معرفی تمام سرویس های اشتراکی بازی و روش کار آن ها

معرفی تمام سرویس های اشتراکی بازی و روش کار آن ها

محمدجواد عبداللهی‌ پور محمدجواد عبداللهی‌ پور
2 سال و 8 ماه و 11 روز پیش

سرویس‌های اشتراکی در عرصه‌های مختلف به پدیده‌ای جدید و روشی مقرون به صرفه‌ برای مصرف کنندگان و البته راهی پردرآمد برای تولیدکنندگان تبدیل شده‌اند و پس از موفقیت در عرصه موسیقی، فیلم، سریال و کتاب، در نهایت راهشان را به عرصه بازی‌های ویدیویی هم باز کردند تا در حال حاضر سرویس های اشتراکی بازی بسیاری برای پلتفرم‌های مختلف بازی‌های ویدیویی وجود داشته باشند.

 

البته یکی از دلایل اساسی محبوبیت سرویس های اشتراکی بازیی، قیمت بازی‌هاست. بدون شک در شرایطی قرار داریم که زندگی برای همه اقشار مشکلات خودش را دارد و افراد علاقه‌مند نمی‌توانند آنقدر که در گذشته، راحت به بازی کردن می‌پرداختن، بازی‌های ویدیویی خریداری کنند و به تجربه‌شان بپردازند. بعضی از افراد با برنامه‌ریزی دقیق ماهانه یک یا دو بازی خریداری می‌کنند و بسیاری دیگر ازسرویس های اشتراکی بازی استفاده می‌کنند. اما هرکدام از سرویس های اشتراکی بازی هزینه منحصر به فرد خود را برای عضویت دارند و هرکدام نیز امکانات متفاوتی را ارائه می‌دهند. پس برای یک انتخاب صحیح و کم کردن هزینه‌ها باید یکی از این سرویس‌ها را انتخاب کرده و در آن عضو شد.

 

به طور کلی معروف‌ترین سرویس‌های اشتراکی بازی‌های ویدیویی، سرویس گیم پس، سرویس پلی استیشن پلاس و سرویس PS Now است که هر کدام از آن‌ها افراد و مخاطبان متفاوتی را به خود جذب می‌کنند. در نتیجه می‌توان گفت برای این که بتوانید سرویس مناسب خودتان را انتخاب کنید، باید به امکاناتی که در اختیارتان قرار می‌دهد توجه کنید و در نظر بگیرید که کدام امکانات برای شما مفید خواهند بود. البته در این میان، اعتماد به یک شرکت خاص و داشتن دستگاه مختص به آن سرویس نیز از فاکتور‌های تاثیرگذار هستند. پس با ما همراه باشید تا سرویس های اشتراکی بازی که به شما بازی‌های رایگان می‌دهند را در کنار هم بررسی کنیم و در نتیجه انتخابی درست داشته باشیم.

 

سرویس اشتراکی چیست؟

سرویس اشتراکی نوعی خدمات است که در ازای پرداخت هزینه عضویت، به صورت ماهانه، سه ماهه، یا سالیانه، به شما خدماتی منحصر به فرد ارائه می‌دهد. به محض اتمام اشتراکتان در این گونه سرویس‌ها، خدمات برای شما قطع خواهند شد و باید دوباره برای عضویت مبلغ مورد نظر را پرداخت کنید. برای استفاده از اینگونه سرویس‌ها به اینترنت نیاز خواهید داشت.

 

سرویس پلی استیشن پلاس (PlayStation Plus)

برای مشاهده بازی‌های رایگان پلی استیشن پلاس در ماه آگوست اینجا کلیک کنید

 

سرویس پلی استیشن پلاس، یکی از سرویس های اشتراکی بازی شرکت سونی برای دستگاه پلی استیشن است و دارندگان کنسول‌های پلی اسیتشن ویتا، پلی استیشن 3، پلی استیشن 4 و پلی استیشن 5 می‌توانند با خریداری اشتراک این سرویس از امکاناتش استفاده کنند. این سرویس به صورت ماهانه دو الی سه بازی رایگان که به طور کلی حدود 70 دلار ارزش دارند، در اختیار بازیکنان قرار می‌دهد. برای دریافت این بازی‌ها یک ماه فرصت خواهید داشت و تا زمانی که اشتراک سرویس را داشته باشید می‌توانید آن‌ها را تجربه کنید. اگر اشتراکتان تمام شود، بازی‌ها روی دستگاه شما و در بخش library کنسول باقی خواهند ماند، اما قفل می‌شوند. به محض اینکه بتوانید دوباره اشتراک پلی استیشن پلاس خریداری کنید، می‌توانید به تجربه بازی‌های رایگانی که سرویس در اختیارتان قرار داده بود بپردازید.

 

نکته جذاب در رابطه با این سرویس برای دارندگان کنسول پلی استیشن 5، این است که آن‌ها می‌توانند به بخش PS Plus Collection دسترسی داشته باشند. این بخش تعدادی بازی درجه یک و یا انحصاری کنسول پلی استیشن 4 را در اختیار بازیکنان قرار خواهد داد.

 

از سایر قابلیت‌های پلی استیشن پلاس می‌توان به تخفیف‌هایش اشاره کرد. پلی استیشن سالانه جشنواره‌های بسیاری برای فروش بازی‌ها در فروشگاه دیجیتالی‌اش برگزار می‌کند. دارندگان سرویس پلی استیشن پلاس در این جشنواره‌ها تخفیف‌های به خصوصی دریافت خواهند کرد. البته با داشتن این سرویس، می‌توانید برای تمدیدش نیز تخفیف دریافت کنید.

 

اما مهم‌ترین دلیلی که برای خرید سرویس پلی استیشن پلاس وجود دارد، تجربه بخش آنلاین بازی‌ها از طریق سیستم PSN (شبکه پلی استیشن) است. برای مثال شما برای تجربه بخش آنلاین بازی Red Dead Redemption 2 باید اشتراک پلی استیشن پلاس داشته باشید، در غیر اینصورت نمی‌توانید به تجربه بخش آنلاین بازی‌های پولی بپردازی. (بازی‌های رایگان مانند بازی Fortnite نیازی به اشتراک پلی استیشن پلاس نخواهند داشت.)

 

اشتراک پلی استیشن پلاس ماهانه 10 دلار و سالانه 60 دلار است.

 

یکی دیگر از سرویس های اشتراکی بازی که طرف سونی در اختیار بازیکنان قرار گرفته است که با نام PlayStation Now شناخته می‌شود. خدمات سرویس PlayStation Now به صورت استریم خواهد بود و برخی بازی‌‌های قدیمی کنسول پلی استیشن 3 و برخی عناوین کنسول پلی استیشن 4 را در اختیار بازیکنان قرار می‌دهد. هدف از این سرویس تجربه بازی‌های پلی استیشن روی رایانه‌های شخصی است، چرا که دارندگان PC نیز می‌توانند این سرویس را خریداری کنند. هزینه اشتراک این سرویس درست مانند پلی استیشن پلاس است، اما این دو سرویس با یکدیگر ادغام نمی‌شوند و اگر هر دو را بخواهید باید جداگانه برای عضویت در هر کدام هزینه‌شان را پرداخت کنید.

 

معرفی تمام سرویس های اشتراکی بازی و روش کار آن ها

سرویس گیم پس (Xbox Game Pass)

برای مشاهده بازی‌های رایگان گیم پس در ماه آگوست اینجا کلیک کنید

 

درست مانند پلی استیشن، ایکس باکس سرویس های اشتراکی بازی متفاوتی به کاربرانش ارائه می‌دهد. یکی از این سرویس‌ها، ایکس باکس گلد نام دارد که ماهانه بین 3 الی 4 بازی رایگان برای کاربران فراهم می‌کند، همچنین امکان بازی کردن به صورت آنلاین را نیز در اختیار دارندگان اشتراک گلد قرار می‌دهد. به این معنی که اگر این سرویس اشتراکی را خریداری نکرده باشید، نمی‌توانید از محتوای آنلاین بازی‌های پولی استفاده کنید. (بخش آنلاین بازی‌های رایگان نیازی به داشتن اشتراک ندارد). اما مسئله اصلی در این میان، سرویس گیم پس است که به دارندگانش، لیستی بلند از بازی‌های متفاوت که به صورت ماهانه اضافه و کم می‌شوند را ارائه خواهد داد. درست مانند پلی استیشن، این دو سرویس از یکدیگر جدا هستند و امکاناتی متفاوت را ارائه خواهند داد. اما در این میان با خریداری اشتراک سرویس گیم پس آلتیمیت (Xbox Game Pass Ultimate) می‌توانید هر دو سرویس را به صورت همزمان خریداری کنید. اشتراک سرویس گیم پس آلتیمیت ماهانه 15 دلار خواهد بود. گیم پس آلتیمیت بدون شک یکی از بهترین و مقرون به صرفه‌ترین سرویس های اشتراکی بازی است که در کنار امکان بازی آنلاین، قابلیت دسترسی به ویترین بزرگی از بازی‌های مهم را در اختیارتان قرار خواهد داد.

 

سرویس نینتندو سوییچ آنلاین (Nintendo Switch Online)

با اینکه فروش کنسول نینتندو سوییچ بسیار شگفت انگیز است و به روند صعودی‌اش ادامه می‌دهد، باز هم شاهد یکی از سرویس های اشتراکی بازی قابل تامل برای دارندگان این کنسول جذاب هستیم که درست مانند ایکس باکس گیم پس و سرویس پلس استیشن پلاس عمل می‌کند. سرویس نینتندو سوییچ آنلاین در ابتدا مجوز تجربه بازی‌های آنلاین را به دارندگانش می‌دهد و پس از آن به سراغ لیستی از بازی‌های رایگان می‌رود. اکثر عناوین رایگانی که با سرویس نینتندو سوییچ آنلاین در اختیار دارندگان سرویس قرار می‌گیرد، بازی‌‌های قدیمی با برخی محتویات جدید خواهند بود. این سرویس بازی‌های رایگان را به صورت دسته‌ای بروزرسانی می‌کند و هنگامی که تعدادی بازی جدید اضافه می‌شوند، بازی‌های دسته قبلی از روی سرویس حذف خواهند شد. قیمت اشتراک سرویس نینتندو آنلاین به صورت ماهانه 4 دلار و سالانه 20 دلار خواهد بود. البته امکانی جذاب نیز برای این سرویس وجود دارد که به این صورت کار خواهد کرد. دارندگان 8 نینتندو سوییچ می‌توانند یک اشتراک خانوادگی با قیمت سالانه 35 دلار تهیه کنند، تا هم هزینه‌ای کمتر پرداخت کنند و هم از امکانات سرویس بهرمند شوند.

 

معرفی تمام سرویس های اشتراکی بازی و روش کار آن ها

سرویس آمازون پرایم (Amazon Prime Gaming)

یکی دیگر از سرویس های اشتراکی بازی سرویس آمازون پرایم، یا توییچ پرایم سابق است! اینطور که پیداست آمازون بیشتر از آنچه نشان می‌داد به صنعت بازی‌های ویدیویی علاقه دارد و اگر منصفانه برخورد کنیم پیشرفت خوبی هم در این زمینه داشته است. نکته جذابی که در رابطه با این سرویس وجود دارد این است که محتوای مربوط به بازی‌های ویدیویی آن هزینه‌ای برای دارندگان سرویس نخواهد داشت. در واقع شما با خریداری کردن سرویس اشتراکی آمازون از امکاناتی که آمازون برای تمام تولیداتش در اختیارتان می‌گذارد، مانند شبکه کابلی‌اش، استفاده خواهید کرد و در کنارش می‌توانید از بازی‌های رایگانی که به صورت ماهانه برایتان فعال خواهد شد نیز استفاده کنید. (نتفلیکس هم به دنبال اضافه کردن بخش بازی‌های ویدیویی به اشتراک ماهانه‌اش است که بدون هزینه اضافی فعال خواهد شد). اما همانطور که اشاره کردیم آمازون پرایم با ادغام توییچ پرایم، توانست بخش بازی‌های ویدیویی را به سرویس اضافه کند. بنابراین امکانات توییچ پرایم سابق نیز برای دارندگان فعال خواهد شد. برای مثال آیتم‌هایی خاص یا استارتر پک‌هایی مخصوص به عناوین آنلاین برای دارندگان اشتراک آمازون پرایم ارائه خواهد شد. سرویس آمازون پرایم به صورت ماهانه 13 دلار و سالانه 120 دلار هزینه خواهد داشت.

 

سرویس EA Play

سرویس اشتراکی شرکت EA یکی از قدیمی‌ترین سرویس های اشتراکی بازی است که روی تمامی کنسول‌های و سیستم‌های بازی قابل دسترس است. منتها در ابتدا باید انتخاب کنید که اشتراک سرویس EA Play را برای کدام پلتفرم نیاز دارید. (در حال حاضر هیچگونه اشتراک کلی برای این سرویس وجود ندارد) ممکن است در گذشته نام این سرویس را با اسم اوریجین اکسس (Origin Access) هم شنیده باشید، به طور کلی سرویس EA Play به دارندگانش بیش از 90 بازی رایگان را ارائه خواهد داد و در کنارش برخی ویژگی‌های خاص، مانند تخفیف‌های ویژه برای عناوین در حال انتشار و حتی دسترسی زودرس به برخی بازی‌های در حال ساخت را فراهم خواهد کرد. سرویس EA Play به صورت ماهانه 5 دلار و سالانه 30 دلار هزینه خواهد داشت.

 

معرفی تمام سرویس های اشتراکی بازی و روش کار آن ها

سرویس یوبی سافت پلاس (Ubisoft+)

 

سرویس اشتراکی یوبی سافت برای طرفداران وفادارش با اسم یوبی سافت پلاس شناخته می‌شود. این سرویس تنها برای دارندگان رایانه‌های شخصی قابل استفاده خواهد بود، اما بیش از 100 بازی رایگان از شرکت یوبی سافت را در اختیار بازیکنان قرار خواهد داد. البته این سرویس اشتراکی امکانات دیگری نیز دارد. برای مثال پاداش‌های ماهانه! این پاداش‌ها با توجه به مدت زمان فعالیت شما در سرویس متغییر خواهد بود. برای مثال کسانی که سه ماه متوالی از سرویس استفاده کرده باشند در یک بازی خاص آیتمی منحصر به فرد یا لباسی مشخص هدیه خواهند گرفت. متاسفانه این سرویس نسبت به امکاناتش قیمتی نسبتا زیاد دارد و ماهانه 15 دلار هزینه خواهد داشت که ان را به یکی از گران‌ترین سرویس های اشتراکی بازی تبدیل می‌کند.

 

معرفی تمام سرویس های اشتراکی بازی و روش کار آن ها

سرویس Humble Choice

یکی دیگر از سرویس های اشتراکی بازی، سرویس Humble Choice است که توسط شرکت Humble معرفی شده است و بدون شک هرکسی که به بازی‌های رایگان علاقه داشته باشد، دوست دارد بداند جریان این سرویس اشتراکی چیست! سرویس Humble Choice رده‌های متفاوتی از اشتراک را ارائه می‌دهد. اولین و پایین ترین رده از این اشتراک دسترسی به بخش Humble Trove را باز خواهد کرد که به دارندگان حدود 100 بازی رایگان را ارائه خواهد داد. اما این 100 بازی از عناوین مشخصی تشکیل شده‌اند و شما می‌توانید به راحتی ببینید که رده‌های بالاتر در سرویس Humble Choice ماهانه بازی‌های رایگان دریافت می‌کنند. هرچه رده اشتراک شما بالاتر برود، بازی‌های رایگان بیشتر و البته تخفیف‌های ویژه بیشتری دریافت خواهید کرد. بالاترین رتبه در سرویس اشتراکی Humble Choice که با اسم پریمیوم شناخته می‌شود، ماهانه 9 بازی رایگان به دارندگان ارائه خواهد داد. سرویس پریمیوم Humble Choice ماهانه 20 دلار، سرویس معمولی 15 دلار و سرویس لایت 5 دلار خواهد بود. نکته جالب دیگر در رابطه با این سرویس این است که اکثر مواقع عضویت در آن از تخفیف برخوردار است، پس اگر خوب حواستان را جمع کنید می‌توانید در اکثر ماه‌های سال، اشتراک را ارزان تر از قیمت اصلی خریداری کنید. اما مهمترین ویژگی سرویس Humble Choice این است که به دارندگان اجازه می‌دهد بازی‌‌های رایگان را حتی بعد از اتمام اشتراکشان داشته باشند و تجربه کنند.

 

سرویس‌های اپل آرکید (Apple Arcade) و Google Play Pass

برای بازیکنانی که طرفدار برنامه‌ها و بازی‌های موبایل هستند یکی از این سرویس های اشتراکی بازی انتخابی خوب است.

 

 سرویس اپل آرکید که مخصوص به محصولات اپل است، چیزی حدود 180 بازی رایگان در اختیار دارندگان اشتراک اپل آرکید قرار خواهد داد. نکته جالبی که وجود دارد، این است که دارندگان اشتراک اپل دیگر نیازی به خرید‌های درون برنامه ندارند و تمامی تبلیغات برنامه و بازی‌ها برایشان حذف خواهد شد. بدون شک اگر طرفدار بازی کردن با تلفن هوشمندتان هستید این سرویس می‌تواند برایتان مقرون به صرفه و جذاب باشد. این سرویس ماهانه 5 دلار خواهد بود و برای یک اشتراک از سوی شرکت اپل فوق‌العاده ارزان به حساب می‌آید.

 

از طرف دیگر سرویس Google Play Pass را خواهیم داشت که برای دارندگان سیستم عامل اندروید است. این سرویس هم تمامی تبلیغات و خرید‌های درون برنامه بازی‌ها و برنامه‌ها را حذف خواهد کرد. در واقع دلیل اصلی خرید اشتراک این دو سرویس همین حذف شدن تبلیغات است، چرا که اکثریت بازی‌ها و برنامه‌ها روی سرویس گوگل پلی رایگان‌اند. اما در هر حال سرویس گوگل پلی پس، دسترسی به بسیاری از برنامه‌ها و بازی‌ها را به صورت رایگان برایتان فراهم خواهد کرد و ادعا می‌کند که به صورت ماهانه این عناوین و برنامه‌ها را تغییر خواهد داد. این سرویس هم به صورت ماهانه 5 دلار است و به صورت سالانه 30 دلار خواهد بود. این دو سرویس به شدت به یکدیگر شباهت دارند و انتخاب بین آن‌ها کاملا بستگی به سیستم عامل تلفن هوشمندتان دارد.

 

معرفی تمام سرویس های اشتراکی بازی و روش کار آن ها

سرویس های اشتراکی بازی رایگان

اگر سرویس های اشتراکی بازی که در مطلب به آن‌ها پرداختیم برایتان مفید نبود و امکانات و هزینه‌شان با نیاز‌های شما سازگار نبود، نگران نباشید، هنوز هم سرویس‌هایی وجود دارند که ممکن است به درد شما بخورد. بسیاری از سرویس‌ها هستند که بدون خرید اشتراک به شما بازی‌های رایگان ارائه خواهند داد. برای مثال یکی از سرویس‌هایی که در مطلب به آن اشاره کردیم، یعنی سرویس Humble Bundle بسیاری از پکیج‌های رایگانش را بدون خرید اشتراک ماهانه با قیمتی بسیار منطقی ارائه خواهد داد. به این صورت که شما باندل مورد نظر را مشاهده می‌کنید و برای مثال می‌بینید که از بین 9 بازی رایگان، 6 بازی مورد نیازتان در باندل وجود دارد و برای به دست آوردن باندل فقط نیاز است هزینه دو بازی را بپردازید. بسیاری دیگر از سرویس‌ها هستند که تنها با هزینه‌ای ماهانه یک دلار به شما اشتراک می‌دهند و امکاناتی خاص را برایتان فراهم خواهند کرد.

 

برای مثال، سرویس GOG، سرویس اپیک گیمز (Epic Games)، سرویس استیم و سرویس itch.io. این فروشگاه‌ها که به عنوان سرویس نیز شناخته می‌شوند برای جذب مخاطب، بازی‌های بسیاری را به صورت عمومی رایگان می‌کنند یا تخفیف‌های ویژه بدون نیاز به داشتن اشتراک برای همگان قرار خواهند داد. البته توجه داشته باشید، اغلب این عناوین بازی‌های مستقل هستند و کمتر بازی‌های شناخته شده و درجه یک به این صورت در خواهند آمد. اما به این بخش هم توجه کنید که شما برای دریافت این‌‌ها هیچگونه هزینه‌ای پرداخت نخواهید کرد.

 

امیدواریم با این مطلب بتوانید سرویس های اشتراکی بازی مورد نیاز خودتان را انتخاب کنید و یا حداقل نسبت به این سرویس‌ها اطلاعات کافی را به دست آورده باشد. خوشبختانه سرویس‌های اشتراکی روندی صعودی را طی می‌کنند و علاوه بر افزایش کیفیت آن‌ها، شاهد بیشتر شدن تعدادشان نیز هستیم. قطعا با زیاد شدن سرویس های اشتراکی بازی رقابت سخت‌تر خواهد شد و در نتیجه سود این رقابت به مصرف کنندگان خواهد، رسید چرا که سرویس دهندگان برای رقابت بهتر مجبور می‌شوند خدمات بیشتری ارائه دهند وگرنه ممکن است مشترکین خود را از دست بدهند.

 

نظر شما در رابطه با سرویس های اشتراکی بازی چیست؟ در حال حاضر از کدام سرویس اشتراکی استفاده می‌کنید؟

برچسب ها: گیم پس, پلی استیشن پلاس, ایکس باکس سری ایکس, پلی اسیتشن 5, ایکس باکس سری اس
0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
مطالب مشابه
مشاهده موارد بیشتر
نظر کاربران
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.