مقایسه استیم دک OLED با استیم دک LCD و نینتندو سوییچ OLED

مقایسه استیم دک OLED با استیم دک LCD و نینتندو سوییچ OLED

آرین صفری آرین صفری
4 ماه و 11 روز پیش

یک سال پیش بود که کمپانی Valve برای اولین بار از رایانه دستی خود یعنی استیم دک رونمایی کرد. ماه پیش Valve نسخه‌ای بهبود یافته از این دستگاه به‌نام استیم دک OLED را معرفی کرد که صفحه نمایش بهتر، صدای پیشرفته‌تر و عمر باتری طولانی‌تری نسبت به نسخه اصلی این دستگاه دارد.

با اینکه بسیاری انتظار معرفی استیم دک ۲ را داشتند، اما این نسخه نیز بهبودهای قابل توجهی را ارائه می‌دهد؛ آن هم برای دستگاهی که تنها 18 ماه سن دارد. برای درک اینکه دستگاه استیم دک OLED در مقابل رقبایش چگونه عمل می‌کند، در این مطلب مشخصات و ویژگی‌های آن را بررسی می‌کنیم و تفاوت‌های اصلی بین استیم دک OLED، مدل اصلی استیم دک و نینتندو سوییچ OLED را بررسی می‌کنیم:

 

صفحه نمایش و وضوح تصویر

اصلی‌ترین تفاوتی که استیم دک OLED با نسخه اصلی‌اش دارد، جایگزین شدن صفحه نمایش LCD با OLED است. چنین رویکردی را پیش از این از کمپانی نینتندو دیده بودیم که نینتندو سوییچ OLED را عرضه کرد و صفحه نمایش اصلیِ نینتندو سوییچ را تغییر داد. صفحه نمایش OLED از تکنیک‌های مختلفی برای روشن‌تر کردن یک تصویر استفاده می‌کند. استیم دک OLED در اصل هیچ ارتقای قابل توجهی در نحوه عملکرد دستگاه ایجاد نمی‌کند، اما صفحه OLED جدیدش تصاویر سیاه را با عمق بهتری نشان می‌دهد و کنتراست و روشنایی را افزایش می‌دهد.

 

روی کاغذ، دو دستگاه استیم دک OLED و نینتندو سوییچ OLED ممکن است مشابه یکدیگر به‌نظر برسند، اما وجه تمایز اصلی آن‌ها (به‌جز اینکه یکی یک کنسول بازی هیبریدی است و دیگری یک کامپیوتر دستی)، این است که استیم دک از HDR پشتیبانی می‌کند. به عبارت دیگر، صفحه نمایش OLED با HDR، طیف وسیع‌تری از رنگ‌ها و کنتراست‌ها را نسبت به یک صفحه نمایش OLED استاندارد ارائه می‌دهد و در کل تصاویر زنده‌تری را به‌نمایش درمی‌آورد. همانطور که در تصویر بالا می‌بینید، استیم دک OLED نرخ تازه‌سازی (Refresh Rate) بالاتری را نسبت به استیم دک معمولی و نینتندو سوییچ OLED پشتیبانی می‌کند. این یعنی بازی‌ها روی استیم دک OLED می‌توانند روان‌تر اجرا شوند.

 

مطالب مرتبط: معرفی ویدیویی استیم دک 

 

فضای ذخیره‌سازی

استیم دک OLED، مشابه نسخه پیشین‌اش، در چند نسخه با فضای ذخیره‌سازی مختلف ارائه می‌شود. این دستگاه در پیکربندی‌های 512 گیگابایتی یا 1 ترابایتی عرضه می‌شود که هر دو از حاقظه SSD NVMe بهره می‌برند. کمپانی Valve پس از معرفی استیم دک OLED خاطر نشان کرد که تولید نسخه‌های 64 و 512 گیگابایتی استیم دک LCD را متوقف خواهد کرد و نسخه 256 گیگابایتی به‌عنوان تنها گزینه برای استیم دک معمولی عرضه خواهد شد.

 

یکی از ویژگی‌هایی که بین هر سه دستگاه موجود است، اسلات MicroSD است که با استفاده از آن کاربران می‌توانند فضای ذخیره‌سازی دستگاه‌شان را افزایش دهند. هردو مدل استیم دک به کاربران اجازه می‌دهد دستگاه‌شان را باز کنند و حافظه SSD را جایگزین کنند. خوشبختانه، استیم دک OLED از این نظر به‌گونه‌ای طراحی شده است که برای تعمیرات یا تعویض حاقظه SSD، راحت‌تر باز و بسته شود.

 

 

اندازه و وزن

با اینکه اندازه صفحه نمایش استیم دک OLED بزرگتر از نسخه LCD است، اما اندازه کلی دستگاه بدون تغییر باقی‌مانده است. در اصل، این صفحه نمایش به‌خاطر حاشیه کوچکتر (حاشیه سیاه دور صفحه) بزرگ‌تر به‌نظر می‌رسد. هنگام مقایسه استیم دک OLED و نینتندو سوییچ OLED، می‌بینیم که حاشیه‌های دور صفحه در هر دو دستگاه مشابه هم‌اند. همانطور که ذکر شد، استیم دک OLED اندازه کلی دستگاه را تغییر نمی‌دهد، اما سبک‌تر از نسخه قبلی است. به‌گفته کمپانی Valve، این دستگاه پنج درصد از نسخه اصلی سبک‌تر است. با این وجود، استیم دک OLED همچنان از نینتندو سوییچ OLED (حتی زمانی که Joy-Conها به کنسول متصل هستند) سنگین‌تر است. از آنجا که برخی از بازیکنان گزارش داده بودند که هنگام استفاده از استیم دک دستشان خسته می‌شود، دیدنِ تاثیر این کاهش وزن جالب خواهد بود.

 

 

عمر باتری

عملکرد باتری مطمئناً برای مصرف کنندگانی که یک دستگاه دستی خریداری می‌کنند، یکی از اصلی‌ترین نگرانی‌ها است. باتری استیم دک در زمان عرضه به طور مکرر مورد انتقاد قرار گرفت و عملکرد آن در بازی‌های سنگین نوسان داشت. به عنوان مثال، یک بازی مدرن و سنگین مانند بازی God of War باتری را خیلی سریع‌تر از بازی Stardew Valley خالی می‌کرد. کمپانی Valve این مسئله را در نسخه جدید استیم دک، به‌لطف صفحه نمایش OLED که انرژی کمتری مصرف می‌کند، ارتقا داده است. همچنین باتری 40 واتی پیشین این دستگاه با یک باتری 50 واتی جایگزین شده است که نوید عمر بیشتر 30 تا 50 درصدی باتری را می‌دهد. البته این به عوامل مختلفی مانند اینکه چه بازی‌ای روی دستگاه اجرا می‌شود بستگی دارد.

 

مطالب مرتبط: بزرگ‌ترین تفاوت‌های بین استیم دک OLED و LCD 

 

اجزای داخلی

همانطور که گفته شد، استیم دک OLED شباهت زیادی به نسخه قبلی‌اش دارد. البته RAM نسخه جدید کمی سریع‌تر از نسخه LCD است. با این حال، اگر امیدوار بودید Valve از معماری Zen 3 و یا RDNA 3 استفاده کند، نا امید خواهید شد. یک ارتقاء قابل توجه در اجزای داخلی استیم دک OLED دیده می‌شود که کمتر به آن اشاره می‌شود. شرکت Valve وای فایِ دستگاه را به Wi-Fi 6E ارتقا داده است که سرعت آن به 6 گیگاهرتز می‌رسد. Valve ادعا می‌کند که وای فای بهبود یافته استیم دک OLED، بسته به اینترنت شما، دانلودهای شما را بین دو تا سه برابر سریع‌تر می‌کند.

 

در این بین، نینتندو سوییچ OLED، به‌خاطر چیپست قدیمی Nvidia Tegra X1، کمی از رقابت با استیم دک جا مانده است. اگرچه مدت زیادی است که شایعات مختلفی مبنی بر اینکه نینتندو درحال ساخت یک نسخه قوی‌تر از نینتندو سوییچ است شنیده می‌شود، ولی هنوز هیچ‌ چیزی به‌صورت رسمی تایید نشده است. نینتندو سوییچ به هشتمین سالِ حضورش در صنعت نزدیک می‌شود و اکنون در برخی از بازی‌ها نمی‌تواند عملکرد خوبی را به‌نمایش بگذارد. برای همین مجبور است به طور قابل توجهی رزولوشن را برای عملکرد بهتر تغییر دهد.

 

در آخر، می‌توانیم بگوییم برای کسانی که به‌دنبال یک دستگاه دستی هستند، استیم دک OLED بهترین پیشنهاد است، اما اگر به عناوین نیتندو علاقه دارید، راهی جز نینتندو سوییچ OLED ندارید.

برچسب ها: استیم دک, Valve
0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
مطالب مشابه
مشاهده موارد بیشتر
محصولات مرتبط
نظر کاربران
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.