ترتیب زمانی تجربه سری بازی Halo

ترتیب زمانی تجربه سری بازی Halo

مهدی سلیمانی مهدی سلیمانی
11 ماه و 5 روز پیش

شوتر پرچمدار ایکس باکس در جهانی علمی تخیلی جریان دارد که پایه‌های روایی‌اش میلیاردها سال پیش از وقایع داستانی بازی‌ها بنا شده است. باوجود این تاریخ غنی، همه عناوین سری بازی Halo در یک دهه جریان دارند و داستان انتهای جنگ بین انسان و کاوننت‌ها و وقایع پس از پایان این جنگ را روایت می‌کنند.


عناوین اصلی این مجموعه یک داستان یکپارچه و مرتبط را روایت می‌کنند، اما چندین عنوان فرعی آن باعث پیچیدگی ترتیب زمانی وقایع داستانی مجموعه می‌شوند. در این مطلب، لیستی از ترتیب زمانی رخ دادن وقایع داستانی تمام عناوین اصلی و بیشتر عناوین فرعی مجموعه تهیه کرده‌ایم که شامل عناوین استراتژی Halo Wars و شوترهای بالا به پایین Halo: Spartan هم می‌شود. با این حال، عناوینی مانند بازی Halo Recruit، بازی Halo: Fireteam Raven و بازی Halo 4: King of the Hill Fueled by Mountain Dew در لیست حضور ندارند.

 

ترتیب زمانی بازی‌های Halo

مانند دیگر مجموعه‌های چندقسمتی، دو راه برای تجربه این بازی‌ها وجود دارد. یکی ترتیب زمانی براساس زمان انتشار بازی‌هاست و دیگری هم ترتیب زمانی روایت داستان. در هر صورت انتخاب بهترین نحوه بازی کردن این عناوین برعهده شماست. 
 

در ابتدا، به ترتیب زمانی تجربه این بازی‌ها براساس روایت داستانی اشاره خواهیم کرد و بعد از آن هم نوبت به ترتیب زمانی براساس تاریخ انتشار می‌رسد.
درنظر داشته باشید که در این مطلب اتفاقات کلی و مهم داستان این بازی‌ها بازگو شده و به فضای کلی هر بازی و شخصیت‌های مهم آن‌ها هم اشاره می‌شود. برای جلوگیری از اسپویل شدن داستان بازی‌ها، بهتر است فقط به نام و ترتیب زمانی هر بازی دقت کنید.

 

1 – بازی Halo Wars (سال 2531)

وقایع این بازی 21 سال قبل از شروع داستان بازی Halo: Reach و بازی Halo: Combat Evolved اتفاق می‌افتد. داستان بازی Halo Wars در اولین روزهای جنگ انسان‌ها و کاوننت‌ها (Covenant) رخ می‌دهد؛ جنگی که توسط کاوننت‌ها برای حفظ پایه‌های دینشان آغاز شده بود. این بازی روایتگر داستان نیروهای UNSC و تیم سرخ ابرسربازان Spartan-II است که با سفینه فضایی Spirit of Fire در سیارات Harvest و Arcadia با کاوننت‌ها مبارزه می‌کنند.
بازی Halo Wars اولین عنوان استراتژی هم‌زمان این مجموعه است و دنباله آن یعنی بازی Halo Wars 2، بین وقایع بازی Halo 5 و بازی Halo Infinite جریان دارد.
این بازی هم‌اکنون روی کامپیوتر، ایکس باکس 360، ایکس باکس وان و سرویس کلود ایکس باکس در دسترس است.

 

2 – بازی Halo: Reach (سال 2552)

داستان این بازی در تابستان سال 2552 رخ می‌دهد. تیم NOBLE در سیاره ریچ (Reach)، یکی از موفق‌ترین کلونی‌های انسان‌ها، مبارزه خود را با کاوننت‌ها آغاز می‌کند. تیم نوبل و شخصیت قابل کنترل بازی، نوبل شش (NOBLE Six)، شدیدا تحت محاصره نیروهای کاوننت قرار می‌گیرند، اما تلاش‌های آن‌ها درنهایت به سفینه Pillar of Autumn و  کورتانا اجازه می‌دهد تا از سیاره ریچ فرار کنند. این اتفاق آغازگر وقایع داستانی بازی Halo: Combat Evolved بود.
این بازی هم‌اکنون روی کامپیوتر، ایکس باکس 360، ایکس باکس وان و ایکس باکس سری ایکس و اس در دسترس است.

 

3 – بازی Halo: Combat Evolved (سال 2552)

پایان بازی Halo: Reach مستقیما به وقایع آغازین بازی Halo: Combat Evolved متصل می‌شود. در ابتدای این بازی سفینه Pillars of Autumn وارد تاسیسات شماره چهار (Installation 04) می‌شود که یکی از هفت دنیای حلقه‌ای (Halo) است. این هفت حلقه توسط گونه باستانی و باهوشی که به‌عنوان Forerunners یا «پیشروان» شناخته می‌شوند، ساخته شده‌اند.


سفینه Pillars of Autumn که حامل کورتانا و John-117 یا همان مستر چیف است، به‌خاطر حمله کاوننت‌ها مجبور به سقوط کنترل‌ شده روی حلقه می‌شود. روی حلقه، مستر چیف مجبور به مبارزه با نیروهای کاوننت می‌شود و در همین حال به‌صورت اتفاقی باعث رها شدن گونه Flood در سطح حلقه می‌شود. این گونه که موجودات انگلی باستانی هستند، از موجودات حساس تغذیه می‌کنند و چیف باید راهی برای جلوگیری از آن‌ها بدون از بین بردن نژاد انسان‌ها پیدا کند.


این بازی تعدادی از شخصیت‌های مهم و ثابت مجموعه مانند 343 Guilty Spark، مانیتور پیشروان که وظیفه نظارت بر تاسیسات شماره چهار را برعهده دارد؛ جیکوب کیز (Jacob Keyes)، یکی از افسران فرمانده ناوگان UNSC و ایوری جانسون (Avery Johnson) که یک تفنگدار خبره UNSC است را به داستان معرفی می‌کند.
این بازی که اولین بار روی ایکس باکس اورجینال منتشر شد، هم‌اکنون روی کامپیوتر، ایکس باکس 360، ایکس باکس وان و ایکس باکس سری ایکس و اس در دسترس است.

 

4 – بازی Halo 2 (سال 2552)

وقایع داستان این بازی اندکی بعد از پایان داستان بازی Halo: Combat Evolved رخ می‌دهد. بازی Halo 2 دو داستان را روایت می‌کند: اولی، داستان یک کاوننت به‌نام ثل ودام (Thel Vadam) یا همان آربیتر است و دومی، به مبارزه ادامه‌دار مستر چیف علیه کاوننت‌ها و Flood می‌پردازد.
داستان این بازی در حدود یک ماه رخ می‌دهد و درنهایت، چیف و آربیتر درکنار یکدیگر برای هدفی مشترک می‌جنگند. خط داستانی این بازی علاوه بر معرفی یک حلقه Halo دیگر (تاسیسات شماره پنج)، برای اولین بار سیاره زمین را هم نشان می‌دهد. زمینی که در خطر حمله کاوننت‌ها قرار دارد. در انتهای این بازی هم مستر چیف دیالوگ افسانه‌ای «قربان، این جنگ را تمام می‌کنم» را به‌زبان می‌آورد.
علاوه بر آربیتر، این بازی شخصیت‌های مهم دیگری از جمله بزرگان مذهبی کاوننت‌ها (پیامبران حقیقت، بخشش و پشیمانی) و میراندا کیز (Miranda Keyes)، یکی از فرماندهان ناوگان UNSC و فرزند جیکوب کیز و دکتر کترین هلسی (Dr. Catherine Halsey) را به داستان اضافه می‌کند.
این بازی هم ابتدا روی ایکس باکس اورجینال عرضه شد و حالا روی کامپیوتر، ایکس باکس 360، ایکس باکس وان و ایکس باکس سری ایکس و اس در دسترس است.

 

بیشتر بخوانید: رتبه‌بندی تمام ورژن‌های لیان کندی در سری Resident Evil


5 – بازی Halo 3: ODST (سال 2552)

وقایع داستانی بازی Halo 3: ODST همزمان با بازی Halo 2 و بلافاصله بعد از پایان مرحله Metropolis این بازی رخ می‌دهند. داستان این بازی در شهر نیو مومباسا (New Mombasa) جریان دارد. این شهر یکی از اولین و مهم‌ترین میدان‌های مبارزه انسان و کاوننت‌ها در حمله بیگانگان فضایی به زمین محسوب می‌شود.
خط داستانی این بازی مانند دیگر بازی‌های مجموعه کاملا خطی نیست. بازی Halo 3: ODST داستان شش سرباز ODST را روایت می‌کند و بازیکن کنترل یکی از آن‌ها به‌نام روکی (Rookie) را در اختیار دارد. در جستجو برای پیدا کردن هم جوخه‌ای‌هایی که در نیو مومباسا پراکنده شده‌اند، روکی با گروه‌های کاوننت هم مبارزه می‌کند.


یکی از اعضای این گروه ادوارد باک (Edward Buck) است که در بازی Halo 5: Guardians هم به‌عنوان یکی از اعضای جوخه Fireteam Osiris حضور دارد.
این بازی هم‌اکنون روی کامپیوتر، ایکس باکس 360، ایکس باکس وان و ایکس باکس سری ایکس و اس در دسترس است.

 

6 – بازی Halo 3 (بین‌ سال‌های 2552 و 2553)

قسمت پایانی سه‌گانه اصلی Halo، مستر چیف را در آخرین ماه‌های جنگ بین انسان و کاوننت نشان می‌دهد. او و نیروهای UNSC بار دیگر تلاش می‌کنند تا از شلیک ابرسلاح Halo Array توسط کاوننت‌ها و از بین رفتن تمام موجودات زنده در شعاع 25 هزارسال نوری جلوگیری کنند. از طرف دیگر، Flood هم وارد زمین می‌شود تا دومین تهدید برای انقراض بشریت باشد.
قهرمانان داستان باز هم از این نبرد سربلند بیرون می‌آیند و مستر چیف هم هنگام ورود به اتاق کرایو، با یک دیالوگ خاطره‌انگیز دیگر این سه‌گانه به‌یادماندنی را تمام می‌کند: «وقتی به من نیاز داشتید بیدارم کنید.»

این بازی هم‌اکنون روی کامپیوتر، ایکس باکس 360، ایکس باکس وان و ایکس باکس سری ایکس و اس در دسترس است. در ادامه لیست، تمام بازی‌ها روی این پلتفرم‌ها عرضه شده‌اند و به‌ همین دلیل دوباره آن‌ها را ذکر نمی‌کنیم. 

 

7 – بازی Halo: Spartan Assault (سال 2554)

یک عنوان فرعی دیگر از این مجموعه که وقایع داستان آن بین قسمت سوم و چهارم جریان دارد. بازی Halo: Spartan Assault یکی از دو شوتر بالا به پایین مجموعه است که به‌همراه دنباله‌اش یعنی بازی Halo: Spartan Strike در خط داستانی اصلی مجموعه حضور دارند. ادوارد دیویس (Edward Davis) و سارا پالمر (Sarah Palmer)، دو تن از ابرسربازان پروژه Spartan-IV در درگیری‌های پس از جنگ با کاوننت‌ها حضور دارند. این بازی چندان تاثیری روی روایت داستان مجموعه نمی‌گذارد، اما شخصیت سارا پالمر که در بازی Halo 4، بازی Halo 5 و بازی Halo Infinite حضور دارد را به داستان معرفی می‌کند.

 

8 – بازی Halo 4 (سال 2557)

بازی Halo 4 هم در روایت داستان این مجموعه و هم در روند توسعه آن یک تغییر بزرگ ایجاد می‌کند. این بازی حماسه Reclaimer را آغاز می‌کند و از طرف دیگر، پس از جدایی استودیو Bungie از این مجموعه، آغازگر دوران توسعه بازی‌ها توسط استودیو 343 Industries است.
داستان بازی Halo 4، چهار سال پس از پایان وقایع بازی Halo 3 و وقتی که کورتانا مستر چیف را از خواب انجمادی بیدار می‌کند، آغاز می‌شود. کاوننت‌ها دوباره بشریت را تهدید می‌کنند، اما این بازی تمرکز اصلی خود را روی رابطه بین مستر چیف و کورتانا قرار می‌دهد. کورتانا در اولین مراحل Rampancy قرار دارد که باعث بی‌ثباتی شدید هوش مصنوعی می‌شود. همزمان با این اتفاق، کورتانا و چیف باید با خطر بازگشت پیشروان با رهبر جدیدشان و تهدید بشریت دست و پنجه نرم کنند. 
این بازی تاسیسات شماره 3 را هم به‌عنوان حلقه هیلو جدید و قابل کاوش معرفی می‌کند. علاوه بر این، دکتر کترین هالسی (Dr. Catherin Halsey)، خالق کورتانا، و یک موجود پیشرو به‌نام کتابدار هم در این بازی اولین حضورشان را در خط داستانی تجربه می‌کنند.

 

9 – بازی Halo: Spartan Strike (سال 2557)

داستان این بازی در سال 2552 و هم‌زمان با وقایع بازی Halo 2 آغاز می‌شود، اما به‌سرعت پنج سال جلو رفته و وقایع پس از بازی Halo 4 را روایت می‌کند. البته اتفاقات داستانی کمی در این بازی به خط داستانی اصلی این مجموعه مرتبط هستند. داستان بازی Halo: Spartan Strike داستان گروهی از سربازان UNSC را روایت می‌کنند که همزمان با مبارزه علیه کاوننت‌ها، به‌دنبال یافتن یک شئ باستانی به ‌نام Conduit هم هستند. 

 

بیشتر بخوانید: آیا بازی GTA 6 در سال 2024 منتشر ‌می‌شود؟ 


10 – بازی Halo 5: Guardians (سال 2558)

کمپین بازی Halo 5: Guardians را می‌توان ضعیف‌ترین کمپین مجموعه دانست که تمرکز را از روی مستر چیف برداشته و بیشتر روی Fireteam Osiris و رهبر آن‌ها یعنی جیمسون لاک (Jameson Locke) تمرکز می‌کند. لاک یکی از ابرسربازهای پروژه Spartan-IV است که وظیفه دارد تا علاوه بر پیدا کردن مستر چیف، او را برای رهبری UNSC بازگرداند.
داستان این بازی بین جوخه Fireteam Osiris و جوخه Blue Team جریان دارد. جوخه Blue Team، تحت فرمان مستقیم مستر چیف، عملیات پیدا کردن کورتانا را پیش می‌برند که حالا یک هوش مصنوعی یاغی و تشنه قدرت است.

 

11 – بازی Halo Wars 2 (سال 2559)

داستان این بازی که پیش از بازی Halo Infinite رخ می‌دهد، یک جنگ‌ سالار بی‌رحم به‌نام ایتریوکس (Atriox) را معرفی می‌کند که رهبر مزدوران Banished است و نقش پررنگی در داستان بازی Halo Infinite ایفا می‌کند.
مانند بازی Halo Wars، جوخه Red Team و سفینه Spirit of Fire هم در بازی Halo Wars 2 حضور دارند. این جوخه پس از 28 سال از خواب انجمادی بیدار شده و پس از رسیدن به Ark، با Banished و رهبر آن‌ها، ایتریوکس رو به رو می‌شوند. باوجود برتری عددی حریف، جوخه Red Team به‌عنوان آخرین سد دفاعی بین Banished و بشریت در مقابل آن‌ها ایستادگی می‌کند. درگیری UNSC با Banished در بازی Halo Infinite هم ادامه پیدا می‌کند.

 

12 – بازی Halo Infinite (سال 2560)

آخرین قسمت این مجموعه جدیدترین وقایع داستانی را هم روایت می‌کند. بازی Halo Infinite با تمرکز دوباره روی مستر چیف، برای اولین بار بازیکنان را در محیط جهان‌ باز‌ Halo Zeta (تاسیسات شماره هفت) رها می‌کند. این بازی مزدوران Banished از بازی Halo Wars 2 را وارد خط داستانی اصلی مجموعه کرده و علاوه بر آن‌ها، یک نژاد باستانی به‌نام زلنین (The Xalanyn) یا Endless را هم معرفی می‌کند. این نژاد باستانی که تا حالا توسط پیشروان زندانی شده بود، شخصیت جدیدی به‌نام هاربینجر (Harbinger) را هم وارد خط داستانی اصلی مجموعه می‌کند.
تنها همراهان مستر چیف در این بازی، یک خلبان UNSC به‌نام فرناندو اسپارزا (Fernando Esparza) و یک هوش مصنوعی به‌نام Weapon هستند. علاوه بر ایتریوکس و هاربینجر، یک جنگ‌سالار دیگر به‌نام اشاروم (Escharum) و جگا (Jega) که با‌ نام Blademaster هم شناخته می‌شود، به‌دنبال کشتن مستر چیف هستند. 

 

اگر می‌خواهید عناوین این مجموعه را به ترتیب سال انتشار بازی کنید هم می‌توانید از لیست زیر کمک بگیرید:
 

-    بازی Halo: Combat Evolved (سال 2001)
-    بازی Halo 2 (سال 2004)
-    بازی Halo 3 (سال 2007)
-    بازی Halo Wars (سال 2009)
-    بازی Halo 3: ODST (سال 2009)
-    بازی Halo Reach (سال 2011)
-    بازی Halo 4 (سال 2012)
-    بازی Halo Spartan Assault (سال 2013)
-    بازی Halo: Spartan Strike (سال 2015)
-    بازی Halo 5: Guardians (سال 2015)
-    بازی Halo Wars 2 (سال 2017)
-    بازی Halo Infinite (سال 2020)

 

مجموعه Halo به‌راحتی بزرگترین مجموعه ایکس باکس محسوب می‌شود و غیرممکن است که این کمپانی به‌خاطر عملکرد ضعیف استودیو 343 Industries و بازی Halo Infinite به فکر کنار گذاشتن آن باشد. مشخصا این مجموعه در سال‌های اخیر با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کرده و ممکن است که استودیو 343 Industries از توسعه قسمت‌های بعدی کنار گذاشته شود، البته سری بازی Halo جایی نخواهد رفت، اما احتمالا سال‌های زیادی تا انتشار قسمت بعدی آن باقی مانده است.

برچسب ها: Halo Infinite, ایکس باکس سری ایکس, ایکس باکس
0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
مطالب مشابه
مشاهده موارد بیشتر
محصولات مرتبط
نظر کاربران
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.