10 بازی Final Fantasy که فقط در ژاپن عرضه شدند

10 بازی Final Fantasy که فقط در ژاپن عرضه شدند

آرین صفری آرین صفری
6 ماه پیش

سری بازی Final Fantasy شروع فوق‌العاده‌ای در بازار غرب نداشت. اولین بازی این مجموعه در سال 1987 در ژاپن منتشر شد، اما تا سال 1990 به آمریکای شمالی نرسید. به‌عبارتی، اولین نسخه این مجموعه زمانی در آمریکا عرضه شد که بازی Final Fantasy III در ژاپن منتشر شد. بازی بعدی این فرنچایز که در آمریکا منتشر شد، بازی Final Fantasy IV بود، اما برای جلوگیری از سردرگمی بازیکنان به بازی Final Fantasy II تغییر نام داد.

 

با وجود موفقیت بازی Final Fantasy VII، نمی‌توان از این موضوع گذشت که ترجمه برخی از این بازی‌ها بسیار زمان‌بر است، خصوصا زمانی که پیچیدگی داستانی آن‌ها بیش از حد باشد. علاوه بر پیچیدگی، این مجموعه در طول سال‌ها به طور قابل توجهی تکامل یافته است. سری بازی Final Fantasy از زمان آغاز ساده خود در کنسول Famicom، به یک فرنچایز چند پلتفرمی با طیف متنوعی از عناوین تبدیل شده است. هر قسمت المان‌های گیم‌پلی، خط داستانی و شخصیت‌های منحصربه‌فردی را به نمایش می‌گذارد و آن را به تجربه‌ای جدید برای بازیکنان تبدیل می‌کند. علیرغم چالش‌های موجود در بومی‌سازی این مجموعه، محبوبیت ماندگار این سری سریال نشان دهنده جذابیت جهانی و کیفیت داستان سرایی آن است. پس منطقی است که بسیاری از بازیکنان خواهان تجربه برخی از عناوین ترجمه این فرنچایز باشند.

 

در این فهرست به 10 بازی از این سری اشاره می‌کنیم که هیچ‌وقت به زبان انگلیسی ترجمه نشدند و بسیاری از طرفداران را منتظر تجربه داستان‌های آن‌ها کردند.

 

بازی Before Crisis: Final Fantasy VII

بازی Before Crisis: Final Fantasy VIIیکی از اسپین آف‌های بازی Final Fantasy VII است که هرگز برای کشور دیگری عرضه نشد. این یک بازی موبایل بود که در سال 2004 در ژاپن منتشر شد، قبل از اینکه تلفن‌های هوشمند در جهان تبدیل به پدیده‌ای همه‌گیر تبدیل شوند. احتمالا یکی از دلایلی که این بازی هیچوقت در آمریکا منتشر نشد، عرضه تلفن‌های هوشمند بود. وقایع این بازی شش سال قبل از بازی اصلی اتفاق می‌افتد و روی گروه ترک‌ها (The Turks)، گروهی در سازمان شینرا (Shinra)، تمرکز دارد. شخصیت‌های آشنایی مانند سفیراث (Sephiroth)، رنو (Reno)، زک (Zack) و شخصیت‌های جدید در آن دیده می‌شوند. این احتمال وجود دارد که عناصر این بازی به همراه داستان زک در بازی Crisis Core: Final Fantasy VII، در فصل‌های آینده بازی Final Fantasy VII Remake گنجانده شوند.

 

مطالب مرتبط: جزئیات جدیدی از مبارزات بازی Final Fantasy 7 Rebirth منتشر شد

 

بازی Theatrhythm Final Fantasy All-Star Carnival

بازی Theatrhythm Final Fantasy یک عنوان ریتمیک غیرعادی است که در سال 2012 برای کنسول 3DS توسعه یافت. این بازی دنباله ای در سال 2014 نیز دریافت کرد. همچنین یک نسخه آرکید از آن به‌نام بازی Theatrhythm Final Fantasy All-Star Carnival وجود دارد که در اصل سومین قسمت از این سری است. این نسخه هنوز در ژاپن با به روز‌رسانی‌های جدید به طور مداوم پشتیبانی می‌شود و حتی دارای ویژگی چند نفره است و از نظر گیم‌پلی، شباهت زیادی نسخه‌های پیشین دارد.

 

 

بازی Final Fantasy Agito

بازی Final Fantasy Agito یک بازی موبایل است که در سال 2014 عرضه شد و وقایع آن در دنیای بازی Final Fantasy Type-0 جریان دارد. این بازی در زمان عرضه‌اش انتظار می‌رفت که برای کشورهای غربی نیز عرضه شود اما هرگز این اتفاق نیافتاد. این بازی با سایر بازی‌های این سری، به‌خاطر مبارزات نوبتی‌اش، متفاوت است. اگرچه نسخه‌های HD بازی Final Fantasy Type-0 در سال 2015 برای کشورهای غربی عرضه شدند، اما چنین سرنوشتی نصیب بازی Final Fantasy Agito نشد. سبک متمایز و عمق روایت بازی آن را به یکی از عناوین قابل توجه این فرنچایز تبدیل کرده است و عدم حضور آن در بازارهای غربی هنوز یکی از رمز و رازهای بی‌جواب این مجموعه است.

 

 

بازی Final Fantasy: Unlimited

Final Fantasy: Unlimited در اصل یک انیمه بود بحث برانگیز است که بر اساس این فرنچایز ساخته شده است. با اینکه در آن عناصری مانند موگل‌ها (Moogles) و چوکوبو‌ها (Chocobos) دیده می‌شود، اما هیچ شخصیت آشنایی در آن حضور ندارد. در سال 2003، یک بازی کامپیوتری بر اساس این انیمه منتشر شد، اما اطلاعات زیادی در مورد آن وجود ندارد. با این وجود، می‌دانیم که گیم‌پلی بازی مانند بازی‌های کارتی بود صداپیشگان انیمه در آن ایفای نقش کرده بودند. علیرغم کمبود اطلاعات موجود درباره بازی Final Fantasy: Unlimited، این بازی افزوده منحصربه‌فردی در مجموعه بازی Final Fantasy است و به طرفداران راهی متفاوت برای تعامل با داستان‌های غنی و عناصر نمادین سری ارائه می‌کرد.

 

 

بازی Itadaki Street Dragon Quest & Final Fantasy 30th Anniversary

بازی Itadaki Street Dragon Quest & Final Fantasy 30th Anniversary یک بازی با نامی بسیار طولانی است که البته چنین چیزی برای عناوین شرکت Square Enix معمولی است. این بازی یک عنوان نقش آفرینی رومیزی است که در 19 اکتبر سال 2017 در ژاپن منتشر شد و می‌توان آن را به‌عنوان ادای احترامی به سالگرد سی‌سالگی هر دو بازی Final Fantasy و بازی Dragon Quest دانست. شخصیت‌های بسیاری از هر دو سری در این بازی حضور دارند و برخی از آن‌ها برای اولین بار در این بازی به طور کامل صداگذاری شدند. با وجود محتوای غنی و گیم پلی منحصر به فرد، این بازی تا حد زیادی در خارج از ژاپن ناشناخته باقی مانده است. ترکیبی از مکانیک بازی‌های کارتی و عناصر نقش آفرینی و فهرست شخصیت‌های گسترده آن، این بازی را به‌یکی از بهترین بازی‌ها در مجموعه بازی‌های شرکت Square Enix تبدیل کرده است.

 

 

بازی‌های Chocob در PS1

پس از موفقیت بازی Final Fantasy VII، موجودات محبوب چوکوبو در چندین بازی اسپین آف حضور داشتند. با این حال، دو نسخه از این بازی‌ها هرگز در غرب منتشر نشدند. بازی Chocobo Stallion که در سال 1999 منتشر شد، یک بازی شبیه سازی بود که روی پرورش و مسابقات مربوط به چوکوبوها تمرکز داشت. این بازی اساسا یک مفهوم توسعه یافته از بازی Final Fantasy VII به‌شمار می‌رود. بازی Chocobo no Fushigi na Dungeon که در سال 1997 عرضه شد، اولین عنوان سری بازی Chocobo's Dungeon بود. در حالی که دنباله آن، یعنی بازی Chocobo’s Dungeon 2، در سال 1999 در غرب منتشر شد، نسخه اصلی آن در انحصار ژاپن باقی ماند که باعث سردرگمی بسیاری از بازیکنان شد.

 

 

نسخه‌های دیگر بازی‌های Chocobo

به غیر از بازی‌هایی که برای پلی استیشن 1 عرضه شدند، سه بازی بزرگ دیگر از چوکوبوها وجود داشت که هرگز به غرب نرسیدند. برای مثال، بازی Dice de Chocobo در سال 1999 برای PS1 و 2002 برای کنسول گیم بوی عضه شد که شباهت زیادی به بازی Itadaki Street داشت. علاوه بر این، بازی Hataraku Chocobo برای کنسول WonderSwan در سال 2000 عرضه شد که آن بازی نیز عنوانی شبیه سازی مانند بازی Chocobo Stallion است، اما جنبه‌های مسابقه‌ای در آن وجود نداشت. در نهایت، بازی Chocobo to Mahou no Ehon: Majo to Shoujo در سال 2008 برای کنسول DS منتشر شد و یک بازی ماجراجویی بود که تاکید زیادی بر مینی‌گیم داشت.

 

 

بازی Final Fantasy III

بازی Final Fantasy III در اصل برای کشورهای دیگر عرضه شد، اما نه از همان اول! این بازی ابتدا برای کنسول Famicom در سال 1990 عرضه شد و در کشورهای دیگر عرضه نشد. تا اینکه در سال 2006، یعنی شانزده سال پس از انتشار اولیه آن، به طور کامل برای DS بازسازی شد. در حالی که طرفداران خوشحال بودند که سرانجام می‌توانند آن را تجربه کنند، اما این بازی کاملا متفاوت از تجربه اصلی است، به همین دلیل است که نسخه اصلی آن در این فهرست حضور دارد.

 

مطالب مرتبط: 10 بازی نقش آفرینی شرکت Square Enix که باید بازسازی شوند

 

بازی Samurai Rising

بازی Samurai Rising نیز می‌تواند یکی از عناوین بحث برانگیز این فهرست باشد؛ زیرا به طور رسمی یک بازی Final Fantasy نیست. این عنوان اکشن نقش آفرینی در سال 2016 برای گوشی‌های هوشمند عرضه شد. داستان آن در یک دوره فئودالی جریان دارد و کلاس‌های معمولی که در بازی Final Fantasy حضور داشتند، مانند Black Mages، در آن یافت می‌شد. یک Black Mage از سری بازی Final Fantasy را تصور کنید، حال شکل و شمایل آن را به یک سامورایی تغییر دهید. این ماهیت کلی بازی Samurai Rising است. بر اساس جلوه‌های بصری و گیم‌پلی نمایش داده شده در تریلرهایش، مشخص است که این بازی با دنیای بازی Final Fantasy همخوانی دارد و به همین دلیل در این لیست گنجانده شده است. با وجود اینکه این بازی بخشی رسمی از این سری نیست، روح این فرنچایز را در گیم پلی و طراحی خود به تصویر می‌کشد. ترکیب منحصربه‌فرد مکانیک‌های اکشن نقش آفرینی و سیستم‌های کلاس آشنا، آن را به یک افزونه جذاب در دنیای گسترده بازی Final Fantasy تبدیل کرده است.

 

 

بازی Bahamut Lagoon

بازی Bahamut Lagoon نیز یکی دیگر عناوینی است که به‌طور رسمی بخشی از سری بازی Final Fantasy نیست، اما شباهت های زیادی با آن دارد. این بازی برای کنسول Super Famicom منتشر شد و داستان آن درباره گروهی از شوالیه‌های اژدها (Dragon Knights) است که به باهاموت (Bahamut)، پادشاه اژدهایان خدمت می‌کنند که یکی از شخصیت‌های سری بازی Final Fantasy است. هر واحد در بازی از چندین شخصیت تشکیل شده است. به عنوان مثال، بیو (Byuuشخصیت اصلی بازی، با سه واحد دیگر همراه است. وقتی به یک حریف حمله می‌کنید، بازی به یک نبرد دو بعدی معمولی و نوبتی تبدیل می‌شود. بیو و شوالیه‌هایش هرکدام اژدهایانی در اختیار که به‌طور مستقل عمل می‌کنند. جالب اینجاست که یک پچ زبان انگلیسی نیز توسط طرفداران برای این بازی ساخته شده است.

 

برچسب ها: Final Fantasy, پلی استیشن 5
0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
مطالب مشابه
مشاهده موارد بیشتر
محصولات مرتبط
نظر کاربران
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.