10 بازی فراموش شده که بر اساس فیلم های دهه 80 میلادی ساخته شده اند

10 بازی فراموش شده که بر اساس فیلم های دهه 80 میلادی ساخته شده اند

رضا رحیمی رضا رحیمی
3 سال و 11 ماه و 20 روز پیش

دهه 80 میلادی از دوره‌های خاص در تاریخ رسانه‌های مختلف محسوب می‌شود. در این دهه موسیقی پاپ در رادیو یکه‌تازی می‌کرد؛ فیلم‌های بلاک‌باستری و کالت، سینماها را اشغال کرده بودند و بین این دو صنعت، فرم جدیدی از رسانه در حال خیزش بود. فرمی که امروزه آن را تحت عنوان بازی‌های ویدئویی می‌‌شناسیم.

 

این مسئله که در اوایل ایجاد این صنعت، بازی‌‌سازان به دنبال ایجاد حسی مشابه فیلم‌های محبوب بودند چندان عجیب نیست بنابراین زمانی که فیلم‌های پرفروش در گیشه حکمرانی می‌کردند، بازی‌سازان نیز مشغول ساخت و توسعه بازی‌های لایسنس شده از این فیلم‌ها بودند. بازی‌هایی که در تاریخ ردی از خود به جا نگذاشتند. در این لیست می‌خواهیم راجع به بازی‌هایی صحبت کنیم که بر اساس فیلم‌های دهه 80 میلادی توسعه یافتند و همانقدر که فیلم‌های منبع الهام به‌یاد ماندنی شدند، این بازی‌ها به زباله‌دان تاریخ پیوستند.

 

The Untouchables

بازی The Untouchables با الهام از فیلمی به همین نام، منتشر شده به تاریخ 1987، در سال 1989 وارد بازار شد. البته در حقیقت خود فیلم هم بر اساس کتابی نوشته شده در سال 1957 ساخته شده بود. ماجرای این عنوان، درباره‌ تلاش‌های شخصیتی به نام الیوت نس بود که قصد داشت گروهی موسوم به The Untouchables را تشکیل داده و به کمک آن‌ها آل کاپون (Al Capone) را شکست دهد. این بازی مشابه سایر بازی‌های آن دوران یک شوتر ساید اسکرولر محسوب می‌شد که در تلاش بود تا بخش‌های اکشن فیلم را تحت عنوان گیم پلی به خدمت بگیرد. تمام بازی به کشتن افراد آل کاپون تا رسیدن به خود رئیس بزرگ خلاصه می‌شد. این بازی روی پلتفرم‌های قدیمی‌تر کومودور 64 و آمیگا اقبال چندانی کسب نکرد اما مدتی بعد و بر روی کنسول‌های نینتندو NES و Super NES مورد توجه قرار گرفت.

 

Platoon

ساخت یک بازی، آن هم یک بازی اکشن از فیلم PLATOON خیلی هم عجیب نیست اما اقدامی است مخالف اصول اولیه‌ای که فیلم بر آن‌ها استوار بود. این فیلم در سال 1987 و با بازی افرادی مانند چارلی شین (Charile Sheen)، تام برنگر (Tom Berenger)، ویلیام دافو (William Dafoe) و به کارگردانی الیور استون (Oliver Stone) ساخته شد و سعی بر انتقال مفاهیم فلسفی و ضدجنگ به مخاطب داشت. ماجرای این فیلم راجع به افسری است که در معرض خطرات و ترسی که جنگ القا می‌کند قرار می‌گیرد. او نه تنها وحشت جنگ را در میدان مبارزه، بلکه در اخلاقیات افراد نیز احساس می‌کند. با همه این توصیفات، استودیو Ocean Software در سال‌های 1987 الی 1989 این بازی را برای پلتفرم‌های مختلف عرضه کرد. بازی PLATOON دارای چهار استیج مختلف بود، در هر استیج با تعدادی دشمن و تله محیطی مواجه می‌شدید و باید تا انتهای آن مرحله در برابر مرگ مقاوت می‌کردید تا این که در نهایت با شکست سرگرد بارنز در یک مبارزه نهایی بازی را به پایان ببرید.

 

Rambo

بالاخره به عنوانی رسیدیم که ساخت یک بازی ویدئویی بر اساس آن تا حدودی قابل توجیه به نظر می‌رسد. سازنده بازی؛ یعنی استودیو پلاتینوم پروداکشن (Platinum Production) این بازی را با طرح یک داستان ساده برای ما به ارمغان آورد. در این بازی باید در نقش اسلای با سفر به ویتنام تعدادی اسیر جنگی را نجات می‌دادید. بازی Rambo در سال اکران فیلم Rambo: First Blood II به بازار عرضه شد، به همین منظور برخی مراحل بازی جزئی از داستان فیلم بودند.

 

در ابتدای بازی شما به یک چاقو و مقدار نامحدودی نارنجک مجهز بودید و با پیشروی در داستان به مرور سلاح‌های جدیدتری در دسترس‌تان قرار می‌گرفت. اگرچه سلاح‌های شما، انگیزه کافی برای ایجاد انفجار و کشتار را ایجاد می‌کردند اما برخی مراحل بازی نیازمند استفاده از مخفی‌کاری بود. به علاوه بازی Rambo از معدود عناوینی بود که در آن می‌توانستید کنترل یک وسیله نقلیه را بر عهده بگیرید. حتی بازی قابلیت هدایت یک هلیکوپتر را نیز در اختیار شما قرار می‌داد.

 

Masters of the Universe

بازی‌های مختلفی بر اساس فیلم He-Man در دهه 80 توسعه پیدا کردند اما فقط یک بازی بود که از فیلم Masters of the Universe با بازی دالف لاندگرن (Dolph Lundgren) اقتباس کرده بود. این بازی همزمان با فیلم نام‌برده در سال 1987 به بازار عرضه شد در حالی که تصویر جلد آن، شخصیت‌های He-Man و Skeletor از فیلم را به نمایش گذاشته بود. این بازی توسط استودیو Gremlin Graphics، در سبک اکشن ماجراجویی برای پلتفرم‌های کومودور 64، MSX و ZX Spectrum منتشر شد. طی دهه 80 فرانچایز He-Man به طرزی افراطی توسط ناشران مورد استفاده قرار گرفت و به اصطلاح تا جایی که ممکن بود توسط آن‌ها دوشیده شد! به طوری که در همان سال دو بازی دیگر از این سری نیز یکی برای دستگاه‌های آرکید و دیگری به عنوان یک درام تعاملی وارد بازار شدند.

 

Top Gun

فیلم Top Gun با بازی تام کروز (Tom Cruise)، ول کیلمر (Val Kilmer) و کلی مک‌گیلیس (Kelly McGillis) از جمله مهم‌ترین فیلم‌هایی بود که در دهه 80 منتشر شد و مورد توجه قرار گرفت. بنابراین ساخته شدن بازی‌های متعدد پیرامون این فیلم خیلی هم عجیب به نظر نمی‌رسد. اولین بازی از این فیلم، توسط استودیو Ocean Software ساخته شد و دارای گرافیک وایرفریمی (Wire-frame Graphic) بود و شما در آن به مبارزه با جت حریف می‌پرداختید. البته در سال 1987، شرکت کونامی (Konami) هم یک بازی از این فیلم را برای کنسول NES عرضه کرد. در این بازی، بازیکن باید شخصیت موریک را در یک جت جنگنده F-14 کنترل می‌کرد و تعدادی ماموریت شامل مبارزه با جت‌های رقیب و فرود موفقیت‌آمیز را به پایان می‌رساند.

 

Labyrinth

بازی Labyrinth: The Computer Game در سال 1986 برای پلتفرم‌های متعددی مثل Apple II، MSX، کومودور 64 و PC-88 عرضه شد. این بازی توسط استودیویLucasFilm Games توسعه یافته بود و در آن باید مسیر خود را از میان یک هزارتو پیدا می‌کردید در حالی که در تلاش بودید تا توسط دشمنان مورد حمله قرار نگیرید. بیشتر گیم پلی بازی به حل معما و اجتناب از برخورد با دشمنان می‌پرداخت. برخی شخصیت‌های فیلم در بازی حضور داشتند ولی استودیو سازنده تلاش کرده بود تا داستان فیلم را کپی نکند. نکته جالب پیرامون بازی اینجا بود که شما می‌بایست بازی را ظرف مدت زمان 13 ساعت (به صورت real time و در دنیای واقعی) به پایان می‌رساندید؛ یعنی باید راه خود را به Jareth the Goblin King باز می‌کردید، او را شکست داده و نجات پیدا می‌کردید وگرنه برای همیشه در هزارتو گیر می‌افتادید.

 

Back to the Future

فیلمی که در سال 1985 مایکل جی فاکس (Michael J Fox) را به اوج شهرت رساند، در دهه 80 میلادی دو بازی نیز دریافت کرد تا بیش از پیش به محبوبیت دست پیدا کند. اولین بازی توسط استودیو Electric Games Software برای رایانه‌های شخصی منتشر شد. این بازی در سبک ماجراجویی بود و شما در نقش مارتی باید تلاش می‌کردید تا کاری کنید که پدر و مادرتان تا جای ممکن با هم وقت بگذرانند تا موجودیت شما در آینده به خطر نیفتد.

 

بازی دوم برای کنسول NES عرضه شد و در آن باری دیگر در قامت مارتی قرار می‌گرفتید در حالی که او به سال 1955 سفر کرده بود و سعی داشت تا تعدادی ساعت را بازیابی کند. هر مرحله شامل چند مینی‌گیم بود که برخی از آن‌ها به قسمت‌هایی از داستان فیلم مرتبط می ‌شدند. با این که این دو بازی ایده‌هایی خلاقانه داشتند اما در نهایت به طرزی افسانه‌ای بد از آّب درآمدند به طوری که از بدترین بازی‌های عصر خود محسوب می‌شوند!

 

Attack of the killer tomatoes

در عصری که هر فیلم به محض انتشار بازی اقتباسی خود را دریافت می‌کرد، این مسئله جای تعجب دارد که چرا تا این حد طول کشید تا یک بازی از روی کمدی سیاه Attack of the Killer Tomatoes ساخته شود. در حالی که فیلم نام‌برده در سال 1978 منتشر شد، بازی اقتباسی آن مدتی بعد و در سال 1986 برای پلتفرم رایانه‌های شخصی وارد بازار شد. شما به عنوان بازیکن و در نقش شخصیت Wimp Plasbot در این بازی می‌بایست در اتاق‌های مختلف با دوربین ایزومتریک، گوجه فرنگی‌های متخاصم را از بین ببرید در حالی که باید مراقب باشید تا سس کچاپ برای تهیه پیتزا در فروشگاه‌تان تمام نشود. همه این‌ها در یک مدت زمان محدود که بازی در اختیارتان قرار می‌داد انجام می‌شدند.

 

Alien

بازی Alien در سال 1982 توسط استودیو Fox Video Games برای پلتفرم آتاری 2600 وارد بازار شد. در این بازی شما به یک شعله‌افکن مجهز بودید و در یک هزارتو پر از موجودات بیگانه رها می‌شدید. در این هزارتو باید از برخورد با بیگانه‌ها اجتناب می‌کردید و تا جایی که می‌توانستید وظیفه داشتید تا تخم‌های این موجودات را از بین ببرد. اگرچه با پیشروی در بازی گاهی به ارتقاهایی دست پیدا می‌کردید که مبارزه شما و بیگانه‌ها را تا حدودی عادلانه می‌کرد. در نهایت همانطور که می‌توانید تصور کنید، این بازی یک کپی برابر اصل از بازی Pac-Man بود، منتهی با شعله‌افکن! بنابراین خیلی هم شباهت نداشتند!

 

Batman

در سال 1989 بازی‌های متعددی تحت عنوان Batman: The Video Game ساخته شدند که از فیلم تیم برتون (Tim Burton) الهام گرفته بودند. استودیو Ocean Softtware هم مثل همیشه یک بازی اقتباسی از این فیلم را توسعه داد که شما را در قامت بتمن قرار می‌داد و این موقعیت را فراهم می‌کرد تا بخشی از وقایع فیلم را در قالب بازی تجربه کنید. بازی دیگری که از روی این فیلم ساخته شد، توسط استودیو Sunsoft توسعه پیدا کرد و یک بازی در سبک اکشن ماجراجویی ساید اسکرولر بود. در این بازی قابلیت‌های جالبی مثل پرش از دیوار (Wall Jumping) اضافه شده بود و حتی قادر بودید از برخی تجهیزات بتمن نیز استفاده کنید. به علاوه بهترین بخش بازی به شخصیت‌های منفی آن مربوط می‌شد چرا که نه تنها جوکر، بلکه بسیاری دیگر از شخصیت‌ها مثل ددشات و .. نیز در بازی حضور داشتند. این بازی یکی از بهترین و سخت‌ترین بازی‌های کنسول NES دوران خود محسوب می‌شود.

 

 

برچسب ها: 10 برتر
0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
مطالب مشابه
مشاهده موارد بیشتر
نظر کاربران
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.