی بر مردم هستند. ترکیب تک تک این المان‌ها، دقیقا به سبک سایبرپانک ختم می‌شود. بازی‌های زیادی سعی کردند تا دنیای سایبرپانکی را به خوبی تصویر بکشند، اما هیچکدام نتوانستند به گردپای مجموعه بازی Deus Ex، به خصوص نسخه‌های نخست آن، برسند. اگر بازی Cyberpunk 2077 بتواند به سطح گیم‌پلی بازی Deus Ex برسد، مطمئن باشید که با ساخته فاخری رو به رو هستید.

 

در آخر شایان ذکر است که بازی Cyberpunk 2077 در تاریخ 19 نوامبر (29 آبان) روی رایانه شخصی، ایکس باکس وان و پلی استیشن 4 منتشر می‌شود. همچنین بازی قرار است برای کنسول‌های نسل بعد نیز عرضه شود.

برچسب ها: Cyberpunk 2077, The Witcher 3
0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
مطالب مشابه
مشاهده موارد بیشتر
نظر کاربران
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.