بازی هایی که فراموش کردیم در سال 2020 عرضه شدند

بازی هایی که فراموش کردیم در سال 2020 عرضه شدند

رضا رحیمی رضا رحیمی
3 سال و 3 ماه و 12 روز پیش

سال 2020 اتفاقات ناگواری را به همراه داشت، اما  در دنیایی که نگرانی‌های روزافزون خارج از بعد سرگرمی در حال گسترش و همه‌گیری فزاینده‌ای هستند، بسیار خوب است که می‌دانیم سرگرمی محبوبمان؛ یعنی بازی های ویدیویی، هنوز به مسیر سرگرم کردن خود ادامه می‌دهند. با وجود همه‌گیری بیماری کرونا و پیامدای ناشی از آن، دلگرم‌کننده است که هنوز بازی های ویدیویی را کنار خود داریم.

 

طی سال 2020 بازی‌های ریز و درشت زیادی وارد بازار شدند. در نیمه دوم این سال بازی‌های محبوب و بزرگی مثل بازی Hades، بازی Death Stranding، بازی WoW: Shadowlands و بازی Cyberpunk 2077 در دسترس هواداران قرار گرفتند. حجم بازی‌های بزرگ و پرطرفدار این مدت به قدری زیاد بود که گاهی یادمان می‌رود نسخه جدیدی از بازی XCOM نیز در ماه آوریل همین سال وارد بازار شده بود. اصلاً بازی بتل رویال شرکت یوبی‌سافت؛ یعنی بازی Hyper Scape را به خاطر دارید؟ برای این که به حافظه خاک گرفته شما و خودمان تکانی بدهیم و بازی‌هایی که در سال 2020 منتشر شده ولی به فراموشی سپرده شدند را در این یادداشت معرفی خواهیم کرد.

 

بازی Warcraft 3: Reforged

منتشر شده در تاریخ 28 ژانویه (هشت بهمن‌ماه)

سال گذشته، شرکت Blizzard وعده انتشار یک بازی را داد که در آینده به مواجه با طوفانی از خشم هواداران منجر شد. طرفداران پر و پا قرص مجموعه، پس از این که به تجربه بازی Warcraft 3: Reforged پرداختند متوجه شدند این بازی بهبودهای وعده داده شده را در خود جای نداده و نتیجه چیزی ضعیف‌تر از بازی تبلیغ شده توسط این شرکت است. این شرکت در ابتدای معرفی این بازی وعده اضافه شدن کات‌سین‌های جدید، ارتقای مراحل بخش داستانی، بهبود داستان‌گویی و اضافه کردن بخشی از روایات داستاتی دنیای World of Warcraft را داده بودند اما در قسمتی از میانه راه توسعه از ارائه این موارد ذکر شده شانه خالی کردند.

بسیاری از هواداران بدون آگاهی از سیاست جدید این شرکت، با یک نسخه معمولی از بازی Warcraft 3 روبرو شدند که تنها در اندازه یک نسخه ریمستر ساده باقی مانده بود. عمده خشم این افراد از این ناشی می‌‌شد که این بازی به اصطلاح جدید سرورهای اصلی نسخه اورجینال بازی را جایگزین کرده بود و آن‌ها دیگر قادر به استفاده از بخش آنلاین نسخه اصلی بازی نبودند.

 

بازی Mount & Blade 2: Bannerlord

منتشر شده در تاریخ 30 مارس (11 فروردین‌ماه)

مدت زیادی را صرف انتظار کشیدن برای انتشار نسخه جدیدی از مجموعه بازی‌های Mount & Blade کردیم. در نهایت چیزی که تحویل گرفتیم یک بازی وفادار به نسخه قبلی؛ یعنی نسخه Warband، بود که از هر نظر بازی قبلی را ارتقا داده بود. اکثر طرفداران از مواجه با چنین بازی باکیفیتی از خوشحالی سرازپا نمی‌شناختند و جالب اینجاست که استودیو TaleWorlds کماکان به صورت دورکاری مشغول پشتیبانی از بازی Mount & Blade 2: Bannerlord که در حالت دسترسی اولیه قرار دارد است.

با وجود این که طی سالیان اخیر بازی‌های مختلفی مثل بازی Chivarly 2 و Mordhau توانستند تا حدودی عصاره نبردهای بزرگ مجموعه بازی‌های Mount & Blade را در بازی‌های خود پیاده کنند اما با این حال جای خالی یک بازی بلندپروازانه از استودیو TaleWorlds خالی بود که به نحو احسن توسط آن‌ها پر شد.

 

بازی Resident Evil 3 Remake

منتشر شده در تاریخ سه آوریل (15 فروردین‌ماه)

 بازی Remake Resident Evil 2 از هر نظر یک موفقیت عظیم به شمار می‌رفت. نسخه بازسازی بعدی که در دستور کار قرار گرفت،  بازی Resident Evil 3 Remake بود که نتوانست در حد و اندازه برادر بزرگ‌ترش ظاهر شود و با بداقبالی روبرو شد. البته نقدهای منفی بازی مانع از این نمی‌شود که این عنوان را یک بازی خوب و سرگرم‌کننده تلقی نکنیم. بازی Resident Evil 3 Remake به خوبی از پس فراهم کردن لحظاتی جذاب و هرچند کوتاه برای مخاطب برمی‌آید. هنوز هم تماشای یک نسخه بازسازی شده از یک بازی خاطره‌انگیز می‌تواند برای ما تحسین‌برانگیز باشد. دلیل نقدهای نه‌چندان مثبت بازی ساختار خطی آن بوده است. علاوه بر آن، این بازی نمی‌تواند داستان نسخه اصلی را به خوبی در نسخه بازسازی شده گسترش دهد و این کاری است که بازسازی نسخه دوم به خوبی از عهده آن برآمده بود.

 

بازی XCOM: Chimera Squad

منتشر شده در تاریخ 23 آوریل (چهار اردیبهشت‌ماه)

بازی XCOM: Chimera Squad که هم یک نسخه فرعی و هم یک ادامه مستقیم است با انتشار بی‌سر و صدا در اوایل سال 2020 همه را غافل‌گیر کرد. در بازی XCOM: Chimera Squad به جای اینکه به‌مانند نسخه‌های پیشین در قالب یک نبرد سراسری به مبارزه علیه دشمنان مشغول شوید، به نبردهای جزئی با تمرکز روی یک جوخه از سربازان خواهید پرداخت. این نبردها در شهر 31 جریان دارند که شهری است با ساکنین زمینی و فضایی. در نسخه‌های پیشین این مجموعه بازی، شخصی‌سازی شخصیت‌ها یکی از ویژگی‌های مهم و نمادین به شمار می‌رفت. در بازی‌های قبلی می‌توانستید نام، چهره و مسیر شغلی اعضای جوخه خود را انتخاب کنید اما در بازی XCOM: Chimera Squad به طرز عجیبی همه این شخصی‌سازی‌ها حذف شده‌اند. البته فقدان بخش شخصی‌سازی توسط جوخه 11 نفره که شامل افرادی با صداپیشه‌های مختلف و قابلیت‌ها و مهارت‌های منحصر به فرد است جبران شده است.

بازی XCOM: Chimera Squad برخلاف فرمول نسخه‌های قبلی عمل می‌کند و یک بازی کوتاه و جمع و جور از این مجموعه به شمار می‌رود. به نظر می‌رسد که انتشار این نسخه صرفاً آزمایشی از سوی استودیوی سازنده بوده تا مسیر پیش روی این مجموعه در آینده را به تصویر بکشند.

 

بازی Gears Tactics

منتشر شده در تاریخ 28 آوریل (9 اردیبهشت‌ماه)

 انتشار یک بازی تاکتیکی از سری Gears of War آن هم تنها پنج روز بعد از عرضه یک بازی تاکتیکی دیگر (XCOM: Chimera Squad) صرفاً یک تصادف است. با این حال شباهت این دو بازی صرفاً از نزدیکی تاریخ انتشارشان فراتر می‌رود. در هر دوی این عناوین شما کنترل یک جوخه کاملاً صداگذاری شده متشکل از شخصیت‌های مختلف با پس‌زمینه‌ و مهارت‌های مختلف و متنوع را برعهده دارید. علاوه بر همه این موارد، بازی Gears Tactics دارای کات‌سین‌های زیبا و چشم‌نوازی است و داستان آن به خوبی در کنار داستان بازی‌های اصلی مجموعه قرار می‌گیرد.

این اتفاق باعث ایجاد رقابت جذاب بین بازی Gears Tactics و بازی XCOM: Chimera Squad در ماه آوریل شده بود. در نهایت ما تقریباً هر دوی این بازی‌ها را فراموش کردیم که البته به خودی خود اتفاق بدی به شمار نمی‌رود. هر دوی این بازی‌ها تجربه‌های لذت‌بخشی هستند که در نهایت به پایان می‌رسند. بازی Gears Tactics یکی از بهترین انتخاب‌های شما پس از تهیه اشتراک گیم پس به شمار می‌رود.

 

بازی Legends of Runeterra

منتشر شده در تاریخ 29 آوریل (10 اردیبهشت‌ماه)

استودیو Riot در سال 2020 میلادی پیشرفت‌های چشم‌گیری را از به نمایش گذاشت. عنوان جدید آن‌ها؛ یعنی بازی Legends of Runeterra در این سال بالاخره از فاز بتا خارج شد و در ماه آوریل با استقبال پرشور منتقدین مواجه شد. این بازی مسیر تجاری کاملاً متفاوتی را با بازی‌های مشابه مثل Hearthstone یا Magic: The Gathering طی کرده است. در نقدهای منتشر شده از بازی به این نکته اشاره شده است که اگرچه خرید booster packها برای دریافت کارت‌های کمیاب در بازی‌های کارتی فیزیکی که کارت‌ها ارزش واقعی دارند، اجتناب‌ناپذیر است اما در یک بازی کارتی دیجیتالی وجود چنین لوت‌باکس‌هایی تنها یک بهانه برای کسب سود بیش‌تر است. وجود چنین چیزهایی هر بازیکنی را نسبت به آن بازی بدبین می‌کند.

پس از گذشت تقریباً هشت ماه از عرضه این بازی مدت‌هاست که دیگر خبری از آن نمی‌شنویم و این عنوان تقریباً به دست فراموشی سپرده شده است. با این حال بازی Legends of Runeterra هنوز هم به‌روزرسانی‌ها و بسته‌های الحاقی متنوعی دریافت می‌کند. بنابراین اگر به بازی‌های کارتی روی پلتفرم رایانه‌های شخصی یا موبایل علاقه ‌دارید، بازی Legends of Runeterra می‌تواند لحظات خوشی را برای شما رقم بزند.

بازی Crucible

منتشر شده در تاریخ 20 می (31 اردیبهشت‌ماه)

اگر این بازی را فراموش کرده باشید کسی شما را سرزنش نخواهد کرد، چرا که بازی Crucible تنها چند ماه پس از عرضه به طور کلی از دسترس خارج شد. بازی Crucible یک عنوان مهم به شمار می‌رفت از این نظر که این عنوان اولین تلاش شرکت Amazon برای ورود به صنعت بازی‌های ویدئویی بود. این بازی پر از ایده‌های مختلف بود که در نهایت هیچکدام به خوبی پیاده‌سازی نشده بودند.

توسعه دهنده بازی؛ استودیو Relentless تمام تلاش خود را کرد که از بازی Crucible یک عنوان درخور بسازد. آن‌ها تا جایی پیش رفتند که بازی را پس از عرضه جمع‌آوری کره و مجدداً بازی عرضه شده را وارد فاز بتا کردند! البته تیم موفق به استفاده از این شانس دوم نشد چرا که بازی در ماه اکتبر برای همیشه از دسترس خارج شد.

 

بازی Hyper Scape

منتشر شده در تاریخ 12 جولای (22 تیرماه)

در زمانی که شرکت یوبی سافت شدیداً مشغول رسیدگی به پرونده‌های سوءاستفاده و بدرفتاری در محیط کار بود، یک تیم توسعه از استودیوی مونترال این شرکت روی اولین بازی سبک بتل رویال آن‌ها کار می‌کردند. این عنوان چیزی نبود جز بازی Hyper Scape. با توجه به این که بازی‌های بتل رویال بسیار خوبی مثل Apex Legends و Warzone تنها چندماه قبل از این بازی وارد بازار شده بودند، مکانیزم‌های ساده‌تر بازی Hyper Scape در مقایسه به عناوین ذکر شده نتوانست با اقبال چندانی از سوی بازیکنان مواجه شود.

از زمان انتشار تا به حال شرکت یوبی سافت در حال تلاش برای بازگرداندن توجهات به سوی این بازی است. بازی Hyper Scape اخیراً محتویات فصل دوم خود را در کنار قابلیت کراس پلی دریافت کرده و علاوه بر این‌ها از طریق فروشگاه شرکت اپیک گیمز نیز در دسترس خریداران قرار گرفته است. به علاوه این بازی در حال حاضر بخش Team Deathmatch را نیز در خود جای داده و توسعه‌دهندگان وعده‌ی قابلیت‌های بیش‌تر در آینده را داده‌اند.

 

بازی Marvel’s Avengers

منتشر شده در تاریخ چهار سپتامبر (14 شهریورماه)

این خبر ناراحت‌کننده‌ای محسوب می‌شود اما بازی Marvel’s Avengers ساخته شده توسط استودیو کریستال داینامیکز یک عنوان کاملاً فراموش شده به شمار می‌رود. این بازی با وجود داشتن یک بخش داستانی نسبتاً جذاب و گرافیک بصری چشم‌نواز باز هم نتوانست نظر بازیکنان را به خود جلب کند. البته دلیل اصلی این اتفاق وجود سیستم لوت‌باکس‌گونه‌ای بود که در گیم‌پلی بازی قرار داشت اما هیچ همخوانی با این بازی از خود نشان نمی‌داد.

استودیوی سازنده وعده پشتیبانی درازمدتی را از این بازی داده است. اولین بخش از این پشتیبانی‌ها، انتشار بسته الحاقی مربوط به شخصیت Kate Bishop می‌شد که چند ماه پیش در دسترس قرار گرفت. اگر به سرنوشت بازی Destiny نگاه کنیم می‌توانیم نتیجه بگیریم که هنوز برای بازی Marvel’s Avengers دیر نشده است تا بتواند ورق را برگرداند.

 

بازی Torchlight 3

منتشر شده در تاریخ 13 اکتبر (22 مهرماه)

بازی Torchlight 3 در ابتدا به عنوان یک نسخه فرعی همواره آنلاین از این سری معرفی شد اما به مرور به نسخه سوم از مجموعه تغییر هویت داد. این بازی به طرزی غافل‌گیر کننده‌ای در ماه ژوئن به صورت دسترسی زودهنگام در دسترس قرار گرفت و سپس در ماه اکتبر به صورت کامل منتشر شد. این عنوان در ابتدا یک بازی تماماً آنلاین به شمار می‌رفت اما پس از این که به یک بازی نقش‌آفرینی تک‌نفره به همراه یک بخش چندنفره تغییر هویت داد نتوانست به همه وعده‌های خود عمل کند. بخش آنلاین بازی به نظر ناتمام می‌رسید و المان‌های بخش چندنفره شبیه به بازمانده‌های بازی پیشین بودند که در اثر تغییر هویت و تغییر مسیر توسعه به حال خود رها شده بودند.

با وجود بازی‌های بی‌شماری که در ماه نوامبر و اکتبر وارد بازار شدند، جایی برای بازی Torchlight 3 در ذهن‌ها باقی نماند. این بازی به خودی خود یک عنوان ضعیف و بد تلقی نمی‌شود اما به دلیل ساختار فراموش‌شدنی و متناقضش از دایره توجهات خارج شده است.

 

بازی Amnesia: Rebirth

منتشر شده در تاریخ 20 اکتبر ( 29مهرماه)

برخلاف برخی بازی‌هایی که در این مقاله به آن‌ها اشاره شده است، بازی Amnesia: Rebirth یک عنوان خیلی خوب است. علاوه بر این، این بازی درست در هالووین منتشر شد و اگر در آن زمان موفق به تجربه‌اش شده باشید حتماً لذت دوچندانی برده‌اید. این بازی نسبت به دو نسخه قبلی سری؛ یعنی بازی‌های The Dark Decent و A Machine for Pigs حال و هوای متفاوتی دارد اما کماکان همان بازی خوش‌ساختی است که در آن به حل پازل‌ها و فرار از دست هیولاها می‌پردازید! متاسفانه بازی Amnesia: Rebirth هم همانند عنوانی که دارد به فراموشی سپرده شد.

 

بخش امتیازی: پنج بازی از سری Halo

در حالی که ما در سال 2020 مشغول طعنه زدن به نحوه توسعه بازی Cyberpunk 2077 بودیم؛ استودیو 343 Industries تقریباً طی این سال تمامی نسخه‌های عرضه شده از بازی Halo را روی پلتفرم رایانه‌های شخصی از طریق بازی The Master Chief Collection در دسترس هواداران قرار داد. اولین نسخه از این مجموعه بازی Halo Reach بود که در اواخر سال 2019 منتشد شد. پس از آن بازی‌های دوم، سوم و چهارم از این سری به مرور برای این پلتفرم منتشر شدند.

 

در نهایت در ماه دسامبر این کالکشن به یکی از ارزشمندترین مجموعه‌ها بدل شد. با انتشار نسخه چهارم این بازی از طریق این کالکشن؛ تیم توسعه قابلیت کراس پلی با پلتفرم ایکس باکس، قابلیت تنظیم نرخ فریم و قابلیت انتخاب نقشه‌های موجود در بخش داستانی را به پلتفرم رایانه‌های شخصی آوردند.

 

 

همه این اتفاقات بدون جنجال و هیاهو رخ دادند چرا که استودیو 343 سخت مشغول کار روی بازی Halo Infinite شده است. البته انتشار دموی گیم‌پلی بازی Halo Infinite تا حدودی جنجال‌آفرین بود و باعث شد که شرکت مایکروسافت تصمیم به تاخیر یک‌ساله بازی بگیرد. تاخیر این بازی برای کسانی که قصد داشتند برای تجربه آن در زمان عرضه کنسول‌های نسل جدید، ایکس باکس سری ایکس/سری اس را تهیه کنند یک اتفاق ناگوار بود. با وجود کالکشن مستر چیف، شاید روزی بتوان انتظار یک پورت در خودر توجه باز بازی Halo 5 را نیز داشته باشیم.

 

 
برچسب ها: 10 برتر
0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
مطالب مشابه
مشاهده موارد بیشتر
نظر کاربران
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.