بهترین حافظه SSD اکسترنال برای استفاده در کنسول های نسل نهم

بهترین حافظه SSD اکسترنال برای استفاده در کنسول های نسل نهم

احمدرضا آوار احمدرضا آوار
3 سال و 2 ماه و 22 روز پیش

همان‌طور که می دانید دو کنسول نسل نهمی مایکروسافت و سونی، از حافظه‌های پرسرعت جامد یا حافظه SSD بهتره می‌برند. این حافظه‌ها می‌توانند سرعت بسیار بیشتری (بعضا ۴۰ برابر) نسبت به هارد دیسک‌ها را ارائه دهند. این موضوع به این معنی است که تمام فایل‌های مورد نیاز پردازشی به صورت آنی در دسترس سیستم قرار می‌گیرد و دیگر خبری از لودینگ‌های طولانی یا گیر کردن رابط کاربری به دلیل لود نشدن المان‌های آن نخواهد بود.

 

مشکل این موضوع این است که کنسول‌های پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس، اجازه نصب بازی روی هارد دیسک اکسترنال را به شما نمی‌دهند، به همین دلیل برای نصب بازی‌های حجیم، مجبور به تهیه یک حافظه SSD اکسترنال خواهید بود. البته دقت داشته باشید که کماکان کنسول ها اجازه نصب بازی روی هیچ دستگاه اکسترنالی را به شما نمی‌دهند، اما استفاده از درایو SSD، زمان جابجایی اطلاعات بین درایو اکسترنال و کنسول را به میزان چشمگیری کاهش می‌دهد و همه بازی‌های شما در ۲الی ۳ دقیقه، آماده نصب و راه اندازی خواهند بود.

 

از آن‌جایی که هر دو کنسول جدید از استاندارد USB 3.2 پشتیبانی می‌کنند، شما می‌توانید حافظه‌هایی با سرعت حداکثر ۲ گیگابایت بر ثانیه را تهیه کنید که رقم دیوانه کننده ای محسوب می‌شود. (برای مقایسه، جالب است بدانید که بهترین نوع هارد دیسک، توانایی جابجایی اطلاعات با سرعت ۱۲۰ مگابایت بر ثانیه را دارد) 

 

البته این سرعت هنوز هم با سرعت حافظه SSD به کار رفته در رایانه‌های شخصی جدید و کنسول‌های پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس فاصله زیادی دارد. حافظه‌های مذکور با پشتیبانی از سوکت  PCIe 4.0 M.2 ساخته شده‌اند که می‌تواند به سرعت‌های بسیار بالاتری نسبت به USB 3.2  دست پیدا کند.

 

همچنین مزیت خرید یک حافظه SSD اکسترنال تنها به استفاده در کنسول‌ها محدود نمی‌شود. کاربران رایانه‌های شخصی نیز می‌توانند از این حافظه‌های پر سرعت بهره مند شده و اطلاعات بسیار مهم خود را در آن آرشیو کنند. حافظه‌های جامد به دلیل عدم وجود قطعات مکانیکی، در برابر ضربه مقاوم هستند و همچنین طول عمر آن‌ها نسبت به یک هارد معمولی، تا ۱۰ برابر بیشتر است.

 

حال به سراغ بهترین گزینه‌ها در بازار می‌رویم.

ADATA SE800 1TB

بهترین حافظه SSD اکسترنال برای استفاده در کنسول های نسل نهم

در حال حاضر بهترین گزینه‌ای که می‌توانید تهیه کنید، توسط شرکت ADATA و با تکنولوژی NVMe ساخته شده است. استفاده از حافظه‌های چند لایه TLC NAND و دارا بودن گواهی مقاومت دربرابر آب و گرد و غبار IP68، تنها بخشی از قابلیت‌های این حافظه SSD با کیفیت است. این گواهی به این معنی است که این حافظه می‌تواند در عمق ۱.۵ متری زیر آب به مدت ۳۰ دقیقه دوام بیاورد. همچنین قیمت این محصول با توجه به ظرفیت ۱ ترابایتی‌اش، بسیار رقابتی تعیین شده است. در حقیقت هیچ گزینه بهتری در این رنج قیمت وجود ندارد. 

لازم به ذکر است که سرعت خواندن تصادفی این حافظه به ۱ گیگابایت بر ثانیه می‌رسد که رقمی خیره کننده محسوب می‌شود.

 

سریعترین حافظه SSD اکسترنال : WD Black P50 Game Drive 1TB

اگر به دنبال یک حافظه بسیار پرسرعت هستید که از پس تمامی کارهای شما بربیاید، بدون شک باید به سراغ مدل WD Black P50 Game Drive بروید. این حافظه SSD با استاندارد USB 3.2 Gen 2x2 طراحی شده است؛ به دلیل استفاده از همین فناوری، سرعت خواندن تصادفی این حافظه به ۲گیگابایت بر ثانیه می‌رسد که نسبت به هر نمونه موجود در بازار، سرعت بیشتری را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. 

البته دقت داشته باشید که برای دستیابی به چنین سرعتی، نیاز است که رایانه یا کنسول شما از این قابلیت پشتیبانی کند. در حال حاضر هیچ کنسولی مجهز به درگاه USB 3.2 Gen 2x2 نیست و تنها چند مادربرد بالارده می‌توانند از این قابلیت پشتیبانی کنند. استفاده از معماری TLC NAND در این دستگاه باعث شده که عمر کلی آن افزایش داشته و همچنین دستیابی به سرعت باور نکردنی ۲ گیگابایت بر ثانیه، عملا امکان پذیر باشد.

 

Crucial X8 2TB

بهترین حافظه SSD اکسترنال برای استفاده در کنسول های نسل نهم

در صورتی که نیاز به حافظه‌ای حجیم تر از ۱ ترابایت دارید، بهتر است نیم نگاهی به این محصول Crucial داشته باشید. شما می‌توانید این دستگاه با ظاهر زیبا را در حجم ۲ ترابایت و با قیمتی بسیار پایین‌تر نسبت به رقیب Western Digital خود تهیه کنید. درست است که سرعت خوانش تصادفی این حافظه به ۱۰۵۰ مگابایت بر ثانیه محدود شده است، اما بدون شک در استفاده روزانه هیچ مشکلی را متوجه کاربر نخواهد کرد. دلیل قیمت پایین‌تر این حافظه SSD نیز به معماری استفاده شده در آن باز می‌گردد. به جای استفاده از TLC NAND، این شرکت تصمیم به استفاده از QLC NAND گرفته است که بازدهی پایین‌تری داشته و البته هزینه ای به مراتب کمتر را متوجه کاربر می‌کند. البته که این افت کیفیت، توجیه کننده تفاوت قیمت ۱۵۰ دلاری این حافظه با WD Black است.

 

Samsung T5 SSD

بهترین حافظه SSD اکسترنال برای استفاده در کنسول های نسل نهم

دقت داشته باشید که این محصول از سامسونگ از استاندارد قدیمی‌تر USB 3.1 پشتیبانی می‌کند و همچنین سرعت خوانش تصادفی آن نسبت به دیگر رقبا بسیار کمتر است (۴۸۴ مگابایت بر ثانیه)

پس چرا این گزینه در لیست ما حضور دارد ؟ در ابتدا باید به این نکته اشاره کنیم که هر حافظه جامد نسبت به پرسرعت‌ترین هارد دیسک‌ها یا حافظه‌های فلش، برتری قابل توجهی دارد. این موضوع به این معنی است که T5 در عین کندتر بودن نسبت به دیگر رقبای این لیست، باز هم نسبت به تمام هارد دیسک‌ها و حافظه‌های فلش بازار برتری محسوسی دارد. 

همچنین استفاده از چینش V-NAND در این حافظه، عمر طولانی آن و قیمت مناسب راه به همراه دارد. این حافظه SSD سامسونگ با قیمتی رقابتی، می‌تواند گزینه‌ای مناسب برای جایگزینی حافظه‌های فلش باشد. همچنین کیفیت ساخت آن بسیار بالا بوده و ابعاد و اندازه‌اش، اندکی بزرگتر از یک کارت بانکی است. 

 

Crucial X6 2TB

بهترین حافظه SSD اکسترنال برای استفاده در کنسول های نسل نهم

درست است که تفاوت قیمتی بین این مدل و مدل X8  که در لیست ما حضور دارد، چندان زیاد نیست. همچنین این حافظه جامد از استاندارد SATA پشتیبانی می‌کند که نسبت به استاندارد NVMe، سرعت بسیار پایین‌تری را ارائه می‌دهد. همچنین عدم وجود کابل USB-A داخل جعبه این دستگاه کمی عجیب به نظر می‌رسد. اما به هر حال، در صورتی که شما توانایی استفاده از رابط USB3.2 را ندارید، بهتر است به این گزینه فکر کنید. ابعاد بسیار کوچک‌تر نسبت به برادر بزرگتر و وجود تکنولوژی TRIM Passthrough ، این حافظه  SSD را به گزینه‌ای مورد اعتماد تبدیل می‌کند. TRIM به شما این اطمینان را می‌دهد که در کاربری طولانی مدت، کیفیت و سرعت جابجایی اطلاعات به هیچ‌وجه افت نکرده و حافظه همیشه در بالاترین سطح ممکن مشغول به کار باشد. 

سرعت خواندن تصادفی این حافظه به ۵۴۰ مگابایت بر ثانیه می‌رسد که می‌تواند حافظه‌های رقیبش را به راحتی به چالش بکشد . 

دقت داشته باشید که حافظه X6 و سامسونگ T5 برای افرادی مناسب است که به آخرین نسخه از پورت USB 3.2 دسترسی ندارند.

 

Vava Portable SSD Touch 500GB

بهترین حافظه SSD اکسترنال برای استفاده در کنسول های نسل نهم

شاید برای پیدا کردن این مدل در بازار ایران، با چالش‌های زیادی روبرو شوید. همچنین سرعت انتقال این حافظه نیز چندان چشمگیر نیست و مانند تمامی دستگاه‌های همرده، سرعت خواندن تصادفی ۵۴۰ مگابایت بر ثانیه برای این دستگاه تعیین شده است. حال چرا باید به فکر خرید این دستگاه بود ؟ نکته مهم آن استفاده از سیستم رمزنگاری AES 256 Bit است که باعث شده تا این محصول وارد لیست ما بشود. در حقیقت با استفاده از این استاندارد، می‌توانید اطلاعات مهم خود را با خیال راحت جابجا کرده و هیچ نگرانی بابت دزدیده شدن یا از دست رفتن اطلاعاتتان نداشته باشید. بسیاری از گیمرها علاقه‌ای به این قابلیت ندارند، اما در صورتی که شما یک فرد گیمر هستید که علاوه بر تجربه بازی، کاربری تجاری از وسایل خود نیز دارید، این گزینه‌ای بسیار مناسب برای شما خواهد بود. البته لازم به ذکر است که قیمت این حافظه نسبت به رقبای خود در سطح بالاتری قرار می گیرد.

 

Seagate Barracuda Fast SSD 1T

بهترین حافظه SSD اکسترنال برای استفاده در کنسول های نسل نهم

شرکت Seagate در طراحی ظاهری محصولات خود همیشه موفق عمل کرده است و جدیدترین حافظه اکسترنال این شرکت نیز از همین قاعده پیروی می‌کند. سرعت خواندن تصادفی ۵۴۰ مگابایت بر ثانیه این حافظه جامد نوید عملکرد متوسط آن را می‌دهد، اما این در حالی است که به طرز عجیبی، شاهد نوسان در عملکرد این حافظه هستیم. برای جابجایی فایل‌های حجیم، نرخ جابجایی ثابت است؛ اما برای فایل های سبک‌تر، شاهد کاهش و افزایش ناگهانی سرعت انتقال هستیم که احتمالا به رابط USB این حافظه باز می گردد. درست است که در توضیحات آن به پشتیبانی از USB 3.2 اشاره شده است، اما این درایو با تکنولوژی SATA ساخته شده است و این موضوع به این معنی است که شما در نهایت به حداکثر سرعت ۶گیگابیت در ثانیه محدود هستید و خبری از سرعت بالاتر از این عدد نیست. 

 

به هر حال، این گزینه برای افرادی مناسب است که قصد هزینه هنگفت برای خرید یک حافظه SSD اکسترنال را ندارند.

 

توضیحات تکمیلی

تفاوت بین TLC و QLC چیست ؟

این تفاوت به تکنولوژی ساخت این دو مدل باز می‌گردد. TLC مخفف Triple Layer Cell بوده که نمایانگر این موضوع است که حافظه مذکور در هر بلوک ذخیره سازی اطلاعات، سه لایه حافظه را روی یکدیگر قرار داده است. QLC نیز مخفف Quad Layer Cell بوده که نشان می‌دهد حافظه مذکور چهار لایه حافظه را در یک سلول روی هم قرار داده است. معماری QLC هزینه ساخت کمتری را به شرکت سازنده تحمیل می‌کند، اما به همان میزان نیز پرفرمنس کلی حافظه کاهش پیدا می‌کند.

 

NVMe یا SATA؟ 

باید به این موضوع توجه داشته باشید که انتخاب شما بین یک درایو SATA در پشت یک درگاه USB و یک درایو NVMe در پشت یک درگاه USB است. یعنی نه تنها نحوه ساخت حافظه SSD اهمیت زیادی دارد، بلکه حتما باید به درگاه USB آن نیز توجه شود. درایو‌هایی که با تکنولوژی NVMe ساخته شده‌اند، در صورت همگام سازی با پورت USB 3.2 Gen 2x2 می‌توانند بالاترین سرعت ممکن را در اختیار شما بگذارند. البته دقت داشته باشید که دستگاه مقصد نیز باید از این پورت پشتیبانی کند.

 

به هر حال، هر چه سرعت شما بالاتر برود، به همان میزان شاهد افزایش قیمت خواهید بود. به همین خاطر، بهتر است در ابتدا به دستگاهی که دارید توجه کرده و سپس از بین NVMe و SATA، یک گزینه را انتخاب کنید.

برچسب ها: مشاوره خرید, سخت افزار
0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
مطالب مشابه
مشاهده موارد بیشتر
نظر کاربران
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.